ja jestem z wawy, przemieszczając się autobusami co i rusz jakiś widzę. są zielone, a na nich mała dziewczynka przytulająca drzewo i napis "chroń je jeśli kochasz..." no i świetlówka obok. a pod spodem napis nawołujący do oddawania zużytych egz. do sklepu.
segreguje śmieci, nie uzywam odświerzaczy powietrza tych do kontaktu, bo są straszie trujące, nie wyrzucam baterii do zwykłego kosza, wybieram kosmetyki nie testowane na zwierzętach, uzywam dezodorantów nie szkodliwych dla warstwy ozonowej, jeśli ide do sklepu i kupuje jedną, dwie rzeczy, to nie biorę reklamówki, moje śmieci zawsze lądują w koszu nie wazne gdzie jestem... takie proste rzeczy
Gdyby wszyscy tak postępowali , nie było by dziury ozonowej .
tszyyy...
[ Dodano: 24-11-2007, 23:53 ]
mam sama pozyatykac kominy elektrowni węglowych na całym świecie, czy jednak pozwolisz mi działać na troche mniejsza skale?
nie uzywam odświerzaczy powietrza tych do kontaktu, bo są straszie trujące
jakto?? ja nic o tym nie słyszałam, mają w sobie jakieś trujące związki?
jedyne o czym wiedziałam z takich domowych rzeczy no to rtęć w świetlówkach plus termometrach, kadm w bateriach, freon w lodówkach i azbest w różnych urządzeniach elektronicznych...
rtęć w świetlówkach plus termometrach, kadm w bateriach, freon w lodówkach i azbest w różnych urządzeniach elektronicznych...
Czyli chyba wszystko , czego używamy w domach jest trujące i dla środowiska i dla nas . Ja mam odświeżacz powietrza taki jak do samochodu . A jak wygląda u was sprzątanie świata , chodzicie po parkach i innych miejscach zawalonych śmieciami i je zbieracie ??
_________________ Miłośc to tylko uczycie przynależności
trujące są składniki i to co z nimi zrobimy po zużyciu danego sprzętu. dlatego te różne akcje uświadamiające że świetlówek nie można wywalać, foliówek, baterii itepe i tede. a co do sprzątania świata to przyznam szczerze że w akcjach nie biorę udziału od skończenia szkoły. teraz staram się prawidłowo organizować swoje gospodarstwo domowe tj. segregacja odpadów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum