Imię: Telewizor
Wysłany: 05-07-2005, 23:30
vanion napisał/a:
Pod tym względem w polscej est przezabawnie, ponieważ każdy SkAtE musi sluchac hh. W ameryce (gdzie to wszystko powstalo) słuchają równie często kalifornijskiego punk'u, co by bylo nie do pomyslenia dla dumnych polskich skejto-hiphopowców ;P
Zgadzam się, ja nie przynależe do żadnej z subkultur, ale hh nie słucham, chyba że jak ktoś puści głośno, wtedy tak, ale to i tak odpowiadam jakąś rockową piesnką. Mimo wszystko wolę posłuchać metalu, niżeli hh. Bo bardziej doceniam gitarowych wirtuozów niżeli ludzi, którzy robią bity w jakichś programach.
Eh... Takie porównanie hip hopu do metalu... Denerwuje mnie to. Różni nas tylko gust muzyczny i MOŻE (bo nie zawsze) styl ubierania. Nic poza tym. Wytworzyła się tylko agresja między tymi dwiema subkulturami nie wiem, kurczę, czemu. Jesteśmy inni - okay. Ale określenia typu "brudzie" w moim kierunku by nie przeszły. Denerwują mnie stereotypy. Skąd to się bierze? To, że 1/2 danej subkultury (a nawet nie) jest taka, to dlaczego druga połowa też ma taka być?
Hip-hopu nie trawię, szczególnie polskiego przez jawną agresję w stosunku do kobiet i kult pieniądza. Choć nie ukrywam - jest jeden pan (z polskiej sceny hh), który mądrze prawi.
Szczerze mówiąc wole koty(Ale to nie o tym gadamy).
Zauważcie że Raperów w polsce jest od ... ,
a metali nie bardzo.(Nie znam żadnego gościa od metalu)
Wysłany: 13-07-2005, 13:36
Amik napisał/a:
Szczerze mówiąc wole koty(Ale to nie o tym gadamy).
Zauważcie że Raperów w polsce jest od ... ,
a metali nie bardzo.(Nie znam żadnego gościa od metalu)
Nie bardzo rozumiem to "nie znam żadnego gościa od metalu"... jeśli chodzi o polskie kapele metalowe to jest ich trochę m. in "Vader", "Behemoth", "Kat"... wystarczy trochę poszukać.
No też prawda ale czy znasz jakieś kapele metalu ktore są nagłośnione w rożnych top listach??? Bo Hip-Hopu jest np. Dodniu,jeden osiem L i mezo. Zgodzisz sie ze mną co nie???
Wysłany: 13-07-2005, 13:58
Amik napisał/a:
No też prawda ale czy znasz jakieś kapele metalu kture są nagłośnione w rużnych top listach??? Bo Hip-Hopu jest np. Dodniu,jeden osiem L i mezo. Zgodzisz sie ze mną co nie???
Stacje radiowe tj. Radio Zet/Rmf nie puszczają, i nigdy nie puszczały piosenek rockowych/punkowych/metalowych. Co najwyżej pseudo rock.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum