Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: **MJ**
23-08-2008, 20:58
Hiphopowcy kontra metale
Autor Wiadomość
Srutti Frutti 
ExInTheSky

Imię: Telewizor
Wysłany: 13-07-2005, 18:22   

Amik napisał/a:
Za to Hevi Metal jest spoko i jest puszczany i nagłaśniany :) np. LINKIN PARK
To jest też (sorki-->)zajebiste!!! :)

No, widać że nigdy nie słyszałeś Iron Maiden. Linkin Park, to co najwyżej rock, ale Nu-Metal to dla mnie nie jest, ot co! Nu Metalowe kapele, to m.in - Mudvayne, Static X, może nawet Slipknot.
  Znak zodiaku: lew

Solid 
[I...Hate...You]

Wysłany: 13-07-2005, 18:30   

ke?

LP to nu metal? Buahahahah. Toz to przeciez POP jest co najwyzej O_o
:lol:

Heavy, a nie Hevi jak juz.

Tak btw to nu metal to Slipknot, Fear Factor i Mayhem

Znak zodiaku: ryby

Maverick 
NeverMind

Imię: Krystian Marcin
Wysłany: 13-07-2005, 18:53   

Hevi metal = linkin park
omojjezu...buhahahahahahahahaha....

Znak zodiaku: skorpion

ReTuRn 
*
Faszysta

Wysłany: 13-07-2005, 20:21   

Dobra, zaraz wam przemówię do rozsądku.

Więc sprawa wygląda następująco:

Rock i metal to najtrudniejsze do odbioru (zaraz po klasyce i jazzie) gatunki muzyki. Duża część zespołów r&m to najwyższa ekstraklasa. W hh jest niestety inaczej- jest kilku dobrych wykonawców (O.S.T.R., Fisz, pierwsza płyta k44), ale ogólnie to jest hiphopolo i komercha.

Amen.

TwojaStara
*

Wysłany: 13-07-2005, 20:26   

Twoja stara, O.S.T.R. i tylko on.

Jeżeli FISZa też uznajecie za hh (bo ja jakos nie) to bije na głowe wszystko i Twoją strarą.

Metal? Raczej nie - może prędzej mocniejszy rock.

Amik 
Przyjaciel
Xel-Patriota

Imię: A.M.I.K.
Wysłany: 14-07-2005, 07:29   

Maverick napisał/a:
Hevi metal = linkin park
omojjezu...buhahahahahahahahaha....

Też prawda może dałem coś z tym LP głupiego ale nie wyśmiewajcie sie ze mnie :(

Mi tam pasuje rock i metal i HH i nawet disco polo czyli lubie każdy typ muzy
Dla mnie tylko Klasyka odpada

Poruwnanie Metal/Hop-Hop w programie Ciało Darwin to by Hip-Hop wygrał.
Na 100%

Znak zodiaku: waga

ReTuRn 
*
Faszysta

Wysłany: 14-07-2005, 08:29   

Ciao Darwin to program dla debili na najniższym poziomie intelektualnym.

LP to jest podgitarowane hiphopolo, a nie HM, więc nie pie***lcie od rzeczy...

zagwiazdkowuj przekleństwa- Maverick

TAki ze mnie nazista, jak z ciebie.
Ostatnio zmieniony przez ReTuRn 14-07-2005, 15:15, w całości zmieniany 1 raz  

Amik 
Przyjaciel
Xel-Patriota

Imię: A.M.I.K.
Wysłany: 14-07-2005, 08:53   

Teraz to przyznam ci racje że Ciało Darvin zmieniło sie w program dla debilów ale na początku było dosyć zabawne :)

Znak zodiaku: waga

KoRniczka 
*
...MetalgiRl...

Wysłany: 14-07-2005, 12:06   

Metal na łeb i na szyję bije hip-hop... Tu wogóle nie ma żadnego porównania! Całkiem 2 różne gatunki muzyki... W tekstach utworów hh-owych nawet nie ma sensownej treści... pusta, płytka rymowanka dla... :059:
Ostatnio zmieniony przez KoRniczka 15-07-2005, 12:13, w całości zmieniany 1 raz  

ReTuRn 
*
Faszysta

Wysłany: 14-07-2005, 15:16   

Sama słuchasz KoRna, który jest totalnym zerem, a wymyślając całemu hh dotykasz też takiego O.S.T.R.'a , którego ;poziom muzyczny jest 4 razy większy. Więc moze lepiej nic nie pisać, miast głupich sloganów z serii 'hh to dno', bo to na poziomie 'mrocznych 12-latek' ?

KoRniczka 
*
...MetalgiRl...

Wysłany: 15-07-2005, 12:23   

ReTuRn napisał/a:
Sama słuchasz KoRna

Kto Ci powiedział, że tylko KoRna..?
ReTuRn napisał/a:
to na poziomie 'mrocznych 12-latek' ?

Samo słuchanie hh jest na poziomie 10-latków... mam młodych sąsiadów "skate'ów" :| :zly2: to wiem.... A jeżeli Ci chodzi o moje slogany, to po prostu nie chce być wulgarna, a to chyba nie jest nic złego. Chociaż Tobie po tym suuuper :| hh to może przeszkadzać...
Ostatnio zmieniony przez KoRniczka 16-07-2005, 09:57, w całości zmieniany 2 razy  

Intercity 
joolz sullivan

Wysłany: 15-07-2005, 15:15   

Cytat:
Tak btw to nu metal to Slipknot, Fear Factor i Mayhem

Ekhem. Może nie do końca cię zrozumiałam (mam nadzieję!). Czy mi się dobrze wydaje, czy ty uważasz Slipknota, Fear Factory i Mayhem za nu-metal? No, to dziękuję bardzo... Mayhem to legenda - podkreślam, legenda! - norweskiego blacku. Black metalu. Przyznam szczerze, że ten "nu-metal", jeśli chodzi o Mayhem, rozłożył mnie na obie łopatki, no, ale mam nadzieję, że po prostu się nie doczytałam, bo ja dzisiaj kawy nie piłam ani się nie wyspałam, więc praktycznie od rana chodzę po świecie jak potłuczony zając i, jak to mówi moja kumpela, nie kontaktuję XD

Wracając do tematu. Nie znam muzyki hip-hopowej na tyle, żeby się wypowiedzieć jednoznacznie w jakikolwiek sposób. Nie wątpię, że, jak w każdym gatunku muzycznym, istnieją w hip-hopie utwory lepsze i gorsze - a te, które słyszę czasem przez otwarte na oścież okna bloków ZDECYDOWANIE mi nie odpowiadają. Nie znam tej kultury i muzyki tak dobrze, żeby powiedzieć, co sądzę na temat całego gatunku. Powiem nawet, że słyszałam kiedyś kilka hip-hopowych utworów, które mogę uznać za niezłe. Tak, podobały mi się!

Jakby ktoś mnie spytał o zdanie, po której stronie barykady jestem, powiedziałabym, że jestem metalem, ale zdecydowanie bezstronnym. Bo w tą wojnę, szczerze mówiąc, za bardzo nie chce mi się mieszać :P Mam lepsze rzeczy do roboty niż opluwanie adidasów hiphopowcom. Jak chcą, niech noszą.

Rudolf
**
Pogromca Lewaków

Wysłany: 15-07-2005, 17:14   

Cytat:
No, to dziękuję bardzo... Mayhem to legenda - podkreślam, legenda! - norweskiego blacku. Black metalu. Przyznam szczerze, że ten "nu-metal", jeśli chodzi o Mayhem, rozłożył mnie na obie łopatki, no, ale mam nadzieję, że po prostu się nie doczytałam, bo ja dzisiaj kawy nie piłam ani się nie wyspałam, więc praktycznie od rana chodzę po świecie jak potłuczony zając i, jak to mówi moja kumpela, nie kontaktuję XD

A i tak facet z MAyhem zginął zabity przez VArga z Burzum, który jest genisuzem, a nie jakaś gwiazdką. Co nie zmienia faktu, że nie musiał go od razu zabijać...

Cytat:
Wracając do tematu. Nie znam muzyki hip-hopowej na tyle, żeby się wypowiedzieć jednoznacznie w jakikolwiek sposób. Nie wątpię, że, jak w każdym gatunku muzycznym, istnieją w hip-hopie utwory lepsze i gorsze - a te, które słyszę czasem przez otwarte na oścież okna bloków ZDECYDOWANIE mi nie odpowiadają.

To ejst właśnie ten tendetny hh- 95% twórczości, nadajacy się w najlepszym razie na śmietnik.

Cytat:
Nie znam tej kultury i muzyki tak dobrze, żeby powiedzieć, co sądzę na temat całego gatunku. Powiem nawet, że słyszałam kiedyś kilka hip-hopowych utworów, które mogę uznać za niezłe. Tak, podobały mi się!

Bo i w hh są warte słuchania rodzynki. Nie to, co multum dobrych metalowych kapel, ale zawsze coś.

Cytat:
Jakby ktoś mnie spytał o zdanie, po której stronie barykady jestem, powiedziałabym, że jestem metalem, ale zdecydowanie bezstronnym. Bo w tą wojnę, szczerze mówiąc, za bardzo nie chce mi się mieszać Mam lepsze rzeczy do roboty niż opluwanie adidasów hiphopowcom. Jak chcą, niech noszą.

To jesteśmy po tej wamej stronie barykady. trza przede wszystkim dbać o dobra jakość metalu, do którego przyssało się teraz nu-metalowe badzieiwie.

Solid 
[I...Hate...You]

Wysłany: 16-07-2005, 09:22   

mayhem...są dwa takie zespoły. Wiem, ze jedni grają black, ale ja tego nie słucham i sie nie orjętuje zbytnio. Jeden z tych zespolów zle skonczyl tak btw :lol:

Fear Factor to tez nie jest w sumie ni metal...raczej H-Rock z elektroniką, ale daje rade podciągnąc to pod 'nu' bo ten gatunek jest rozzzzzzciągliwy i nawet definicji nie ma

EOT

Znak zodiaku: ryby

Rudolf
**
Pogromca Lewaków

Wysłany: 16-07-2005, 10:22   

No xle skończył, bo lidera zabił Varg, czyli twórca Burzum...

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu