Patrze ze temat sie rozkreca, ale zeby bylo jasne, mnie chodzi o takie swiadome, samowolne, nieprzymuszone, "pijanstwo", jak jak bylem bardzo maly ze 4-5 lat stary tez mi dawal browary (zreszta widac:)) ale to tak jakbym robil to nie z wlasniej woli, bylem ciekaw co tatus pije i spjubowajem:)
Bimbo napisał/a:
tak czytam, czytam. Fajnych macie rodzicow O_o
a co złego widzisz w alkoholu? <moi rodzice nie piją >
w alkoholu jako takim nic - wszystko jest dla ludzi - z umiarem oczywiscie
Chodzi o podejscie niektorych rodzicow - ze jak dzieciak w domu dostanie, to nie pojdzie gdzies indziej wypic
Troche chore jak dla mnie
A wiec mam do Was jedno pytanie, otóż kiedy nastapila wasza inicjacja alkoholowa?
Moja osobiscie nastapila kiedy mialem 10 lat czyli w 4 klasie a pierwszy raz upilem sie w 6 a wy?
Nie pamiętam
Bywa
Było już troche dawno temu,była to moja swiadoma decyzja,jedeny minus jest taki że w większej części urwał mi sie film i pamiętam tylko niektóre momenty(np.o tym że mój kumpel zrobił fikołka ze schodów dowiedziałem się na drugi dzień od kumpeli,a ja mu na to pozwoliłem,ale za cholere tego nie pamiętam,oboje byliśmy nieźle schlani).No i jeszcze to że po każdej takiej bardziej zakrapianej libacji mówie że nie piję,a jak czuje alkohol to mnie odrzuca na kilometr,no ale jak to w życiu bywa mówi się co innego,robi się co innego
Było już troche dawno temu,była to moja swiadoma decyzja,jedeny minus jest taki że w większej części urwał mi sie film i pamiętam tylko niektóre momenty(np.o tym że mój kumpel zrobił fikołka ze schodów dowiedziałem się na drugi dzień od kumpeli,a ja mu na to pozwoliłem,ale za cholere tego nie pamiętam,oboje byliśmy nieźle schlani).No i jeszcze to że po każdej takiej bardziej zakrapianej libacji mówie że nie piję,a jak czuje alkohol to mnie odrzuca na kilometr,no ale jak to w życiu bywa mówi się co innego,robi się co innego
Bimbo napisał/a:
tak czytam, czytam. Fajnych macie rodzicow O_o
a co złego widzisz w alkoholu? <moi rodzice nie piją >
w alkoholu jako takim nic - wszystko jest dla ludzi - z umiarem oczywiscie Chodzi o podejscie niektorych rodzicow - ze jak dzieciak w domu dostanie, to nie pojdzie gdzies indziej wypic
Troche chore jak dla mnie
Też uważam, że takie podejście nie jest do końca dobre.
A ja to tak chyba koło 5 klasy by było.
_________________ Może też rozsądnej panny szukać warto...
Kumple mówią, znajdź niunię z wielką klasą,
Ja mówię znajdę, ale taką z czymś pod czaszką.
pierwszy raz sprubowałm alkoholu dość dawno miałem wtedy chyba z 9-10lat (podkradłem troche tacie z barku wódki ale sie niezorientował bo dolałem wody):)najbardziej upiłem sie na tegorocznego sylwestra uuu ale był kac nastęonego dnia hihihi
hmm... 1 klasa gimnazjum to 14 lat? no powiedzmyze tak... 1 klasa gimnazjum 1 kontakt z winem ale to tylko takie zapoznanie... picie zaczeło sie w 2 klasie... przez całe 2 tygodnioe ferii spotykalismy sie paczką znajomych w tzw 'norze' i pilismy tanie wina... róznie to bywało, ale zawsze było fajnie... a pozniej to juz tylko okazjonalnie, badz dla zabawy a teraz kiedy mam 18 lat to tylko z jakiejs konkretnej okazji,,, no chyba ze piwo w łikend w knajpie aaa i pierwszy zgon to tez 2 klasa gimnazjum miałam szlabam przez 2 miesiace i kilka innych zakazów
hmm, ja tak włąściwie to nigdy się nie upiłem, ale nie wiem dlaczego gdyż raz ze znajomymi zrobiliśmy zawody kto najwięcej piw 0,5 litrowych wypije.
Mój wynik wtedy to 14 piw, oczywiście z krótkimi (chyba około 7 minutowymi) przerwami, ale serio to się nie upiłem, pamiętam dokładnie wszystko co się tego wieczoru działo, najgorzej jednak było po 3 piwie, a później to już luzik.
Aha, tak dla ścisłości to nie wygrałem zawodów, kolo jeden wypił 19 jedno po drugim bez przerwy, później lał w kiblu przez10 minut chyba...
Wesoło było, oj wesoło wtedy hehehehehehe
_________________ I'll spam the hell out of you!
At the beginning you can win, in the middle you can prey not to lose, at the end you will die.
System always wins, you should remember about that during every second of your miserable life.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum