Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: kreska
02-01-2007, 12:13
Jak odzyskać zaufanie rodziców?
Autor Wiadomość
amazing89 
*

Imię: Sylwia
Wysłany: 17-12-2006, 12:18   Jak odzyskać zaufanie rodziców?

Mam wspaniałych rodziców zawsze wszystko było ok. wszystko mi było wolno, i ja miałam z nimi kontakt, do kiedy w wakacje nie poszłam na jedną z imprez (zawsze to ja gdzieś latam a moja siostra mino że jest starsza siedzi w domu i to ze mna zawsze są większe problemy) poszłam na ta impreze i skończyło się policją, szpitalem poprostu alkohol rozjebał mi życie, po tym wszystkim nie mogłam się długo pozbierać a moi rodzice powiedzieli mi że będzie dobrze i że mnie kochają. Ale wiem że mają do mnie żal o to,że ich zawiodłam. i na tym się skończyło, przestałam z nimi rozmawiać obawiając się, że będą robić mi o wszystko wyrzuty..bałam się zapytać czy moge iść gdzieś bo wiedziałam żę bedą wracać do sprawy z wakacji. Teraz chce iść z chłopakiem na sylwka a oni mówią że nie mają do mnie zaufania, że z nimi nie rozmawiam i że mnie to nic nie nauczyło...tłumaczyłam im, że takie coś się wiecej nie powtórzy, żeby dali mi szanse bo jakoś muszą sprawdzić czy mogą mi jeszcze raz zaufać.... co robić?

Znak zodiaku: baran

Bango

Wysłany: 17-12-2006, 12:29   

A rodzice znają chociaż twego chłopaka ?

malinkaaa 
Przyjaciel
Nieprzeciętna ;D:P

Imię: ~EveLinaaa~
Wysłany: 17-12-2006, 12:39   

Bango napisał/a:

No własnie ... to dużo zalezy od tego.
Bardzo dobre pytanie.
Bo jeżeli znaliby go , polubili, to byłoby Ci o wiele łatwiej ich namówic. Bo wtedy wiedzieliby, że będac znim nie stanie Ci się zadna krzywda.
A tak ... moga pomyśleć, że nie dość, że możesz się napić, naćpać czy coś w tym stylu, to że ten chłopak może Cie wykorzystać.

W prawdzie masz już mało czasu. Ale postraj się chłopaka przyprowadzić do domu kilka razy. Niech go zobaczą itd.
Albo powiedz dla swojego chłopaka, żeby z nimi pogadał. Nich obieca że nie stanie Ci się żadna krzywda. A jesli będzie coś nie tak , niech powie że już się więcej nie zobaczycie... i takie pierdoły:P
  Znak zodiaku: ryby

jakkolwiek 
+++++

Ostrzeżeń:
 1/5/10
Wysłany: 17-12-2006, 12:48   

malinkaaa napisał/a:
\ A jesli będzie coś nie tak , niech powie że już się więcej nie zobaczycie... i takie pierdoły:P

tego niech lepiej nie mowi. Rodzice powinni miec pewnosc, ze nic zlego sie nie stanie, a taki tekst utwierdzi ich w przekonaniu ze do konca bezpieczna nie jestes.
Do konca zycia nie beda Cie trzymac pod kluczem. Sylwester jest dobrym momentem, na to, zeby juz Ci odpuscic tamto ;] Obiecaj, ze bedziesz sie zachowywac ak jak powinnas. Kieliszek szampana o 12.00 i starczy ;) Zabawa bez alkoholu na prawde jest lepsza ;)
tak, mowie powaznie :D

[ Dodano: 17 Gru 2006 12:49 pm ]
i jeszcze, amazing89, ile masz lat?

Znak zodiaku: strzelec

malinkaaa 
Przyjaciel

Wysłany: 17-12-2006, 12:53   

jakkolwiek napisał/a:
Sylwester jest dobrym momentem, na to, zeby juz Ci odpuscic tamto ;]

tez mi sie tak wydaje, dlatego nie powinnas odpuścić i namawiac ich. Jak raz Cie puszczą będziesz musiała błagać, drugi raz juz prosić, a juz za następnymi imprezami to będziesz ich tylko powiadamiać że idziesz. Przejdzie im. :P Rodziców trzeba sobie wychowywać:P

No i to jeszcze zależy ile masz lat bo jeżeli jestes gorącą 14. No to watpie:P żeby Cie puscili:P

amazing89 
*

Wysłany: 17-12-2006, 13:18   

Moi rodzice znają mojego chłopaka czesto do mnie przychodzi... A lat mam 17 w kwietniu kończe 18:)
Szukaj mnie
Bo sama nie wiem już
Bo nie wiem sama kiedy się odnajdę.

Didek
[Usunięty]

Wysłany: 17-12-2006, 13:19   

- Niech się chłopak spotka z rodzicami Twoimi
- Powiedz, że będziesz pod komórką.

Myślę, że najlepszą opcją będzie jak ojciec po prostu odwiezie Ciebie na imprezę (ew. niedaleko gdzieś wysadzi, jeśli się wstydzisz) i przyjedzie w nocy, jako taksówkarz. Wtedy będzie wiedział, że nie zaliczysz zgonu o 19.00 jak moja koleżanka rok temu. Lepsze takie obostrzenia niż siedzieć w domu.

bloo 

Imię: Dominika :]
Wysłany: 17-12-2006, 13:21   

Za swoje błędy niestety trzeba płacić, jeżeli nie potrafimy nauczyć się dorosłości słuchając rad innych, to musimy się uczyć na własnych błedach. Tak ma 99% ludzi chyba.
Niestety możliwe jest, że Cię nie puszczą. Skoro już raz Ci zaufali, a Ty ich zawiodłaś, to ciężko będzie, żeby zaufali znowu.
Jak zaczniesz nagle codziennie przyprowadzać chłopaka, to stwierdzą, że chcesz na siłę ich przekonać.
Oni nie robią tego złośliwie.

jakkolwiek 
+++++

Ostrzeżeń:
 1/5/10
Wysłany: 17-12-2006, 13:23   

amazing89 napisał/a:
Moi rodzice znają mojego chłopaka czesto do mnie przychodzi... A lat mam 17 w kwietniu kończe 18:)

mysle, ze powinni puscic. Ale obiecaj im ze nie bedziesz pila, i naprawde NIE PIJ. Czy to jest do realizacji w Twoim przypadku? :053:

Wooof 
świadomość...

Imię: Wooof
Wysłany: 17-12-2006, 13:23   

Bango napisał/a:

no wlasnie?
Didek napisał/a:
- Niech się chłopak spotka z rodzicami Twoimi
- Powiedz, że będziesz pod komórką.

dobre rady
Misja zyciowa: ignorowac prowokatorow i ludzi pustych, bo oni i tak zgina z wlasna glupota.

jakkolwiek 
+++++

Ostrzeżeń:
 1/5/10
Wysłany: 17-12-2006, 13:26   

Wooof napisał/a:
Bango napisał/a:

no wlasnie?

juz napisala. znaja.

Didek
[Usunięty]

Wysłany: 17-12-2006, 13:27   

Ursus też mówiła, że nie będzie piła :D (ta od zgonu). Myślę, że ta opcja z samochodem jest najlepsza.

[ Dodano: 17 Gru 2006 01:28 pm ]
Bo gadać, że nie będzie się piło to sobie można - a widać, że rodziców masz normalnych, więc jeśli mają samochód to tylko działać.

amazing89 
*

Wysłany: 17-12-2006, 13:32   

jakkolwiek napisał/a:
amazing89 napisał/a:

mysle, ze powinni puscic. Ale obiecaj im ze nie bedziesz pila, i naprawde NIE PIJ. Czy to jest do realizacji w Twoim przypadku? :053:

nie będe to wiem bo ja nie lubie alkoholu a to w wakacje to mój I raz jak piłam wódke.

malinkaaa 
Przyjaciel

Wysłany: 17-12-2006, 13:34   

No ale chyba tatuś tez będzie chciał przywitac nowy rok...? Przynajmniej kieliszkiem szampana. Więc nie wiem czy mu się spodoba pomysł z przywiezieniem i odwiezieniem córeczki. Nie będzie mógł pić, jak będzie wsiadał za kółko. A gdy wsiądzie po alkoholu wtedy jego "opinia o kochającym, dobrym tatusiu" legnie w gruzach w oczach córki. Przynajmniej ja tak myslałabym sobie o ojcu.
No chyba że tetuś całą noc sylwestrowa spędzi czekając na odebranie córki.

Didek
[Usunięty]

Wysłany: 17-12-2006, 13:38   

Jeszcze nikt się nie nachlał szampanem. Mój ojciec przebywa w miesiącu z 10-15 dni w innym kraju, gdzie picie wina do obiadu czy kolacji jest na porządku dziennym - jeździć jeżdzą.

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi