Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak odberacie kasiastych znajomych?
Autor Wiadomość
powerbass
leniuch

Wysłany: 14-06-2007, 13:14   Jak odberacie kasiastych znajomych?

Mam na studiach takiego kolege z roku co jeździ rodziców Bmw X5. Nie znam go dobrze, luzak totalny. Nie spodobało mi się to że kozaczy tym Bmw. Przed uczelnia np.tym autem w pi**e daje. Zabiera kolegów na przejażdżki itp. Nie jestem wcale zazdrosny o to, mam swoje auto ale nie aż tak kozackie jak jego. Ciekawe czy kolegują się z nim koledzy i koleżanki dla tego że ma kase, czy że lubią takiego luzaka. Macie w swoim srodowisku też takie osoby co tylko kozaczą ubraniami, samochodem czy wypas komórką, a z sobą nic nie reprezentują? Jak ich traktujecie, kolegujecie się z nimi, może ich wykorzystujecie :okulary:
  Znak zodiaku: skorpion

wyzynarka 
fuck off

Imię: Tullia d'Aragona
Wysłany: 14-06-2007, 13:32   

a mialam takiego w klasie, mowil...:
"nie kupuje butow tanszych niz 400 zl"
"nie bede stal w kolejce po glupie 300 zl"
"dla mnie luksusowa pensja to jakies 15 tys" bagatela...
jedyne, co- byl zabojczo inteligentny, co w nim podziwialam

bylam zlosliwa, przy kazdej sposobnosci,
a on i tak ze mna gadal :| lazl za mna na kazdej przewie na fajke...
  Znak zodiaku: byk

[P]legalna 
Przyjaciel
nieprzeciętna

Imię: Ola
Wysłany: 14-06-2007, 13:47   

W moim wieku jest taki jeden koleś, nie znam go dobrze bo chodzi do innej klasy, ale nawet na przerwach widać jak patrzy na wszystkich z góry. uważa że jemu wszystko wolno, jak jechaliśmy na wycieczkę to musieliśmy na niego czekać z 20 minut. W mojej klasie również jest dziewczyna przy kasie, której nie znoszę bo za kazdym razem opowiada co ona sobie nie kupiła i ile to kosztowało, a jak usłyszała że nasza kolezanka kupiła sobie spodnie za 50 zl to zrobiła minę jakby g*wno zjadła.

Znak zodiaku: wodnik

wookaszek 
Przyjaciel

Imię: Łukasz
Wysłany: 14-06-2007, 14:03   

Znalazły by się takie osoby. Nie zazdroszczę wcale, bo nie potrzebuje drogich i markowych rzeczy. Jednak i mnie wkurw*a takie zachowanie -_-.. braki z dzieciństwa? a może jego nadmiar?
Znów w tym samym miejscu powiesz - miałem zły start
  Znak zodiaku: bliznieta

[P]caessa 
Przyjaciel
**złośnica**

Wysłany: 14-06-2007, 14:39   

legalna napisał/a:
to zrobiła minę jakby g*wno zjadła.

hehehe
u mnie wśród koleżanek często bywa tak A:"kupiłam sobie bluzkę, za 2 zł", B: "no i takie są najlepsze :) "

ja nie obracam się w gronie bogaczy. część z moich znajomych, klasy itp. jest na pewno bogatsza ode mnie, ale nie przeszkadza mi to. oczywiście chciałoby się jeździć 2 razy do roku na jakieś wakacje w ciepłe kraje, ale ale to nie jest jakaś zawiść w stosunku do bogaczy.

Znak zodiaku: byk

[P]master_snake 
Przyjaciel
cizia

Wysłany: 14-06-2007, 14:56   

caessa napisał/a:

ja nie obracam się w gronie bogaczy.

Większość moich znajomych nie jest bogaczami. Takie szare myszki jak ja :D . A co do bogaczy to kurwa nienawidzę jak cholera. Miałem kiedyś takiego jednego kumpla który był "normalny" taki jak reszta znajomych ale gdy już doszedł do pieniędzy to olał nas starych kumpli i znalazł sobie nowych oczywiście bogatszych niż my. Kurwa takich to tylko za jaja powiesić.

dkf 
Administrator

Imię: Agnieszka
Wysłany: 14-06-2007, 14:57   

wyzynarka napisał/a:
bylam zlosliwa, przy kazdej sposobnosci,
a on i tak ze mna gadal lazl za mna na kazdej przewie na fajke...

Bo miał przynajmniej pewność że nie lecisz na jego kasę, a takie osoby są na to wyczulone.

Aż tak bardzo bogatych chyba nie ma w moim otoczeniu. Ludzie raczej takie osoby wykorzystał. Mnie niektórzy uważają za bogatą co jest nieprawda ale sprawiam może nieraz takie wrażenie bo lubię życie na poziomie, to tez nieraz zauważyłam że byli niedaleko tylko jak wyciągałam kasę (co było dla mnie normalne że raz ja stawiam raz kto inny albo jak mam to czemu nie dać) a jak się zbuntowałam to nagle znikli i dobrze. Jest to cholernie przykre.

Znak zodiaku: strzelec

devir 
Przyjaciel
killed by distortion

Wysłany: 14-06-2007, 15:12   

Moja cała rodzina ogolnie nie nalezy do biednych, nie bede wdawał sie w szczegoły, wiec mozna powiedziec ze czsto spotykam zamożne osoby.

A do takich osób to mam takie samo podejscie jak do innych, jakbym miał taki auto to moze i tez bym podjeżdżał, a tak to nawet prawka nie chce mi sie zrobic, trzeba tez wziąć pod uwage ze takim ludziom palma odbija i nie patrza juz ma zycie nirmalnie tylko przez pryzmat ja jestem bogaty a reszta nie, czasem tacy ludzie sa bardzo wkurwiajacy bo uwazaja sie za lepszych, ale jezeli osoba jest dosc fajna i mozna z nia spokojnie pogadac, nie chwali sie notorycznie co tam sobie kupuje i za ile to moze buc całkiem fajna.

Wszystko to zalezy od osoby jaki ma charakter itp.

http://www.myspace.com/r3dm0th
Ostatnio zmieniony przez devir 14-06-2007, 15:13, w całości zmieniany 1 raz  
  Znak zodiaku: ryby

[P]malinkaaa 
Przyjaciel
Nieprzeciętna ;D:P

Imię: ~EveLinaaa~
Wysłany: 15-06-2007, 12:03   

powerbass napisał/a:
Macie w swoim srodowisku też takie osoby

Oczywiście, że tak.
Mam koleżanke, jej rodzice są lekarzami. Co roku wakacje w ciepłych krajach + obóz jezykowy za granicą, ferie zimowe- narty w alpach. Wcale jej tego nie zazdroszcze, otórz to ze masz kasy od ch*ja , że może mieć ciuchy fizmowe i jaies bardzo drogie gadżety, dlatego bo rodzice nie mają dla niej w ogóle czasu, jej zadufana w sobie,uważa się za lepsza od innych przez to że ma kase. Kiedyś w przedszkolu nawet powiedziała do mnie, że nie będzie się ze mną bawić bo nie mam sprzątaczki w domu. Może dlatego mam uraz do niej do dziś;P
  Znak zodiaku: ryby

kleopatra2 

Imię: Marlena
Wysłany: 15-06-2007, 14:50   

no ja tez mam takich znajomych ,jak sie przychodzi do szatni i wisi jakaś nowa rzecz to trzeba popatrzec z jakiej firmy ,od razu wiadomo czyje..... :D ,ja do takich nie należę heheh
  Znak zodiaku: bliznieta

Darn 
Zasłużeni

Wysłany: 15-06-2007, 14:51   

Mam takich znajomych. Traktuję ich normalnie, bo są normalni. Nie wywyższają się, nie szpanują, nie myślą, że mogą sobie kogokolwiek kupić, dlatego ich lubię.

Didek
[Usunięty]

Wysłany: 15-06-2007, 14:53   

Tak samo jak znajomych, którzy kłócą się, kto ma lepszy traktor na gospodarce.

alanho 
+++++

Wysłany: 15-06-2007, 17:50   

odbieram ich z dworca rowerem lub taczką

powerbass
leniuch

Wysłany: 15-06-2007, 18:50   

alanho, naprawdę jakiś jesteś pierdoła, żebym Ciebie spotkał w reala to nie oszczędzał bym rąk
  Znak zodiaku: skorpion

Gabi 
Zasłużeni
Szara Eminencja

Wysłany: 15-06-2007, 19:38   

Jedyną zamożną osobą jaką znam, jest moja siostra i mój były ( a wlasciwie jego rodzice). O byłym sie nie wypowiadam, natomiast siostra jest na tyle dorosła i pracowała w tylu miejscach, że nie ma potrzeby chwalenia się pieniędzmi, demonstrowania, ile ma. To w złym stylu.
Wiele upłynęło dni, dni bez mojego udziału
więc czas już skończyć z oczekiwaniem na coś,
co może nigdy nie przyjść.

Znak zodiaku: panna

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu