Kościół jest raczej przeciw , ale nie zabrania ...
To zależy co przez to rozumiesz. Samo bycie osobą bi lub homoseksualną jest przez kościół tolerowane, ale współżycie seksualne jest uznawane za grzech ciężki. Tak wynikało z wypowiedzi Jana Pawła II i teraz Benedykta XVI. Wiec do momentu kiedy jest to uczucie platoniczne wszystko jest ok, a co dalej to chyba jasne.
_________________ Po co nam Diabeł skoro sami świetnie odwalamy jego robotę ??
Moja babka od religii twierdzi że to choroba. No cóż, normalne to chyba nie jest też
No cóż Twoja babka od religii się myli. Jest naukowo udowodnione, że homoseksualizm nie jest chorobą. Co do normalności to każdy ma inne spojrzenie na znaczenie tego słowa.
_________________ Po co nam Diabeł skoro sami świetnie odwalamy jego robotę ??
Imię: Kunegunda
Wysłany: 18-12-2005, 22:32
Cytat:
przecież Bóg po to stworzył kobietę i mężczyznę by tworzyli zwiazki damsko-męskie.
Kosciol Kosciolem,ale skad wiesz ze Bog jest temu przeciwny?Tak naparwde teologowie (teolodzy?) mogli blednie zinterpretowac niektore pisma;) .Jest napisane ,ze kobieta i mezczyzna maja plodzic dzieci,ale o homoseksualistach nic nie jest wspomniane,wiec tak naprawde nie wiadomo czy to wg Niego jest zle.To jest tylko interpretacja ludzi.Skoro stworzyl czlowieka musial przewidziec,ze beda osoby o odmiennej orientacji.Bez powodu nie bylo by tylu homoseksualistow,oni rodza sie z tym,a nie nabywaja z wiekiem,a przeciez Bog "kocha" kazdego.A skoro takich ich stworzyl,to nie moze ich sie wyprzec.
Imię: Agnieszka
Wysłany: 19-12-2005, 15:55
w Piśmie św jest napisane o homoseksualiźmie. Nie jestem pewna(a szukać teraz nie mam czasu), ale wydaje mi się że w negatywnym znaczeniu, chyba przy temacie Sodomy i Gomory.
przecież Bóg po to stworzył kobietę i mężczyznę by tworzyli zwiazki damsko-męskie.
Dokładnie. Jeśli byłoby inaczej to by stworzył 2 mężczyzn albo dwie kobiety...
Ja nie popieram związków homoseksualnych, ale nie chciałoby mi się wyjśc na ulicę i krzyczeć "HOMO STOP!". Po prostu nie popieram, sprzeciwiam się, ale w małym stopniu..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum