Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: **MJ**
12-03-2008, 07:09
Homo vs hetero
Autor Wiadomość
jakkolwiek 

Wysłany: 13-03-2008, 19:13   

Erill, nie rozumiemy się. Nie miałam na myśli, że nic ich nie łączy. Chodzi mi o to, że nie da się wypunktować cech wspólnych w taki sposób jak u osób chorych, bo to działa odwrotnie. Tj. patrzy się czy jakaś osoba ma cechy tej choroby i wtedy mówi się, że jest chora, jak spełnia te punkty. Osoba jakiejś narodowości jest nią z racji urodzenia, a nie z racji tego, że spełnia jakieś tam założenia. Jak ich nie spełnia, to nie jest tej narodowości? Oczywiście, że jest. I dlatego przykład jest bez sensu.

Znak zodiaku: strzelec

Schiza009 
Zasłużeni
Maurice

Imię: Johann Gottlieb Goldberg
Wysłany: 15-03-2008, 15:39   

jakkolwiek napisał/a:
Absolutnie. Na marginesie: para to 2, więc 10 dziewczyn.

Źle przeczytałam.

Uważam, że spieranie się z Tobą na ten temat nie ma żadnego sensu.
Masz własne zdanie, całkiem odmienne od mojego.
Ani Ty nie przekonasz mnie, że to choroba ani ja Ciebie, że tak wcale nie jest.
jakkolwiek napisał/a:
Znajdz sobie.

Oczywiście, że znajdę.
Jak przeczytam to napisze co o tym sądzę.

CopaCabana 
*

Wysłany: 15-03-2008, 23:13   

Swojego czasu ( gdy poznałam <brzydko mówiąc> geja ) zaczęłam się interesować homoseksualizmem i podobnie jak jakkolwiek wyczytałam, że to choroba.
Ale z drugiej strony zastanawia mnie jedna rzecz. Nawet jeżeli wykryto, że jest to choroba to czy to nie jest przypadkiem takie tłumaczenie homoseksualizmu, bronienie go. Bo zauważcie, że w mediach nie jest głośno o tym jako o chorobie - praktycznie nic sie o tym nie mówi, jeżeli już to o paradach.
Ale wracając do tematu. Człowiek to człowiek. Myślę, że każdy (albo większość) potrzebuje miłości i potrafi ją dawać. Homoseksualista nie potrafi obdarzyć uczuciem przeciwnej płci tak jak heteroseksualiści nie potrafią tej samej płci ( mowa o związkach), ale myślę, że kochają swoich partnerów i jedni i drudzy. A, że zdradzają - i tu i tu wystepują zdrady.
Podsumowując, homoseksualista to też człowiek, który potrafi kochać, jednak pewności w 100 % nie mam ponieważ jestem hetero.
  Znak zodiaku: rak

Elektroniczna 
Zasłużeni

Wysłany: 16-03-2008, 01:34   

CopaCabana napisał/a:
(...)Człowiek to człowiek. Myślę, że każdy (albo większość) potrzebuje miłości i potrafi ją dawać. Homoseksualista nie potrafi obdarzyć uczuciem przeciwnej płci tak jak heteroseksualiści nie potrafią tej samej płci ( mowa o związkach), ale myślę, że kochają swoich partnerów i jedni i drudzy. A, że zdradzają - i tu i tu wystepują zdrady.

Żeby się niepotrzebnie nie powtarzać...zgadzam się z tym co tu zaznaczyła CopaCabana.

CopaCabana napisał/a:
Podsumowując, homoseksualista to też człowiek, który potrafi kochać, jednak pewności w 100 % nie mam ponieważ jestem hetero.

Hmm ale po co nam tak na prawdę ta 100% pewność (Twoja wypowiedź tylko służy mi żeby coś pokazać a nie jest atakiem na to co napisałaś)...to tak jakbyśmy każdego człowieka porównywali do siebie i się zastanawiali czy X lub Y potrafi kochać tak samo mocno jak ja....a jeśli kocha mocniej? Czy przez to moja miłość musi być bezwartościowa lub mniej wartościowa? a jeśli kocha inaczej? Czy jego miłość jest przez to lepsza czy gorsza?....nie piszę tego po to, żeby większość uznała że walę na pokaz modnymi sloganami bez znaczenia...Kochani "odpieprzmy się" od tego co gra w sercu innym i dajmy im kochać z taką siłą i w taki sposób jak potrafią/ chcą etc. ....to naprawdę dużo uzdrowi i w Waszym życiu.
"...we mgłę go wyprawiłam/ w deszcz co na rzęsach przysiadł/ samobójczymi kroplami/ żeby opaść i zniknąć/ wsiąknąć cieczą zieloną/ w spragnione ciało trawy/stoję niezmiernie sama/na nagiej obcej ziemi..."
  Znak zodiaku: ryby

Żelowa 
tnemarepmet

Imię: Aneta
Wysłany: 16-03-2008, 11:27   

Oczywiście, że mogą. Moi rodzice uważają, że homo mają coś nie tak z głową. Ja na szczęście jestem innego zdania. Staram się ich akceptować, ale nie ukrywam, że widząc całujące się dziewczyny, czy chlopaków robi mi się troche niesmacznie.
Zastanawiam się teraz, czy homoseksualiści uważają swoją "inność"(choć to nie jest dobre słowo) za krzywde? Czy oni chcą być homo, czy woleliby być tak jak większość populacji- hetero?

Znak zodiaku: wodnik

harlequin 
+
vehement flame

Imię: Anna
Wysłany: 16-03-2008, 20:54   

Jak to napisał ktoś bardzo mądry:
"(...) tłok pracuje w cylindrze, a nie w rurze wydechowej. Właśnie dlatego związki homoseksualne nie mają przyszłości, gdyż przez analogię do silnika, brakuje w nich fazy sprężania adiabatycznego, co uniemożliwia zamknięcie cyklu termodynamicznego."

Znak zodiaku: lew

devir 
Zasłużeni
killed by distortion

Wysłany: 16-03-2008, 22:20   

harlequin napisał/a:
"(...) tłok pracuje w cylindrze, a nie w rurze wydechowej. Właśnie dlatego związki homoseksualne nie mają przyszłości, gdyż przez analogię do silnika, brakuje w nich fazy sprężania adiabatycznego, co uniemożliwia zamknięcie cyklu termodynamicznego."

Ludzie to nie silniki.

http://www.myspace.com/r3dm0th

Gabi 
Zasłużeni
Szara Eminencja

Wysłany: 16-03-2008, 22:36   

CopaCabana napisał/a:
podobnie jak jakkolwiek wyczytałam, że to choroba.
Ale z drugiej strony zastanawia mnie jedna rzecz. Nawet jeżeli wykryto, że jest to choroba to czy to nie jest przypadkiem takie tłumaczenie homoseksualizmu, bronienie go. Bo zauważcie, że w mediach nie jest głośno o tym jako o chorobie - praktycznie nic sie o tym nie mówi, jeżeli już to o paradach.

Zdania są podzielone- nawet WHO zmieniło zdanie w tej sprawie- kiedyś organizacja ta uważała homoseksualność za chorobę.
Gdyby nadal tak uważała, zaczęłoby się wielkie parcie na homoseksualistów wśród opinii publicznej i w mediach, by się leczyli.

CopaCabana napisał/a:
Myślę, że każdy (albo większość) potrzebuje miłości i potrafi ją dawać. Homoseksualista nie potrafi obdarzyć uczuciem przeciwnej płci tak jak heteroseksualiści nie potrafią tej samej płci ( mowa o związkach), ale myślę, że kochają swoich partnerów i jedni i drudzy. A, że zdradzają - i tu i tu wystepują zdrady.

Zarówno wśród par homo jak i hetero zdarzają się zdrady i 20-letnie związki, więc nie generalizowałabym w ten sposób.
Jednakże geje, których znam, wolą teraz się wyszaleć, zamiast wiązać z kimś na stałe- to raczej zrozumiałe w wieku 18-20 lat.
Żelowa napisał/a:
Zastanawiam się teraz, czy homoseksualiści uważają swoją "inność"(choć to nie jest dobre słowo) za krzywde? Czy oni chcą być homo, czy woleliby być tak jak większość populacji- hetero?

Zapytaj kogoś. Myślę, że czasem, gdy są szczuci z tego powodu, woleliby być "normalni" i mieć święty spokój.
Cytat:

Czy związki międzyludzkie sprowadzają się do seksu i prokreacji?
Wiele upłynęło dni, dni bez mojego udziału
więc czas już skończyć z oczekiwaniem na coś,
co może nigdy nie przyjść.

Znak zodiaku: panna

CopaCabana 
*

Wysłany: 16-03-2008, 23:05   

Gabi napisał/a:
CopaCabana napisał/a:
podobnie jak jakkolwiek wyczytałam, że to choroba.

Zdania są podzielone- nawet WHO zmieniło zdanie w tej sprawie- kiedyś organizacja ta uważała homoseksualność za chorobę.
Gdyby nadal tak uważała, zaczęłoby się wielkie parcie na homoseksualistów wśród opinii publicznej i w mediach, by się leczyli.

Tak, ale powinno się uświadamiać ludzi, że choroby genetycznej leczyć się nie da. Jakby o tym było glośno, albo przynajmniej głosniej to może zwiększyłaby się tolerancja (chociaz nei ma co się spodziewać cudów znając ludzką mentalność, a szkoda).
Cytat:

CopaCabana napisał/a:
Myślę, że każdy (albo większość) potrzebuje miłości i potrafi ją dawać. Homoseksualista nie potrafi obdarzyć uczuciem przeciwnej płci tak jak heteroseksualiści nie potrafią tej samej płci ( mowa o związkach), ale myślę, że kochają swoich partnerów i jedni i drudzy. A, że zdradzają - i tu i tu wystepują zdrady.

Zarówno wśród par homo jak i hetero zdarzają się zdrady i 20-letnie związki, więc nie generalizowałabym w ten sposób.
Jednakże geje, których znam, wolą teraz się wyszaleć, zamiast wiązać z kimś na stałe- to raczej zrozumiałe w wieku 18-20 lat.

Hetero też wolą się wyszaleć w tym wieku, to raczej zależy od charakteru a nie od orientacji. Aczkolwiek przyznam szczerze, że mi też się homoseksualiści kojarzą z 'dzikimi melanzami przepelnionymi seksem' a to pewnie przez te parady, ich glupie przebieranie się - ludzie to widza i sobie opinie wyrabiają, a zapewne nie każdy gej preferuje taką zabawę.
  Znak zodiaku: rak

Erill 
Moderator
Szczęśliwa dzoiucha

Imię: Gabi
Wysłany: 17-03-2008, 00:19   

harlequin napisał/a:
to napisał ktoś bardzo mądry:

Zatem niech ten bardzo madry ktos mi wyjasni jak to jest, ze od staozytnosci homoseksualizm istnieje i jakos jak widac dzis mial przyszlosc :>

http://pleciony.blog.onet.pl/

Znak zodiaku: baran

harlequin 
+
vehement flame

Imię: Anna
Wysłany: 18-03-2008, 15:30   

A kto wyjaśni, że cywilizacje upadały, gdy pedalstwo zaczynało się szerzyć?
Rzym na ten przykład.
Nasza też chyli się ku swojemu obrzydliwemu spedalonemu końcowi. :]

Znak zodiaku: lew

Ceemka 
Zasłużeni

Wysłany: 18-03-2008, 18:27   

harlequin napisał/a:
Rzym na ten przykład.
Nasza też chyli się ku swojemu obrzydliwemu spedalonemu końcowi.

Jeszcze głupszego powiążania nie widziałam.

kamasutra 
Użytkownik roku
baunsuj dziw**

Imię: Kamila
Wysłany: 18-03-2008, 18:34   

paula.doc napisał/a:
Czy homoseksualiści mogą kochać równie mocno i prawdziwie jak heteroseksualni?

a czemu by nie ;) ?
To normalni ludzie. dla mnie to żadna choroba tylko prostu tak musiało być.
Czasme żałuje ze w naszym kraju tak sie traktuje homo, w Ameryce jest całkiem inaczej.
a szkoda.

Żelowa napisał/a:
Staram się ich akceptować, ale nie ukrywam, że widząc całujące się dziewczyny, czy chlopaków robi mi się troche niesmacznie.

też

devir 
Zasłużeni
killed by distortion

Wysłany: 18-03-2008, 22:34   

harlequin napisał/a:
Rzym na ten przykład.
Nasza też chyli się ku swojemu obrzydliwemu spedalonemu końcowi.

Serio, ale Ty popier**** jestes ! Az szkoda slow.

http://www.myspace.com/r3dm0th

Schiza009 
Zasłużeni
Maurice

Imię: Johann Gottlieb Goldberg
Wysłany: 18-03-2008, 22:45   

devir napisał/a:
Serio, ale Ty popier**** jestes ! Az szkoda slow.

Dziwne ma myślenie dziewczyna.

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu