Pewien post w temacie "Czy lubicie swoje imię?" popchnął mnie do założenia tego tematu. A więc podajcie znaczenie swojego imienia i jaki jest - o ile takowy istnieje - związek między nim a Waszą osobowością. Może po jakimś czasie dojdziemy do jakiegoś konstruktywnego wniosku.
Imię: Wooof
Wiek: 20 Dołączył: 07 Lip 2006 Posty: 2019 Skąd: z okolicy
Wysłany: 05-07-2007, 16:31
nie wiem.
_________________ Witam w rzeczywistości...
KOCHAM OLEŃKE :-*
Nie dbam o wasz szacunek...
Misja zyciowa: ignorowac prowokatorow i ludzi pustych, bo oni i tak zgina z wlasna glupota.
Czego nie wiesz?
Wchodzisz na jakąś stronę ze znaczeniem imion, np. http://www.imiona.com/ .
Wybierasz swoje imię i porównujesz na forum ile prawdy jest w opisie Twojego imienia. Czy jest tam związek z Twoją osobowością.
Imię: Agnieszka
Wysłany: 05-07-2007, 18:20
Imię nadawane od IV wieku n.e.. Wywodzi się z greckiego słowa hagnos oznaczającego "czysty", "święty","bez zmazy". Charakter: Osoba wrażliwa, spokojna z dużym poczuciem odpowiedzialności, obdarzona wielkimi ideałami.
Cechuje ją odwaga i niezależność w działaniu. Nie umie narzucić drugim swojej woli. Jest zawsze dobrą nauczycielką i wzorową matką.
W sumie wszystko się zgada może jedynie oprócz tego dużego poczucia odpowiedzialności. Zbytnio mi nie odpowiadają takie cechy, a szczególnie to ze nie potrafię nikomu narzucić swojej woli, ale co zrobić.
Kobieta subtelna <taaa, a daje glanem po ryju>, o nieprzeciętnej intuicji <to czemu się tak na ludziach przejechałam>, szybkiej i trafnej decyzji <matko! jakie bzdury>, dobry znawca ludzkiej natury <O.o>. Powinna posiadać wszechstronne wykształcenie <powinna, ale jej nie wyszło>. Lubi przyrodę i dobre filmy <wolę muzykę>, jak również nowoczesne ubiory <taa, ja anty-modowa, no chyba, ze bierzemy pod uwagę to co sobie sama wymyślę>. Nie znosi aby jej rozkazywano <i to jedyne się zgadza>
wniosek jest taki, że chyba moje imię do mnie nie pasuje...
znalazłam inne- tu się więcej zgadza:
Bez wątpienia możesz zadziwić świat. Swoich planów nie ograniczasz do najbliższego otoczenia, do znanego już kręgu przyjaciół i rodziny. Chciałabyś kreować rzeczy wielkie, zarażać ludzi wzniosłymi ideami, stać na czele doniosłych przemian. Potrafisz skutecznie pokierować postępowaniem innych, a rówieśnicy darzą Cię szacunkiem i zaufaniem. Nic więc dziwnego, że najczęściej jesteś klasowym przywódcą (często nieformalnie, nie pełniąc żadnej funkcji) i że wiedziesz prym we wszystkich podwórkowych zabawach, turniejach sportowych, imprezach towarzyskich i koleżeńskich spotkaniach. Jako dziecko zdecydowanie wolisz bawić się z chłopcami (bez trudu pokonujesz ich we wspinaniu się po drzewach!), a i w późniejszym wieku łatwiej Ci się z nimi porozumieć. wyróżniasz się wewnętrzną siłą, konsekwencją i zdecydowaniem w działaniu, niechętnie godzisz się na kompromisy. Twoją słabością jest zmienność nastrojów: od entuzjazmu, poprzez obojętność i nudę, do zniechęcenia, a nawet agresji. Nie lubisz, by coś Ci narzucano - wrogo traktujesz tych, którzy się z Tobą nie zgadzają, ale. łatwo można na Ciebie wpłynąć, apelując do Twych uczuć. Jesteś bowiem szczególnie wrażliwa na potrzeby innych, a w walce o słuszną sprawę potrafisz zapomnieć o sobie. We wszystkim, co robisz, nie schodzisz poniżej pewnego poziomu, więc doskonale pasuje do Ciebie określenie: dziewczyna z klasą
ee, pasuje tylko to co pogrubiłam.
ja nie wiem, ja się nie powinnam nazywać Martyna.
_________________ w końcu powiem Ci co myślę tak prosto w twarz, kiedy Cię widzę to się wstydzę, że ciągle nosi Ciebie śwat
Ostatnio zmieniony przez caessa 05-07-2007, 20:26, w całości zmieniany 1 raz
MONIKA - pochodzi z łacińskiego. Każda Monika jest osobą spokojną, miłującą ład i porządek, lubiącą życie towarzyskie, ceniącą wysoce sielankę rodzinną. Na dobre układy i bezkonfliktowe życie, wpływa jej łagodny charakter o wielu cechach dyplomaty praktycznego. Ceni dobre stosunki w rodzinie i środowisku, dba o przyjaźń, ale zaniedbuje siebie. Swoje sprawy osobiste schodzą zawsze na dalszy plan. Bywa też rozrzutna, dlatego nieraz w życiu ma kłopoty gospodarcze. Jest także duszą typowo artystyczną, wrażliwą na piękno, dobrą muzykę, posiada doskonałe poczucie humoru.
Nie wiadomo, co pierwotnie znaczyło imię Monika. W języku greckim jest podobne słowo monos, czyli "jedyny", ale wcale nie jest pewne, czy Monika to imię greckie. Monika należy do osób zgodnych, łagodnych, skorych do kompromisu i troszczących się o innych. Imię Monika rzeczywiście naładowane jest dobrocią, oddaniem i chęcią przychylenia nieba innym. Prawdziwe Moniki cenią sobie spokój i wygody. Główną sprawą w ich życiu jest wygodny dom, który potrafią wypełnić i przystroić masą ładnych drobiazgów. Mają większy talent do wydawania pieniędzy aniżeli do walki o pieniądze. Zgodnie z magią swojego imienia, najlepiej się czują w bezpiecznym cieniu silniejszej osobowości - najlepiej własnego męża lub kochanka. Nie mają też nic przeciw temu, aby ich wybrany chodził z głową w chmurach czy też bujał w obłokach. Gdy ich ukochany cierpi i popada w depresję - okazują się psychicznie silniejsze od niego i potrafią go podźwignąć z upadku. W późniejszym wieku swoje ambicje przenoszą na dorastających synów, rzadziej córki. Z imieniem Monika często wiążą się talenty artystyczne, a także zamiłowanie do antyków, obrazów starych mistrzów i muzyki dawnej. Moniki nie są nowatorkami i wolą sprawdzone wzory. W ogóle są miłośniczkami tradycji, najpewniej czują się przy typowo kobiecych zajęciach. Również ich poglądy na rodzinę i miłość są jak najbardziej tradycyjne.
Pogrubione trafne.
Patrząc na to w miarę obiektywnie częściowo się zgadza.
osoby o tym imieniu dużo czytają, stale się uczą i nie wystarcza im jedna zawodowa specjalność. Znają masy informacji; można powiedzieć, że mają encyklopedyczne umysły. Żyją blisko przyrody i z zamiłowaniem pracują w zawodach, które wymagają stałego kontaktu z naturą. Lubią ogrody i hodowanie zwierząt. Często też jakby pamiętali o czynach archanioła zajmują się leczeniem i mają zdolności uzdrowicieli; fascynuje ich astrologia i inne sposoby zaglądania w przyszłość. Nieobce są im talenty artystyczne, z malarstwem na czele. Typowy Rafał jest łagodny i ma pokojowe usposobienie; woli stosować dyplomację niż stawiać sprawy na ostrzu noża. Mimo to wie, czego chce, pamięta o swoich zasadach i nie daje się wodzić za nos. Nie leży w jego naturze pośpiech; umie czekać na odpowiedni moment. Ufa swojemu przeznaczeniu, że zawsze zdąży z tym, co ma w życiu do zrobienia. Rafałowie rozumieją dusze kobiet i dzieci i chętnie otaczają się liczną rodziną.
Imię: Johann Gottlieb Goldberg
Wysłany: 05-07-2007, 21:42
Swojego imienia nie lubię. Nie wydaje mi sie żeby miało coś wspólnego z moim charakterem. Moja mama jednak mówi, że może gdyby nazwała mnie inaczej byłabym lepsza : ) hehe
Karolina - kobieta o tym imieniu jest wszechstronna, wykształcona, pracowita, o szerokich zainteresowaniach, chętnie studiuje i pogłębia swoją wiedzę. Nierzadko osiąga tytuły naukowe. Ciągle pragnie dojść do sedna sprawy, jest dociekliwa. Nie umie jednak pracować systematycznie. Karolina jest miła, zmysłowa, towarzyska, lubi być otaczana przez adoratorów. W miłości niestała, w małżeństwie konkretna i nieprzewrotna. Kocha rodzinę, ale nie przywiązuje się zanadto do ogniska domowego. Posiada uzdolnienia przywódcze.
osoby o tym imieniu dużo czytają, stale się uczą i nie wystarcza im jedna zawodowa specjalność. Znają masy informacji; można powiedzieć, że mają encyklopedyczne umysły.(to tak poł na poł ) Żyją blisko przyrody i z zamiłowaniem pracują w zawodach, które wymagają stałego kontaktu z naturą. Lubią ogrody i hodowanie zwierząt. Często też jakby pamiętali o czynach archanioła zajmują się leczeniem i mają zdolności uzdrowicieli; fascynuje ich astrologia i inne sposoby zaglądania w przyszłość. Nieobce są im talenty artystyczne, z malarstwem na czele. Typowy Rafał jest łagodny i ma pokojowe usposobienie; woli stosować dyplomację niż stawiać sprawy na ostrzu noża. Mimo to wie, czego chce, pamięta o swoich zasadach i nie daje się wodzić za nos. Nie leży w jego naturze pośpiech; umie czekać na odpowiedni moment. Ufa swojemu przeznaczeniu, że zawsze zdąży z tym, co ma w życiu do zrobienia. Rafałowie rozumieją dusze kobiet i dzieci i chętnie otaczają się liczną rodziną.
Większość (pogrubione)się zgadza, o_O
_________________ '' Don't tell me what I can't to do! ''
Jonh Locke.
Jakub - jest energiczny, posiada zmysł organizatorski. Ma wielu przyjaciół, ceni towarzystwo. Lubi dobrze się ubierać. Mężczyzna ten to czysta energia, ale pełny wdzięku i kultury. Nie wie, co to bezczynność: w młodości oddaje się studiom, by w dorosłym życiu czerpać z tego profity, które z kolei wydaje na zabawy z przyjaciółmi.
Po części się zgadza - aż się uśmiechnęłam, gdy zaczęłam czytać opis osób o moim imieniu. Ale - im dalej tym mniej prawdy. W przeciwieństwie do tego co jest tam napisane jestem stała w miłości i marzę o założeniu rodziny w przyszłości.
Kobiety o tym imieniu są egoistyczne, wyrachowane w postępowaniu. Nadają się do prowadzenia interesu przemysłowego lub handlowego. Na zewnątrz są jednak osobami miłymi, czarującymi, o gładkim sposobie bycia. A ponieważ są łatwowierne, dlatego natrafiają na wiele trudności i kłopotów. Nie cenią domu ani rodziny. Późno wychodzą za mąż. Nie spieszą się do rodzenia dzieci. W sumie postać dziwna, trudna i skomplikowana.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum