Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: kreska
19-12-2006, 10:03
help ;(
Autor Wiadomość
kaś 

Wysłany: 15-12-2006, 19:42   help ;(

moze i było dużo takich tematów, ale prosze o troche zrozumienia. jestem bliska depresji z powodu własnej głupoty :(

Kumpel - mamy dobry kontatk, on mi sie podobał i zawsze odnosiłam wrażenie że ja jemu tez.
Ale.. jednak nie wiem czy było to mylne wrażenie, czy tak było naprawde. przed chwilą dowiedziałam się, że on chyba ma dziewczyne. Spotyka sie z nią kilka dni, ale nie jwiem czy to jego dziewczyna, czy tylko przyjaciólka.. kurcze nie wiem no. i to mnie zabija..od dłuzszego czasu coś do neigo czułam, ale jakoś nie byłam w stanie mu dac tego do zrozumienia. a teraz, kiedy istnieje prawdopodobieństwo że ma dzieczyne, doszłam do wniosku ze chyba trzeba w końcu coś zrobić.. ale nie wiem co..
czy podejśc po prostu do niego i zacząć delikatnie rozmowe , potem sie zapytać czy ma dziewczyne a potem obojętnie czy bedzie miał dziewczyne czy nie powiedziec mu że coś do niego czułam przez ten czas?
czy może.. no nie wiem :/

faceci: jakbyście zareagowali, jakby dziewczyna powiedziała wam tak wprost że coś do was czuje?

co robić?? pomocy! w pn będe 'działać w tej sprawie', ale nie chce wyjśc na emocjonalną idiotke..

no1 
**

Wysłany: 15-12-2006, 19:53   

W sumie to nieciekawa sytuacja :/ Wyznawanie jako pierwsza miłości chłopakowi, jest troszeczkę głupie, a już napewno w przypadku gdyby się okazało, że on chodzi z tą laską.. Pogadać z nim możesz.. Tylko to powinna być zwykła rozmowa, w której po prostu zeszlibyście na ten temat... Trudno mi powiedzieć coś więcej na ten temat.. Uważaj tylko, żeby się nie potraktować jak szmate, bo wtedy przykro mi..

devir 
Przyjaciel
killed by distortion

Wysłany: 15-12-2006, 20:48   

A niby dlaczego to głupie, to facet moża a dziewczyna nie? A niby dlaczego? ?
Ja miałem taka sytuacje i bardzo miło usłyszeć, że jestes dla kogos wazny i takie tam.
No ale Kaś pogadaj z nimi, ale wybadaj sytuacje z rozmowy i wtedy sie okaże czy możesz mu powiedziac czy lepiej nie.
Nie musisz mu odrazu mówić ze kochasz go ponad życie czy coś w tym stylu, mozesz nadmienic mu ze wazny jest dla Ciebie i ze cos do niego czujesz ( cos w tym guscie). Jezeli ma tam kogos albo bedzie to mozesz i nawet wtedy sie przyznać, warto zaryzykować prawda?
Zrobisz jak chcesz. Pamietaj ze faceci nigdy nie uwazaja takich dziewczyn za głupie itp. Jezeli sie znacie jakis czas to napewno Ciebie szanuje i jestes dla niego ważniejsza, ale to różnie moze sie potoczyć.
Powodzenia :)

http://www.myspace.com/r3dm0th
  Znak zodiaku: ryby

I3ziko 
++
polisz dziołk

Wysłany: 15-12-2006, 21:39   

kaś napisał/a:
przed chwilą dowiedziałam się, że on chyba ma dziewczyne. Spotyka sie z nią kilka dni, ale nie jwiem czy to jego dziewczyna, czy tylko przyjaciólka.. kurcze nie wiem no. i to mnie zabija..od dłuzszego czasu coś do neigo czułam, ale jakoś nie byłam w stanie mu dac tego do zrozumienia. a teraz, kiedy istnieje prawdopodobieństwo że ma dzieczyne, doszłam do wniosku ze chyba trzeba w końcu coś zrobić.. ale nie wiem co..

jak byl sam to czekalas na niewiadomo co, teraz widzisz ze interesuje sie nim ktos inny to jestes zazdrosna, typowe niedojrzale zachowanie... masz nauczke na przyszlosc.

juna 
++
dziewczyna Alicji

Imię: Wszemiła
Wysłany: 15-12-2006, 21:47   

Teraz jak juz ma dziewczyne to sie za późno obudziłaś i tyle! Jedna laska swojego obiektu nie pilnowała, nie bawem bedzie on moj i juz jej go nie oddam- tez mu mowila co czuje,ale nic jej z tego nie przyszło.
  Znak zodiaku: skorpion

agusia2202 
Butterfly

Imię: Agnieszka
Wysłany: 15-12-2006, 21:48   

teraz sie ocknelas ? juz dawno moglas z nim byc , pogadac powiedziec o swoich uczuciach a moze on chce miec inna dziewczuyne, a TY teraz wypalisz ze cos do niego czujesz bedzie mu glupio ;] ale szcze rosc to podstawa wiec sprobuij, delikatnie z nim porozmawiac i wybadac sytuacje

Wooof 
świadomość...

Imię: Wooof
Wysłany: 15-12-2006, 23:34   

kaś napisał/a:
jakbyście zareagowali, jakby dziewczyna powiedziała wam tak wprost że coś do was czuje?

to zalezy kto by to powiedzial
Misja zyciowa: ignorowac prowokatorow i ludzi pustych, bo oni i tak zgina z wlasna glupota.

Gabi 
Zasłużeni
Szara Eminencja

Wysłany: 16-12-2006, 10:53   

zmień nazwę tematu na coś jaśniejszego od "help" i "pomocy".
dzieki.
ciało pielęgnuję bo jest domem duszy
a gdy jest mi dobrze moja dusza mruczy

Znak zodiaku: panna

Erill 
Moderator
Zapracowana kobietka

Imię: Gabi
Wysłany: 16-12-2006, 11:00   

Troche to niedojrzale i zastanawiam sie na ile prawdziwe...
zaraz wyjasnie o co mi chodzi. Masz kumpla. Masz w zasadzie monopol na Niego. Byc moze czujesz sie adorowana w jakis sposob i troche zabezpieczona.. Nie dajesz mu do zrozumienia, ze oczekujesz czegos wiecej, moglas przegapic jakis sygnal albo on go nie wyslal bo nie podzielal twoich odczuc... Caly czas zyjesz w przeswiadczeniu, ze cos tam do niego masz ale dalej nic z tym nie robisz. I nagle, pojawia sie tzracia i pojawia sie zagrozenie, ze ktos Ci go odbierze o ile juz tego nie zrobil..
I tu powatpiewam w prawdziwosc. Bo zastanawiam sie czy nagle Cie oswiecilo, ze chcesz z Nim byc bo On kogos ma i przez skore czujesz, ze monopol sie skonczyl czy faktycznie taka z ciebie za przeproszeniem ciapa ze nic wczesniej nie zdzialalas.

Ale jedno Ci powiem, zanim zdecydujesz sie na jakakolwiek rozmowe z Nim na ten temat powaznie sie zastanaow na ile egoiztyczne sa pobudki z ktorych chcesz to zrobic i czy naprawde chcesz mu zabrac jakies szczescie - jesli je odczuwa bedac w tamta - bo chcesz z nim byc. Nawet jesli sytuacja rozwinie sie pomysle i on przestanie sie z Nia spotykac zastanow sie jak bardzo stabilny w uczuciach on jest skoro sie zdecydowal - jeszcze zalezy jak szybko. Chyba, ze jestes jego wielka miloscia i wogole to nie ma sprawy.. natomiast jesli nie, jesli mu sie tylko podobasz i z latwoscia zostawi tamta dla Ciebie to zapamietaj - co jej z Toba, to Tobie z inna.

http://pleciony.blog.onet.pl/

Znak zodiaku: baran

lika 
Życie jest snem...

Imię: po prostu lika
Wysłany: 16-12-2006, 15:44   

Jeśli coś do niego czujesz i wiesz, że chcesz z nim być to powiedz mu o tym. To nie jest ważne kto pierwszy wyzna swoje uczucia - ważne żebyście oboje czuli do siebie to samo.

Znak zodiaku: byk

Matio.K
*

Imię: Mateusz
Wysłany: 17-12-2006, 23:45   

Czasem jak słyszę o tych kolejnych problemach typu "on/ona ma już kogoś" to ziewam znudzony schematycznością takich sytuacji. Dla ciebie jest to zapewne najważniejsza obecnie sprawa (albo była kiedy pisałaś posta, kobiety zmienne są :okulary: ), ale dla mnie nie, dlatego czasami sobie myślałem ... czemu społeczeństwo nie akceptuje jeszcze posiadania kilku partnerów ? Nie mówię tu o ślubie, ale o tych zwyczajnych miłostkach (bo prawdziwą miłością bym tego nie nazywał) jakim poddają się młodzi ludzie. I nie chcę tu odpowiedzi "bo to ten jedyny/a", bo sami chyba przyznacie, że na jednym partnerze nie poprzestajecie ? W sumie, być może z czasem, nawet stanie są to codziennością. Chyba nie muszę mówić, dlaczego może tak się stać ?
Ostatnio zmieniony przez Matio.K 17-12-2006, 23:50, w całości zmieniany 1 raz  

iskiereczka6 
*

Wysłany: 18-12-2006, 10:54   

To chlopak wyznaje z reguly milosc dziewczynie a nie na odwrot :/ Musze przyznac ze sytuacja jest dosc poplatana. Chlopak ma dziewczyne z ktora chodzi a ty dopiero teraz uswiadomilas sobie ze cos do niego czujesz :039: ja bym na twoim miejscu dala juz spokoj temu. takie jest moje zdanie

**MJ** 
Moderator
martini bianco

Wysłany: 18-12-2006, 11:53   

powiedz mu o tym, przynajmniej bedziesz miala jasna sytuację
iskiereczka6 napisał/a:
To chlopak wyznaje z reguly milosc dziewczynie a nie na odwrot
to nie średniowiecze

JUSTYNKA***
*

Wysłany: 18-12-2006, 12:00   Re: help ;(

kaś napisał/a:
moze i było dużo takich tematów, ale prosze o troche zrozumienia. jestem bliska depresji z powodu własnej głupoty :(

Kumpel - mamy dobry kontatk, on mi sie podobał i zawsze odnosiłam wrażenie że ja jemu tez.
Ale.. jednak nie wiem czy było to mylne wrażenie, czy tak było naprawde. przed chwilą dowiedziałam się, że on chyba ma dziewczyne. Spotyka sie z nią kilka dni, ale nie jwiem czy to jego dziewczyna, czy tylko przyjaciólka.. kurcze nie wiem no. i to mnie zabija..od dłuzszego czasu coś do neigo czułam, ale jakoś nie byłam w stanie mu dac tego do zrozumienia. a teraz, kiedy istnieje prawdopodobieństwo że ma dzieczyne, doszłam do wniosku ze chyba trzeba w końcu coś zrobić.. ale nie wiem co..
czy podejśc po prostu do niego i zacząć delikatnie rozmowe , potem sie zapytać czy ma dziewczyne a potem obojętnie czy bedzie miał dziewczyne czy nie powiedziec mu że coś do niego czułam przez ten czas?

faceci: jakbyście zareagowali, jakby dziewczyna powiedziała wam tak wprost że coś do was czuje?wiesz to wszystko zalezy od tego ile facet ma lat i jak sie zachowuje bo moze cie wysmiac albo wusłuchac i wysnuc jakies wnioski.nieraz jest tak ze facet jest nie smiały i nawet jako cos czuje do laski to jej tego ze rzadne skarby nie powie bo boi sie ze sie zbłazni wiec do góry uszy i wal mu prosto z mostu swoje uczucia a jak cie wysmieje to znak ze nie był wcale wart tego wszystkiego bo po co ci chłopiec przy którym nie masz nawet oparcia bo jest strasznie dziecinny.działaj jak najszybciej poki nie jest długo z ta dziewczyna bo z dnia na dzien twoje szanse maleja on coraz bardziej moze sie zauraczac w tamtej a tak :kuj zelazo poki gorace"powodzenia

co robić?? pomocy! w pn będe 'działać w tej sprawie', ale nie chce wyjśc na emocjonalną idiotke..

[ Dodano: 18 Gru 2006 11:01 am ]
kaś napisał/a:

faceci: jakbyście zareagowali, jakby dziewczyna powiedziała wam tak wprost że coś do was czuje?wiesz to wszystko zalezy od tego ile facet ma lat i jak sie zachowuje bo moze cie wysmiac albo wusłuchac i wysnuc jakies wnioski.nieraz jest tak ze facet jest nie smiały i nawet jako cos czuje do laski to jej tego ze rzadne skarby nie powie bo boi sie ze sie zbłazni wiec do góry uszy i wal mu prosto z mostu swoje uczucia a jak cie wysmieje to znak ze nie był wcale wart tego wszystkiego bo po co ci chłopiec przy którym nie masz nawet oparcia bo jest strasznie dziecinny.działaj jak najszybciej poki nie jest długo z ta dziewczyna bo z dnia na dzien twoje szanse maleja on coraz bardziej moze sie zauraczac w tamtej a tak :kuj zelazo poki gorace"powodzenia

Poison 
Przyjaciel
:]

Imię: P jak Poison
Wysłany: 20-12-2006, 18:42   

Cytat:
Wyznawanie jako pierwsza miłości chłopakowi, jest troszeczkę głupie

Cytat:
To chlopak wyznaje z reguly milosc dziewczynie a nie na odwrot

A dlaczego? Kto wam takie bzdury powiedział? Dlaczego to niby tylko chłopak ma się starać o dziewczynę?

"Umiera się na wiele sposobów: z miłości, z rozpaczy, ze zmęczenia, z nudów, ze strachu... Umiera się nie dlatego, aby przestać żyć, lecz po to by żyć inaczej": Paulo Coelho

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu