Imię: Ela
Wysłany: 19-09-2006, 20:16 Giertych musi odejśc!!
Jutro idę na manifestacje przeciwko Giertychowi, ale sama się zastanawaim czy to ma sens. Przecież oni nie chcą słuchac głosu społeczeństwa. Zaraz po wyborze Giertycha na ministra edukacji kraj zalała fala protestów. I co? I jajco.
Myślicie, że te protesty mają sens? Może one tylko zaogniają konflikt? Może potem Giertych będzie sie na nas mścił głupimi ustawami (chociaż nie wiem czy można wpaśc na jeszcze głupsze niż te dotyczące matury ). Ja na jego miejscu, widząc taką nichęc ze strony ludu ustąpiłabym ze stanowiska. Co o tym myślicie?
Giertych za bardzo miesza z maturą, szczególnie że te jego nowe pomysły będą już na przyszłorocznej maturze... Dno totalne, powoli zaczynam sie gubić w tych wszystkich nowościach
mają.
ale żadnych zmian nie wprowadzą. mozna tylko pokazać, ze się na to nie zgadzamy, ale i tak nikt nie zwraca na nas uwagę.
fobia napisał/a:
Ej, ale powiedzcie co wam ten Romek zawinił?
fobia- Ty maturę masz za ok 4 lata, a ja w tym roku i nadal nie wiem na jakich do końca warunkach i jakie są warunki rekrutacji na uczelnie. do Twojej matury wszystko się ułoży, ale ja jestem nieszczęśliwy rocznik '88
a tak BTW: piękna nazwa tematu! aż się chce wejść
_________________ poznam Cię po zapachu snów, po tęsknocie w Twoich oczach, którą gasi widok mój
Imię: Agnieszka
Wysłany: 19-09-2006, 21:37
Za dużo tego wymyśla na raz i już sie każdy z tym gubi. Narazie mnie osobiście nie dotkneły jego pomysły, z wyjątkiem pomysłu z podstawową i rozszerzona maturą, ale i tak niewiadomo czy do następnego roku to się nie zmieni.
Szlag by go trafil za to mącenie. Już sam niewiem jak ma wyglądać ta matura, a niedługo mam się określić co chcę zdawać. Gdyby te jego pomysły nie dotyczyły mnie to pewnie też miałbym to gdzieś. Protestować nie idę bo niewiem kiedy i gdzie, ale gdyby cos takiego bylo w pobliżu to pewnei bym się tam pojawił. Może i nic to nie zmieni ale niech wie co się o nim myśli.
Dodam że to nie tylko "zła zbuntowana " młodzież jest przeciw bo nauczyciele też go specjalnie nie lubią.
Imię: po prostu lika
Wysłany: 20-09-2006, 15:38
To prawda, że za dużo tego powymyślał ostatnio i ja już się pogubiłam w tym totalnie. I te mieszanie jest według mnie najgorsze. Gdyby zmienił coś raz i porządnie i się tego trzymał to by inaczej wyglądało. Bo teraz mam wrażenie, że on się bawi.
_________________ "Czasem wystarczy tylko cisza.
Aby zrozumieć jedno słowo..."
Ostatnio zmieniony przez lika 20-09-2006, 15:38, w całości zmieniany 1 raz
Ludzie, ten człowiek jest na tym stanowisku dopiero 4 miesiące. Tak naprawdę nie wiecie jeszcze, jakim będzie ministrem! Zastanówcie się, czy coś tak naprawdę zmieniło się w waszych szkołach na gorsze? Jestem przekonana, że nawet nie wiecie przeciwko czemu chcecie protestować. Żałosne. Obłuda, obłuda i jeszcze raz obłuda. Phe.
_________________ I n n o ś ć rodzi Z Ł O Ś Ć.
Ostatnio zmieniony przez chance 20-09-2006, 17:36, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Ela
Wysłany: 20-09-2006, 18:15
chance napisał/a:
Tak naprawdę nie wiecie jeszcze, jakim będzie ministrem!
buhahaah, jakim? złym to przede wszystkim. zmian w maturze nie mozna wprowadzac tak późno. wczoraj dopiero dowiedziałam się jak ma wyglądac matura 2007. a mamy 20 wrzesnia. zasad gry nie zmienia sie w czasie jej trwania!!
chance, jak za dwa lata będziesz zdawac maturę to zobaczysz jak to jest.
byłam na manifestacji pokazali nawet kawałek mojej głowy w kronice czuję się lepiej po wykrzyczeniu wszystkich żalów. a czy będą efekty to zabaczymy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum