tylko idealny facet posiada tez wady i trzeba sie z tym liczyc
Ideał nie powinien posiadać wad, więc ideałów nie ma.
dlaczego ideal nie powinien posiadac wad? kto powiedzial, ze tak musi byc? wszystkie zalety i wady mezczyzny tworza z niego ideal. dla neiktorych osob, jedna wada moze byc wada, a dla drugiej zaleta.
nie,ideałów nie ma.często my możemy kogoś postrzegać jako ideał,ale jak sama "nazwa"mówi jest to osoba całkowicie idealna,czyli powinna być taką dla wszystkich,a tak nigdy nie jest.
_________________ Taki przewrotny i ambiwalentny Ikar.
Wysłany: 05-08-2007, 15:06
alakcairiel napisał/a:
dlaczego ideal nie powinien posiadac wad? kto powiedzial, ze tak musi byc? wszystkie zalety i wady mezczyzny tworza z niego ideal. dla neiktorych osob, jedna wada moze byc wada, a dla drugiej zaleta.
Ale ideał to coś doskonałego.
Przytaczając słownik, ideał to
Cytat:
doskonałość, wzór doskonałości.
A czy dla każdego ideałem będzie wysoki mięśniak, o blond włosach i błękitnych oczach?
No jasne, że nie...
_________________ Thanks for the memories
Thanks for the memories
See, he tastes like you
Only sweeter
A czy dla każdego ideałem będzie wysoki mięśniak, o blond włosach i błękitnych oczach?
A czy każdy kocha jedną osobę? Nie. To dlaczego można o człowieku powiedzieć, że jest kochany?
_________________ "It matters not how strait the gate,
How charged with punishments the scroll,
I am the Master of my fate,
I am the Captain of my soul."
Imię: Anna
Wysłany: 07-08-2007, 12:54
alakcairiel napisał/a:
ja się z tym zgadzam.
Made napisał/a:
Ale ideał to coś doskonałego.
nie da się schlebić wszystkim gustom.
zresztą jak się kogoś bardzo kocha, to ta osoba może być idealna ze wszystkimi swoimi wadami
_________________ Żyć, błądzić, padać, triumfować, odtwarzać życie z życia!
Jeszcze niedawno myslalam, ze sa idealy i szczerze mowiac to sie ich balam ze nie bylabym dla niego wystarczajaco dobra, ze nie dorastam mu do piet i w ogole. No ale po jakims czasie wyszlo, ze on wcale nie jest idealny, ze to ja sama sobie go takim stworzylam- okazal sie gorzej niz beznadziejny. Teraz juz jestem pewna, ze nie ma idealow.
_________________ Kiedyś ktoś Cię opuści- uświadom to sobie, bądź na to gotowy, mniej boli...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum