Imię: Telewizor
Wysłany: 08-09-2005, 16:00
Szopen napisał/a:
chyba Cie poje*alo przeciez zadna religia tak nie mowi (przynajmniej chrzescijanstwo o islamie)
Nie chodziło mi o religie, tylko o ludzi którzy ją tak interpretują
Znak zodiaku:
popi [Usunięty]
Wysłany: 08-10-2005, 14:50
KoRniczka napisał/a:
LP to hard rock, a nu metal powstał 11 lat temu, na potrzeby powstałego nowego gatunku muzyki, którego zarówno nie można było zaliczyć do rocka jaki i do metalu. To jakby odrębny rodzaj muzyki, z tym że Ci, którzy go wymyślili stwierdzili, że bliżej mu do metalu niż rocka. Bo w czym np. podobny jest SlipKnot do Kasi Kowalskiej, która podobno (tak mi jej fanka powiedziała, ja jej nie słucham to nie wiem) jest rockową wokalistką... Według mnie do nu metalu są zaliczane zespoły, które grają bliżej nie określoną muzykę. 8)
<haha> LP to hard rock <spadł z krzesła>, fajnie, tyle, że zapomniałaś, że dziś nie gra się już hard rocku, niestety...
Wysłany: 08-10-2005, 15:04
popi napisał/a:
<haha> LP to hard rock <spadł z krzesła>, fajnie, tyle, że zapomniałaś, że dziś nie gra się już hard rocku, niestety...
Cóż taki Alter Bridge to jak najbardziej hard rock, coprawda różniący się znacznie od tego co grali kiedyś m.in Zeppelini, ale czysty rock bez żadnych udziwnień. Jest jeszcze wiele innych kapel grających hard rock, ale trudno je znaleźć, bo jak wiadomo telewizja serwuje nam tylko to co jest teraz na topie.;/
beznadziejny temat, po co ciągle sie kłucić co jest lepsze itd.
Pokój siostry i bracia, tolerancja jest ważna.
Cristof, wielka "pjona".
Jednak poziom tolerancji nie zależy od przynależności do określonej subkultury; to indywidualna sprawa każdego z członków danej grupy. Przykładem powyższa dyskusja.
Peace.
Łohohoho dawno mnie tu nie było...
Co do tematu to ja słucham zwłaszcza punk rocka.Takie zespoły jak Włochaty,Karcer,Brygada Kryzys,Dezerter,Uliczny Opryszek czy nawet Zielone Żabki doceniam za muzykę jak i teksty-"ONI" przynajmniej wiedzą o czym nadają.
Ale słucham również troche metalu,rocka,bluesa...Zespoliki??Alice in Chains,Iron Maiden,Metallica,Janis Joplin,Dżem...Czyli pozytywne brzmienia!
Jak chodzi o techno lub hip hop to(słowa kumpla)"bucu bucu non toper"lub "tylko yoł yoł"niesłuchałam,niasłucham i jakoś nie mam zamiaru słuchać.Jakoś mi to nie pasi :513:
_________________ "Kiedy zastanawiamy się nad swoim życiem, to właściwie sam fakt, że żyjemy powinien nas najbardziej zadziwić" - R.Schneider
A ja słuchałem prawie karzdego rodzaju musyki i jak na razie zostaje przy cięższych brzmieniach . Mam wielu kumpli z czego jedni słuchają punk rocka inni tehno jeszcze inni hip hopu i jakos nigdy nie miałem sprzeczki z nimi o rodzaj słuchanej muzyki bo po prostu trzeba umiec zrozumiec że ktoś ma inny gust a nie wciskac komuś na chama (jak to niekturzy robią) ze metal czy hip-hop jest cool czy "joł" . Mnie szczerze wisi kto czego słucha byle bym z tym kimś mugł poważnbie pogadać .
_________________ "There are no unachievable goals
There are no unsaveable souls"
Imię: Agnieszka
Wysłany: 14-10-2005, 21:21
Madritian napisał/a:
Mam wielu kumpli z czego jedni słuchają punk rocka inni tehno jeszcze inni hip hopu i jakos nigdy nie miałem sprzeczki z nimi o rodzaj słuchanej muzyki bo po prostu trzeba umiec zrozumiec że ktoś ma inny gust a nie wciskac komuś na chama (jak to niekturzy robią) ze metal czy hip-hop jest cool czy "joł" . Mnie szczerze wisi kto czego słucha byle bym z tym kimś mugł poważnbie pogadać .
Jeden mądry się znalazł!! Ja mimo że słucham metalu, to lubię kilka osób które słuchają techno(które opanowało klasę), albo hip-hopu i wcale mi to nie przeszkadza, bo są to po prostu fajni ludzie.
Słucham sporo muzy, głównie od rocka poprzez metal, nu, core i wiele wiele innych, aż po extremę: death, black, grind. Staram sie nie ograniczać....ale słucham głównie coru
Ale np. jeśli jest taka sytuacja, że qmpel przesyła mi jakiś hiphop, czy coś innego to chętnie przesłucham i powiem co sądze o tym czy mi się podoba, ewentualnie powiem, że teraz to nie dla mnie bo akurat mam ochote na coś ciężkiego. Z hh, a raczej rapu podoba mi się Kaliber 44, swoim schizowym klimatem zabija wszystko w tej konwencji.
Pozdrawiam.
p.s. wpadnijcie na moje forum muzyczne [poświęcone raczej cięższym brzmienią ] -> klick w "www" poniżej
ja nie słucham zbytnio metalu, ale dla mnie to bez różnicy kto czego słucha, byleby nie ubierał się na różowo i nie zachowywał się jak sweet dziewczynka (to sie tyczy kobiet), a co do facetów- byleby nie był przesadnie pedancki
To ja powiem tak, znam tzw. dresa ktory nie slucha wogole techna, znam tzw. hip-hopowcow i metali co chodza na imprezy techno, znam metali co lubia czasem posluchac dobrego amerykanskiego rapu i hip-hopowcow co sluchaja czasami troche ostrzejszej muzyki...
I uwazam ze sluchanie muzyki zalezy w duzek mierze od naszego nastroju... I co ktos powie mi ze oni zdradzili swoja kulure? smieszne to dla mnie...
Wysłany: 15-10-2005, 15:47
!kreSka!* napisał/a:
I uwazam ze sluchanie muzyki zalezy w duzek mierze od naszego nastroju... I co ktos powie mi ze oni zdradzili swoja kulure? smieszne to dla mnie...
Ale, przecież nie musze od razu słuchać hip hopu, bo mam ochote na coś innego, wtedy sobie puszczam Rage'ów, albo jak chce coś szybszego, ew.wolniejszego, to w rocku jest taka różnorodność, że nie trza mi żadnego wiejskiego techna czy hip hopu. Ja np. nie chodze w glanach, nie ubieram się na czarno, co więcej nosze koszule, normalne jeansy i tenisówki(!), a nie chodze na dyskoteki, kilka razy byłem, ale stwierdziłem że się nie odnajduje wśród, masy różowych lasek klejących się do elo ziomów.
Ale, przecież nie musze od razu słuchać hip hopu, bo mam ochote na coś innego, wtedy sobie puszczam Rage'ów, albo jak chce coś szybszego, ew.wolniejszego, to w rocku jest taka różnorodność, że nie trza mi żadnego wiejskiego techna czy hip hopu. Ja np. nie chodze w glanach, nie ubieram się na czarno, co więcej nosze koszule, normalne jeansy i tenisówki(!), a nie chodze na dyskoteki, kilka razy byłem, ale stwierdziłem że się nie odnajduje wśród, masy różowych lasek klejących się do elo ziomów.
Wcale nie musisz, wkurza mnie tylko potepianie innych tylko dlategoz e robia cos inaczej nim my sami...
Imię: Agnieszka
Wysłany: 15-10-2005, 16:29
Cytat:
Wcale nie musisz, wkurza mnie tylko potepianie innych tylko dlategoz e robia cos inaczej nim my sami...
Mnie też doprowadza to do szału. Dla mnie totalnym zerem są ludzie którzy grupują innych na fajnych i nie wartych rozmowy, tylko ze względu na to jakiem muzyki słuchają.
Wiele razy muwiłem przyjaciołom co sadzeo ich muzyce a oni co sadza o mojej i potrafimy jakos to na wzajemnie zrozumiec . Czasem mnie wkórzaja teksty kumpla gdych mówi "metal śmierdzi" , ale odgrywam się mówiac ze "hip hop śmierdzi" i oboje się z tego brechtamy . Chciarz jak ja oceniam ludzi do rozmowy to nie patrze jak sie ubierają , jakiej muzyki słuchaja , ale staram się ocenic po sposobie zachowania i po jego słowach . Jak zbytnio kozaczy badz ise wozi i jest zawadiacki to nawet nie ma sensu podchodzić bo o niczym poważnym z takim człowiekiem nie miał bym do gadania .
_________________ "There are no unachievable goals
There are no unsaveable souls"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum