Imię: Agnieszka
Wysłany: 25-07-2006, 19:54
To już jest chyba jakiś podświadomy strach, bo mi nigdy nic dentysta z zębami nie robił, a i tak nie potrafie wysiedzieć w poczekalni, jak już tylko czuje ten specyficzny zapach.
Mniej boli? Przeciez to nigdy nie boli, bo za kazdym razem mozna prosic o znieczulenie, ale ja nie cierpie tego odglosu borowania....brrr. Trzeba sie jedak przemoc, bo bolu nie odczuwa sie zadnego.
Nie jesteś sam ja też starsznie boje się dentysty-jest jeden sposób omijać jego gabinet z daleka (niestety tak sie nie da).
Nie wiem co mozna zrobić moze zapisz sie na wizyte kontrolna do jakiegos przystojnego denetysty ?
Ja jak teraz będe szedł anwizyte kontrolna żeby się tak nie bać udam się do jakiejś młodej ładnej pani stomatolog moze minie ?
Mój szwagier jest dentystą, więc ja mam raczej problem jak podczas jego "dłubania" opanować się od śmiechu.
U niektórych dentystów jest czasami radio - można, więc zabrać ze sobą jakąś płytkę z muzyczką (byle w miarę znośną dla pana stomatologa) i poprosić o puszczenie. Na pewno będzie przyjemniej.
Ja tam zawsze lubiłam chodzić do dentysty i jak rwał mi zęby... Nie wiem z czego to wynika... Pamiętam, że zęby zawsze mi rwał bez znieczulenia (kasa chorych), tylko posmarował jakąś maścią... Bolało, ale miałam jakąś taką dziwną zatysfakcje, że już tego zęba nie mam...
Tylko jak przychodziło do zaplombowania dziury, to brr... Nie lubiłam tego, ale też się nie bałam...
Imię: Karol
Wysłany: 26-07-2006, 11:37
to trzeba poprostu przezwyciezyc ... idziesz do dentysty wiesz ze bedzie bolalo ba nawet bardziej bolalo jak cholera ale pomysl ze byli ludzie co nie takie rzeczy przezywali trzeba poprostu sie przygotowac psychicznie na ten bol i tyle no tu nie ma rady a jak sie boisz tak panicznie no to trudno kiedys moze to przezwyciezysz
Chodzenie do dentysty musi wejsc Ci w nawyk, ja np. przed kazda wizyta odczuwam lekki strach, ale chodze do sympatycznej Pani która obchodzi sie ze mna jak z malym dzieckiem:) po kazdej wizycie czuje niesamowita ulge i z usmiechem na twarzy opuszczam gabinet.:)
Zadaj sobie podstawowe pytanie ?
Czy jak będzie cię bolało, będziesz zdolna sieknąć go z bańki ?
_________________ GsE - gorącym sexem emanuje
Wszystko co zostało napisane przezemnie wynika tylko i wyłącznie z tego, że nie miałem lepszego zajęcia i strasznie mi się nudziło. Jeśli kogoś uraziłem ..... proszę mnie przeprosić .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum