Imię: po prostu lika
Wysłany: 17-12-2006, 13:58
Cytat:
Jeszcze nikt się nie nachlał szampanem.
jak nie??
Niech chłopak pogada z rodzicami - może ich przekona. No i tak jak tu ktoś napisał powiedz rodzicom, że będziesz po komórką. Zaufanie jest ciężko odzyskać, ale nie jest to niemożliwe. Ja kiedyś też straciłam zaufanie rodziców. Trudno było mi je odzyskać, ale udało mi się. Myślę, że na sylwestra powinni Cię puścić. W końcu nie mogą Cię już ciągle w domu trzymać. No i muszą mieć okazję, że by znowu zacząć Ci zaufać.
_________________ "Czasem wystarczy tylko cisza.
Aby zrozumieć jedno słowo..."
Imię: ~EveLinaaa~
Wiek: 18 Dołączyła: 09 Mar 2006 Posty: 3483 Skąd: z Holiłudu
Wysłany: 17-12-2006, 14:07
Didek napisał/a:
Jeszcze nikt się nie nachlał szampanem.
Może i to się często nie zdarza. Ale chodzi o sam fakt!?
Pije nawet troche a potem wsiada za kółko. I wtedy jaki przykład daje córce?:/
Ja wtedy miałabym gdzieś rady takiego tatusia.
Didek napisał/a:
Mój ojciec przebywa w miesiącu z 10-15 dni w innym kraju, gdzie picie wina do obiadu czy kolacji jest na porządku dziennym - jeździć jeżdzą.
Przykro mi. jestesmy w Polsce. I u nas w kraju jest to nuie dopuszczalne. ale wydaje mi się że w sylwestra będą bilnować bardziej niż w zwykłe dni to normalne.
Moi rodzice znają mojego chłopaka czesto do mnie przychodzi
Wazne jest też czy znają go tylko z widzenia i "Dziendobry" czy wiedza jaką jest osobą, czym się interesuje, jakie ma plany, rodzice lubią wiedzieć takie rzeczy
Imię: Wszemiła
Wiek: 19 Dołączyła: 09 Sie 2006 Posty: 3212 Skąd: że znowu?
Wysłany: 17-12-2006, 16:14
Podobny numer odstawiłam w wakacje, mama tez miała żal,ale puszczała mnie dalej na imprezy- tylko że drżała przy oknie. Teraz jak zobaczyła że juz się uspokoiłam ouszcza mnie chętniej, pozatym od miesiąca się z kimś spotykam, i mama tej osobie zaufała więc już w ogóle mam luz.Myśle jednak że odzyskanie zaufania to cięzka sprawa,potrzeba wiele czasu. Jednak gdy Twoi rodzice będą Cię ciągle w domu trzymac to nigdy nie odzyskasz ich zaufania bo nie bedziesz miała nawet oakzji żeby im udowidnic zmienie.
No chyba trzeba jednak będzie wrócić do tego numeru i normalnie porozmawiać. Wyjaśnić, że zmądrzałaś itp.
Swoja drogą 17 lat i takie numery.
Szkoda, że rodzice zamiast bezstresowo z Tobą rozmawiać i okazywać swój żal wzrokiem, nie strzelili Cie kilka razy po tyłku .
_________________ Ważniejsze jest umieć żyć niż umieć mówić.
Oii to mnie matka powinna dwa lata temu sprac i to ostro mialam taaaaaaaaka impreze w domu ze az wstyd mowic(ogolnie bylo 0,75 wodki na 4 dziewczyny skocnzylo sie tak ze nie pamietam jak) ale juz teraz mama ma do mnei zaufanie do zdobywania na nowo zaufania tzrebq wiele czasu bo jednak to powazna sparwa i jak sie juz ja straci to tzreab cierpliwosci. Wazmne by rodizce widzieli ze dojrzalas wtedy im pzrechodzi wkocnu nas kochaja a wmilosci sie wybacza:) powodzenia:)
_________________ "Buki nie da się w żaden sposób ogrzać"
Lubię Baka Baki i Basia Tygrysie Oko xD (lepsza niż Chuck Norris)
amazing89, jakbym czytała o sobie! tyle, że ja byłam młodsza, głupsza i wogóle... ale tak jak w twoim przypadku policja, szpital...było ciężko! twoi rodzice i tak spoko zareagowali! moi sie do mnie nie odzywali, stwierdzili, że nie mają już córki (serio!)mineły dwa lata, jednak nie chodziłam na imprerzy przez pierwszy rok... na imprezy, ba! ja nawet średnio gdziekolwiek wychodziłam! szkoła i od razu do domu. a do tej pory mi to wypominają. na moje szczeście ojciec wyemigrował i jest już zupełnie dobrze, bo matka ma do mnie bardziej zdrowe podejście. no, ale pisze to po to żebyś uzbroiła sie w cierpliwość, bo nawet jeśli w tym roku nie pójdziesz na sylwestra, to przecież nie będzie to ostatnia impreza w twoim życiu!
to siadz z rodzicami i zacznij z nimi rozmawiac, przekonaj ich ze wiecej sie nie powtorzy taka akcja jak wtedy, ze chloopak bedzie Cie pilnowal i nie dopusci do niczego, ze bedziesz uwazala,. musza Ci wkoncu zaufac, dac szanse
_________________ Bo tylko dzięki Tobie żyję, jestem i oddycham...
Zeby odzyskac zaufanie rodzicow jest bardzo ciezko. Wiele razy juz zawiodlem ich na calej lini, wiele razy mozna powiedziec dalem dupy. No ale coz bylo minelo. Po takich ,,lipkach" trzeba wszystko na spokoinie. Pamietaj Czas leczy rany, po jakims czasie wszystko rozejdzie sie po lokciach.Poprstu badź soba i jeśli robisz cos to rob to z glowa zeby nie zawiesc ponownie rodzicow.No i przedewszystkim poswiec wiecej czasu rodzica. Mysle ze to jedna z lepszych drog na odzyskanie zaufania. Wiem ze za kazdym razem gdy bedziesz gdzies wychodzila to rodzice beda Ci przypominali o tym zebys nie powtorzyla sytuacji. Ale oni poprstu sie martwia. martwia bo kochaja:) A co do sylwka to pokaz ze Ci na tym zalezy itp itd:) no to na tyle a wiec zycze udanej imprezy i szczesliwego nowego roku:)
_________________ Kto W Toruniu Mieszka Dobrze Mu Sie Dzieje , Je Toruński Piernik , Piwko Sobie Chleje:)
No ja Sylwestra niestety w tym roku spędzam w domu
A to temu że jestem tak poje**** że kilka dni przed sylwkiem przyszlam pierwszy raz w zyciu do domu pijana...
Schrzanilam wszystko...
Jeszcze na drugi dzien sie poklucilam, jak mi powiedzireli ze nigdzie nie ide na sylwka, wyzywalam ioch, mowilam ze nienawidze itd... ale poprostu PONIOSŁO MNIE
i musze ponies konsekfencje
Płakałam, prosilam... ale niestety powiedzieli ze mi nie ufają, i nigdzie nie ide.
Pogodzilam sie juz z tym
Lecz mialam calkiem inne plany
Wiem jedno... juz niegdy nie przyjde do domu PIJANA
_________________ ~Now I feel I can change the world~
Ludzie byłam na sylwku było zajebiście:) wybawiłam się jak nie wiem:) Rodzice są ze mnie dumni sama pojechałam sama wróciłam.. i wszystko gra.. oprucz tego że mnie petarda w noge jebła.. ajj.ale im się nie przyznałam bo bardzo mnie otrzegali.. i kapa:) dzięki za rady wam wszystkim i opninie.. ja będe działać dalej by mieć ich zaufanie jak największe:)
_________________ Szukaj mnie
Cierpliwie dzień po dniu
Staraj się podążać moim śladem
Szukaj mnie
Bo sama nie wiem już
Bo nie wiem sama kiedy się odnajdę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum