Kiedys tego sluchalam, tak ,ze lubie wracac teraz do starych plyt
fenomen, molesta, łona, pdg, ostr, dziewietnasty poludnik (lol pewnie nikt nawet nie wie co to bylo), a ostatnio zachwycam sie juz bardzo stara plyta c-block.
Jesli chodzi o mnie to slucham HHod kad pamietam ale nie slucham zespolów typu Verba itd jedyne czego slucham z tych znanych to K44 i Paktofonika(sklady ktorych od dawna nie ma bardzo tego zaluje)Uwielbiam sluchac Szereg Słów,Dino&MNL Klika,Wizerunek Miasta,Ogór itd(tych ekip raczej nie znacie bo one sa tzw podziemiem z mego miasta)
_________________ (...)Czujesz sie teraz jak spadochroniarz
w powietrzu musisz liczyc tylko na siebie
na ziemi jednak występuja przyjaciele(...)Asterix
Głównie słucham rocku ale stary polski hip hop tez kocham. Takie zespoliki jak Paktofonika, Kaliber, pierwsze płyty Wzgórza JaPa3, Łona, Fisz.
Tego co teraz jest tworzone to jakoś nie trawie…
_________________ Życie ma taki kolor jaki ma Twoja wyobraźnia
Według mnie hip-hop to najbardziej atrakcyjna forma muzyki. Ci, którzy go nie słuchają niestety tego nie dostrzegają lub poprostu nie chcą, bo dla większości osób (najczęściej dorosłych) słowo "hip-hop" kojarzy się z huligaństwem, nieukami w kapturach siedzącymi w melinie z piwem i fajką, itp. Bardzo nie podoba mi się takie podejście do tej kultury (bo hip-hop to nie tylko muzyka). Od kilku lat siedzę w tym i staram się śledzić postępy muzyki, interpretuje utwory, itd. Bardzo polecam Paktofonikę i Kalibra 44, choć napewno nie trafi to do nikogo, jeśli z przymusu zacznie tego słuchać, bo to trzeba po prostu czuć, nic więcej. Hip-Hopu nie da się nauczyć !!! A ci co słuchają Verby czy Meza nie czują tego klimatu i tyle. Tak to streszczę. Respekcik dla słuchaczy PFK i K44. Pokój dla Magika
Tak, hiphop to bardzo ambitna muzyka ze świetnymi tekstami. Szczególnie dobrze wypada, gdy jest łączona z jazzem albo reggae.
Ostatnio lubię posłuchać sobię Fisza (mimo iż z początku go nie lubiłem) a z zagranicznych stary Cannibal Ox, którego niedawno "odkryłem"...
Ostatnio zmieniony przez maxx 08-11-2006, 21:43, w całości zmieniany 1 raz
To co sie dzieje z HH w Polsce to totalna komercha niestety Zespoły typu 18l. czy Mezo same proszą się o zlinczowanie.. Chociaż i tak jest to moja ulubiona muzyka ale raczej takie undergroundowe brzmienie np Rezo ( Polecam spoko teksty i podklady ) na necie znajdziecie kilka piosenek tego wykonawcy. Ostatnio byłem bardzo zdziwiony gdy zobaczyłem moje miasto w Tv w teledysku Drzewo- "Polska" nawet spoko A jesli ktoś chce zobaczyć moje miasto - Sulechów może obejrzeć teledysk jest na interii itp:P
_________________ I'll will Back
Ostatnio zmieniony przez SuLeChOwSkI 08-11-2006, 22:10, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 09-11-2006, 12:19
SuLeChOwSkI napisał/a:
To co sie dzieje z HH w Polsce to totalna komercha niestety
będę się kłócić, komercji trochę jest i nic na to nie poradisz, zawsze była i będzie natomiast cały czas rozwija się podziemie. poza tym co właściwie rozumiesz pod pojęciem komercji? czy to że ktoś zarabia na plytach juz dyskwalifikuje go w twoich oczach? raperzy nie zajmują się działalnością charytatywną, chcą zarobić jak wszyscy artyści i nie widzę w tym nic złego jeśli ktoś nagra dobry kawałek a następnie dobrze go sprzeda
chicken_44 napisał/a:
Ci, którzy go nie słuchają niestety tego nie dostrzegają lub po prostu nie chcą, bo
bo po prostu ,maja inny gust i akurat ta muzyka im nie pasuje, mają do tego prawo
_________________ Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam wrażenie że się pomyliłem - O. Wilde
Nie zgodze się, na początki twierdzili, że robią rap, dobiero później dotarło do nich, że to co nagrywają jest śmieszne i nagle odkryli, że są "artystami" z innej półki.
_________________ Może też rozsądnej panny szukać warto...
Kumple mówią, znajdź niunię z wielką klasą,
Ja mówię znajdę, ale taką z czymś pod czaszką.
Zagraniczny to: House of Pain, Beastie Boys ( zajebisci są ), Cypress Hill ( ma kilka dobrych kawałków ), Jeru Da Damaja ( fanie się słucha).
Chyba najbardziej sensowna wypowiedz w tym temacie.
Zagranicznych nie bede pisac, bo to prawdziwie dobra muzyka, ale nie jest trendi,wiec wam sie pewnie nie przyda jak wymienie. Polskich wykonawcow niektorzy juz moze w miare ogarna.
Polski hiphop jest strasznie zasyfiony,jednak da sie wyciagnac z tego szajsu troche wykonawcow/skladow godnych uwagi.
Pezet, Tede, O.S.T.R. (mistrz! "ja tym zyje po prostu, z krwia pompuje mi sie muzyka") , Familia HP(ogolnie Lodzka scena wymiata), Ten Typ Mes, Lona,Fisz, miejscami-Eldo, Paktofonika,Pan duze Pe.
_________________ Ten na drzewach snieg jest tak samo zimny jak ten we mnie..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum