Imię: Arturek ~~
Wiek: 20 Dołączył: 27 Lip 2005 Posty: 6676 Skąd: z miasta
Wysłany: 25-06-2007, 15:22
Nuvkoslav napisał/a:
Znajdź w encyklice, albo w Katechizmie Kościoła Katolickiego dowód, że ma coś do KŚ.
Ziew, przerabialiśmy ten temat już dawno na tym forum, nic nowego nie odkryleś. Ja za to celowo nie napisalem, że jest "absolutnie" przeciwny, bo nie jest. Kościół Katolicki DOPUSZCZA karę śmierci w całkowicie ekstremalnych przypadkach, a to jest coś zupelnie odmiennego od popierania jej jak leci. Naucz sie czytać ze zrozumieniem, to pogadamy znawco praw którymi się rządzi KK ;-].
_________________ „Jam częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.”
"Na większą chwałę Bożą." Ad maiorem Dei gloriam.
Trzeba być tolerancyjnym i akceptować takich ludzi, bo nigdy nie wiadomo co nas czeka.
Mój sąsiad, starszy facet - 2 córki po 20 i 22 lata, został skazany na 1 rok więzienia za jakieś machlojki w pracy. Po wyjściu z pudła stwierdził, że jest homoseksualistą czego nie odczuwał przed pudłem.
Wysłany: 26-06-2007, 11:22
Nuvkoslav napisał/a:
Nawet jak ktoś nabędzie taką "orientację" to nie jest powód by się obnosić
przyznawanie sie do odmiennej orientacji jest dla ciebie od razu obnoszeniem się? a nawet jesli to co w tym złego? Na pewno takie "obnoszenie sie" jest lepsze od udawania kogos kim sie nie jest
Cytat:
A czy ja napisałem, że się z tym obnosi. Zostawił żonę i to od niej wyszło że jest homo.
To czyni ta historię raczej mało prawdopodobną, mam bowiem nieodparte wrażenie ze powodem zmiany orientacji byla raczej urazona duma i zlosc opuszczopnej zony aniżeli więzienne przygody
_________________ Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam wrażenie że się pomyliłem - O. Wilde
Imię: Tomek
Wysłany: 28-06-2007, 14:29
W gwoli ścisłości, nie widzę tu żadnej dwulicowości. Jedni opowiadają się za homoseksualizmem, inni przeciw - normalna kolej rzeczy. Twoje uogólnienie jest bezsensowne.
ciesze sie ze chociaz tu sa jacys porządni ludzie szkoda ze niema wiecej ludzi jak wy
[ Dodano: 28-06-2007, 15:32 ]
no ok ja nie mowie o gejach tylko o polakach.. jezeli przeszedl bym np. ankieta po ulicy i zapytal co o tym sadza to by wszyscy mowili ze to tez ludzei a jak by juz takich zobaczyli to by chetnie zbiczowali
A ja od pewnego czasu nie lubię gejów.. MOże i jestem nietolerancyjna , lesbijki i ludzie bi ( sama jestem bi) mi nie przeszkadzają.. Jestem dziwna? Może.. Ale mam jakiś uraz po półrocznym związku z gejem nic o tym nie wiedząc
_________________ "Trudno uwierzyć uwierz mi w to że ktoś kiedyś tutaj był, kto wielkie słowo, nazbyt wielkie.. kochał ją.."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum