Nie powinno sie ich zamykac w wiezieniach na "dozywocie" pod zadnym pozorem!!! Powinno sie rozstrzeliwac ich publicnie,w miejscach w ktorych dokonywali swoich zbrodni a transmisja z tego powinna byc relacjonowana przez wszystkie stacje TV na zywo. To samo z komunistami. A propos komuchow. Uwazam,ze faszyzm i komunizm to takie same zlo tylko w innych wydaniach. Skoro faszyzm i jego propagowanie sa prawnie zakazane to samo powinno dotyczyc komunizmu. Powinno sie zdelegalizowac wszystkie partie nawiazujace do komunizmu -SLD na przyklad a ich czlonkow (jesli byli waznymi szychami w PZPr rozstrzelac) a reszte plotek poddac leczeniu poprzez ciezka prace w kamieniolomach i kopalniach. Komunisci i faszysci sa bezposrednio odpowiedzialni za patroszenie naszego kraju przez dziesieciolecia dlatego uwazam,ze nalezy ich uznac za ZDRAJCOW NARODU i przykladnie,raz na zawsze unicestwic. W zabijaniu nie ma niczego odkrywczego czy nieludzkiego! Zabijanie takich jednostek mialo,ma i powinno miec miejsce. Nadmiar tolerancji jest gorszy od jej braku.Ostatnio to pojecie jest nadmiernie eksponowane i przyczynia sie do powolnego upadku Cywilizacji Zachodniej.
Wysłany: 31-07-2008, 11:51
Grzegorz napisał/a:
Powinno sie rozstrzeliwac ich publicnie,w miejscach w ktorych dokonywali swoich zbrodni a transmisja z tego powinna byc relacjonowana przez wszystkie stacje TV na zywo.
Czyli powinno się dokonać kolejnej zbrodni ludobójstwa, najlepiej z Dodą w kusej spódniczce komentującą przebieg egzekucji w przerwach na reklamy.
Grzegorz napisał/a:
Zabijanie takich jednostek mialo,ma i powinno miec miejsce
Miało miejsce np. w czasie II wojny światowej i w latach stlinizmu. Da, trzeba to powtórzyć. Czytałam interesującą książkę o motywach kierujących esesmanami, ich wspomnienia, ich pobudki. Nie robili tego bo musieli. Zabijali "dla większego dobra", zabijali w czynie społecznym, zabijali bo uważali że powinni. Och Grzegorzu, nadawałbyś się doskonale <marzyciel>
_________________ Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam wrażenie że się pomyliłem - O. Wilde
Imię: Albert Fish
Wysłany: 31-07-2008, 12:14
Nic do hitlerowców nie mam, nie darzę ich jakimś specjalnym uczuciem. Nie chce ich tłumaczyć, że byli manewrowani i oślepieni przez Hitlera, chociaż poniekąd tak było. Robili to co uważali za słuszne, a w tych czasach, w których żyli, było to normalne.
Co da zabicie kilku starych dziadków? I tak już nieco za późno bo większość nie żyję.
_________________ Nie jest umarłym ten, który spoczywa wiekami,
Nawet śmierć może umrzeć wraz z dziwnymi eonami...
Czasem zastanawiam się z jakiego miejsca we wszechświecie pochodzę. Ziemianinem się uważać na pewno nie powinienem. Za dużo we mnie współczucia, bo rozsądek to sprawa względna.
Mordować ludzi za to że mordują ludzi? To przecież zakrawa o debilizm. Może za to, że ktoś kradnie, będziemy jego okradać? Tak mi logika podpowiada. Podpowiada mi jeszcze że niedługo może za zabicie 10 ludzi, sprawcę sklonujemy dziesięciokrotnie i zabijemy 10 sprawców? W tym momencie to zaczyna być bardzo zabawne. Dziecinne też wydaje się podejście, ty zabijasz mi brata, ja zamykam Cię w klatce na 50 lat, z wyżywieniem, łazienką, telewizorem.
Do samego faktu odgrzebywania wydarzeń z przeszłości się odwoływał nie będę. To już jest totalny masochizm i brak poszanowania dla czasu jak i własnej osoby. Zbyt bardzo siebie, jak i czas cenię, by płacić dzisiaj za błędy wczoraj popełnione. Wczoraj zrobiłem błąd, dziś narodziłem się na nowo, by zrobić ich jeszcze więcej.
Imię: Michał
Wysłany: 02-08-2008, 15:13
Karanie ludzi za przestępstwa sprzed kilkudziesięciu lat to strata czasu. Nie lepiej zająć się czymś bardziej aktualnym niż sądzenie tych staruszków. Poza tym, większość z nich wykonywała rozkazy z góry. Niesubordynacja była i wciąż jest, karana w wojsku. Najlepiej niech sobie darują walkę o sprawiedliwość.
Skoro tak to proponuje rozdawac nagrody swirom roznej masci ,degeneratom ktorzy onanizuja sie nad zwlokami dzieci i stawiac im pomniki! Gdyby jacys idioci nie wymysllili mody na " nadtolerancje" nikomu normalnemu nie przyszloby do glowy zastanawianie sie nad tym co z robic z panem ktory wyprul sasiadowi flaki i powiesil na balkonie. Z tego co widze,niektorym z Was, wydaje sie juz nielogicznym zamykanie ich w wiecieniach. to oznacza,ze cywilizacja zdycha. Zabicie swirow,ktorzy wypchneli z jadacego pociagu dziewczyne jadaca na egzaminy na studia...jest barbarzynstwem?!?!?!?! Dlaczego ktos,kto morduje dziecko swoich sasiadow a wczesniej je gwalci, ma oddychac tym samym powietrzem co rodzice ofiary? Dlaczego ofiara ma mniejsze ,albo raczej zadne, niz morderca ktorego sady zwyczajnie pieszcza? Skad glupie gadanie,ze kara za zbrodnie nie moze byc zemsta tylko nauczka?!?!?!? To oburza mnie najbardziej ! Otoz jest i powinna byc zemsta spoleczenstw ludzi normalnych,szanujacych prawa do zycia , na dewiantach tego prawa nie uznajacych!
TO NIE SEDZIA OGLASZA WYROK ALE INFORMUJE MORDERCE,ZE ON SAM SWOIM CZYNEM ZREZYGNOWAL Z PRAWA DO ZYCIA W SPOLECZENSTWIE.... i tak bym to widzial.
Imię: Michał
Wysłany: 04-08-2008, 15:01
Mocne słowa, ale coś w tym jest. Moim zdaniem zdaniem karanie tych staruszków to zwykła strata czasu, o czym pisałem już wcześniej. Tym bardziej, że większość z nich tylko wykonywała rozkazy. Poza tym dlaczego mówi się tylko o hitlerowcach. A to nikt inny już ludzi nie mordował? Czytałem, że armia czerwona wybiła więcej ludzi niż III rzesza. O nich nikt nie wspomina. Jeżeli ktoś chce karać wszystkich, to niech zwraca uwagę na wszystkie zbrodnie. Hitlerowcy są uznawani za najgorszych skurwysynów tylko dlatego, że przegrali wojnę. Harry Truman też zamordował wielu ludzi, a nie poniósł konsekwencji. Patrzymy tylko na jedną stronę medalu.
Wysłany: 04-08-2008, 17:03
Grzegorz napisał/a:
Z tego co widze,niektorym z Was, wydaje sie juz nielogicznym zamykanie ich w wiezieniach.
Source jest... specyficzny
Grzegorz napisał/a:
Zabicie swirow,ktorzy wypchneli z jadacego pociagu dziewczyne jadaca na egzaminy na studia...jest barbarzynstwem?!?!?!?! Dlaczego ktos,kto morduje dziecko swoich sasiadow a wczesniej je gwalci, ma oddychac tym samym powietrzem co rodzice ofiary?
Kara śmierci nie jest karą - często jest wręcz dla skazanego ratunkiem.
Jedyne wyjście, to obniżyć standard w więzieniach, albo / i wprowadzić obozy pracy - tak, żeby morderca jeden z drugim naprawdę żałował tego, co zrobił.
Nie mówię oczywiście o standardach takich jak w obozach koncentracyjnych.
Bo kara 20 - 30 lat więzienia obecnie oznacza 20 - 30 lat życia w hotelu, z telewizorem, i jedzeniem na koszt państwa.
Grzegorz napisał/a:
Skad glupie gadanie,ze kara za zbrodnie nie moze byc zemsta tylko nauczka?!?!?!? To oburza mnie najbardziej ! Otoz jest i powinna byc zemsta spoleczenstw ludzi normalnych,szanujacych prawa do zycia , na dewiantach tego prawa nie uznajacych!
A co Ci to da, jeśli zlikwidujesz jednego z drugim? Nie lepiej, żeby przydał się społeczeństwu, np zamiatając ulice, zamiast iść na krzesło elektryczne?
Przecież po nim i tak będą następni, tego się nie da uniknąć.
Nawet, gdybym była wnuczką człowieka, który został zabity na wojnie, nie żywiłabym obecnie nienawiści do wszystkich Niemców i nie chciałabym się mścić za coś, co było 60 lat temu.
Tymczasem jednak, są ludzie, którzy ciągle żyją wojną, nie lubią Niemców, i sami nie potrafią powiedzieć właściwie, za co.
Kogos kto zabijal ludzi chcesz wyslac na ulice by je zamiatal ?! To mial byc zart??? W taki sposob mozna "docierac" pijanych kierowcow albo zlodzieji sklepowych a nie kogos kto zabil TWOICH rodzicow na przyklad...
Pilnowanie takich degeneratow wymaga zatrudnienia ilus tam straznikow...masz ochote ze swoich podatkow oplacac armie ludzi pilnujacych cos co nie jest czlowiekiem?
Cos Wam powiem... Pare lat (wcale nie malo) bylem gliniarzem. Widzialem sporo gowna. Nie bardzo chce mi sie wierzyc w tzw resocjalizacje. To dziala niezwykle rzadko. Mozna probowac nawrocic jakiegos zlodzieja czy drobnego oszusta ale na prawdziwych swirow szkoda czasu,nerwow i pieniedzy...
Polecam te lekture... http://www.zbrodnia.kille...chwickiZdzislaw Przeczytajcie o wyczynach niektorych z tych bydlat i wyobrazcie sobie,ze dokonane przez nich zbrodnie dotycza Waszych matek,zon lub corek.
Wysłany: 04-08-2008, 18:22
Grzegorz napisał/a:
Kogos kto zabijal ludzi chcesz wyslac na ulice by je zamiatal ?! To mial byc zart??? W taki sposob mozna "docierac" pijanych kierowcow albo zlodzieji sklepowych a nie kogos kto zabil TWOICH rodzicow na przyklad...
Ale o kim my w ogóle teraz mówimy?
O hitlerowcach, gwałcicielach, pedofilach, czy złodziejach długopisów?
Może przesadziłam z tą pracą na ulicy, bo faktycznie wymagałoby to dodatkowych "posiłków" do upilnowania.
Podejrzewam, że gdybym była córką kogoś, kogo zamordowano, wcale nie przyniosłoby mi ulgi posłanie go na krzesło elektryczne.
Imię: Albert Fish
Wysłany: 04-08-2008, 21:25
Grzegorz napisał/a:
Polecam te lekture... http://www.zbrodnia.kille...chwickiZdzislaw Przeczytajcie o wyczynach niektorych z tych bydlat i wyobrazcie sobie,ze dokonane przez nich zbrodnie dotycza Waszych matek,zon lub corek.
Znam ten serwis na pamięć. Również polecam.
Dlaczego wymieniłeś tylko damską część rodziny? Wszak chociażby Jeff Dahmer czy John Wayne Gacy zabijali tylko mężczyzn. I dlaczego zwracasz uwagę tylko na męską część "bydlactwa"? Czyż nie słyszałeś o Aileen Wuornos , Karli Homolce, Belli Gunness czy Sylvii Likens? Nazwiskami mogę sypać, ale to tylko kolejne przykłady, nie ważne.
Temat jest o hitlerowcach, nie o seryjnych mordercach. Aby zostać zaliczonym do tej grupy trzeba mieć nieco inne pobudki do zabijania niż mieli hitlerowcy, nie polityczne, ale psychiczne. Nie przeczę, że niektórzy hitlerowcy mieli zaburzenia psychiki, sadyzmem wykazywał się chociażby słynny Klaus "Rzeźnik z Lyonu" Barbie, jednakże większość pozostawała przy mordowaniu na rozkaz lub ze względów politycznych czy rasowych.
_________________ Nie jest umarłym ten, który spoczywa wiekami,
Nawet śmierć może umrzeć wraz z dziwnymi eonami...
Pilnowanie takich degeneratow wymaga zatrudnienia ilus tam straznikow...masz ochote ze swoich podatkow oplacac armie ludzi pilnujacych cos co nie jest czlowiekiem?
Nie chcę należeć ani do społeczeństwa, ani tym bardziej płacić na jego utrzymanie.
Gabi napisał/a:
Source jest... specyficzny
Source na dniach dostał po pysku za swój niewyparzony język. Pierwsze pytanie zalanego krwią Sourca było: Dobra kto ma fajki bo moje gdzieś wypadły jak spierdalałem.
Source dzisiaj był żywcem szyty, ale nadal jakoś nie ma ochoty mieszać w sprawę napaści z pobiciem policji. Source jest nawiedzony i wierzy, że to co daje wszechświatu, wraca do niego. Source pomedytuje sobie, posiedzi w ciszy i wyciągnie wnioski z wydarzenia, ciesząc się nabytym doświadczeniem.
To tak żeby nie było, że jestem ideowcem, który nigdy nie spotkał się z pierwszym lepszym dresem.
Grzegorz napisał/a:
To dziala niezwykle rzadko.
Jeżeli coś nie działa, znaczy że gdzieś po drodze leży problem. Pierwsze zasada dobrego psychologa, jeśli nie widać poprawy, znaczy, że coś spierdoliłem.
Gabi napisał/a:
Jedyne wyjście, to obniżyć standard w więzieniach, albo / i wprowadzić obozy pracy - tak, żeby morderca jeden z drugim naprawdę żałował tego, co zrobił.
Coś takiego jak prawa człowieka obowiązują. Społeczeństwo samo się zapędziło w miejsce, z którego nie ma wyjścia. Warto jeszcze zwrócić uwagę, że najwięksi zbrodniarze(wojenni), mają najfajniejsze i najlepiej wyposażone klitki.
Gabi napisał/a:
Przecież po nim i tak będą następni, tego się nie da uniknąć.
Wręcz kwestia kultury i wychowania. Takie ciężkie przypadki trzeba byłoby wyłapywać wcześniej, by poddawać ich leczeniu. Fajnie walczy się ze skutkami, gdy można czemuś po prostu zapobiegać. Masowi mordercy są jak błędy w oprogramowaniu. Świadczą o tym, że społeczeństwo nie jest doskonałe.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum