Jak w temacie - piszcie, na czym gracie, czy jesteście po szkole muzycznej czy też samoukami i jaki gatunek muzyki najbardziej chcielibyście grać
Ja jestem klawiszowcem, trzy lata temu skończyłam szkołę muzyczną na fortepianie, udzielam sie w różnych zespołach, ale najbardziej chciałabym grać metal symfoniczny, coś typu Nightwish, Epica:)
_________________ 'Eternal silence cries out for justice
Forgiveness is not for sale
Nor is the will to forget'
Imię: Katarzyna
Wiek: 18 Dołączyła: 18 Cze 2008 Posty: 1246 Skąd: z raju...
Wysłany: 07-08-2008, 18:39
jak byłam w podstawówce uczyłam sie troche grac na flecie,umiala zagrac kawalek kolędy,ale jak poszlam do gim to przestałam sie interesowac gra na instrumentach.To chyba nie dla mnie,choc fajnie by bylo umiec grac np na pianinie
_________________ "My ludzie umieramy na samą myśl o miłościach, które przepadły na zawsze, o chwilach które mogłyby być piękne a nie były, o skarbach, które mogłyby być odkryte, ale pozostały na zawsze niewidoczne pod piaskami. Obawiamy się sięgać po swoje największe marzenia, ponieważ wydaje nam się, że nie jesteśmy ich godni, lub że nigdy nam się to nie uda. "
Imię: Johann Gottlieb Goldberg
Wysłany: 09-08-2008, 11:51
Cintra napisał/a:
Ja jestem klawiszowcem, trzy lata temu skończyłam szkołę muzyczną na fortepianie,
I stopień czy II?
SKończyłam Szołę Muzyczną I stopnia na fortepianie.
Chodzę, a w sumie chodziłam do SM II st.
Musiałam przerwać naukę i od września zapisać się prywatnie z powodu wyjazdu na studia do innego miasta. Nie zdąrzyłam przygotować się na wstepne do Poznania.
Od podstawówki grałam na fortepianie, zaczęłam w 3 klasie.
Po drodze była tez gitara, rok grałam, podobno dobrze, ale mi nie pasowała.
Prędzej grałam bo Mama chciała, uważała, ze pianistów jest pełno a mało kto gra klasycznie na gitarze.
Najbardziej lubię grać muzykę epoki romantyzmu.
Jest mi najbliższa.
Barok gram jak romantyzm.
Klasycyzm gram jak romantyzm.
Wszystko gram jak romantyzm.
Pierwszy:) Do drugiego skutecznie zniechęcił mnie nauczyciel ze swoim uwielbieniem dla Bacha.
Z muzyki poważnej dziś gram tylko Beethovena.
No a poza tym umiem trochę na gitarze i flecie poprzecznym:) kto wie, może kiedyś się przyda.
Pozdrawiam:)
_________________ 'Eternal silence cries out for justice
Forgiveness is not for sale
Nor is the will to forget'
Imię: Katarzyna
Wiek: 18 Dołączyła: 18 Cze 2008 Posty: 1246 Skąd: z raju...
Wysłany: 12-08-2008, 14:29
pare razy brzdękałam na fortepianie,grą tego nie można nazwac
_________________ "My ludzie umieramy na samą myśl o miłościach, które przepadły na zawsze, o chwilach które mogłyby być piękne a nie były, o skarbach, które mogłyby być odkryte, ale pozostały na zawsze niewidoczne pod piaskami. Obawiamy się sięgać po swoje największe marzenia, ponieważ wydaje nam się, że nie jesteśmy ich godni, lub że nigdy nam się to nie uda. "
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum