Wysłany: 28-09-2007, 20:02
Pewnego pieknego dnia spiszę sobie wszystkie polecane mi modele i pojde do sklepu fotograficznego, mysle ze tam moze byc nawet taniej, niz np w Media Markcie... mam rację...?
Ja się osobiście aż tak dobrze nie znam na aparatach, żeby Ci coś doradzić (sama mam Canona Power Shot A530...i czasem długo czekam zanim zrobię drugie zdjęcie, więc pod tym względem akurat ten model bym Ci odradziła...choć ogólnie aparat jako taki raczej dobry..ale ja jestem w tej kwestii laikiem więc wiesz)
co do tych Media Marktów to osobiście odradzam...wiem że to może kwestia szczęścia, ale kolega (na przykładzie komputerów) mówił mi że często dają do tego typu sklepów rzeczy z jakimiś drobnymi usterkami czasami wychodzącymi dopiero po jakimś czasie... więc ja mam do tego typu "okazji" uprzedzenie...wolałabym trochę poczekać lub dołożyć trochę kasy i kupić coś w sklepie fotograficznym
_________________ "...we mgłę go wyprawiłam/ w deszcz co na rzęsach przysiadł/ samobójczymi kroplami/ żeby opaść i zniknąć/ wsiąknąć cieczą zieloną/ w spragnione ciało trawy/stoję niezmiernie sama/na nagiej obcej ziemi..."
co do tych Media Marktów to osobiście odradzam...wiem że to może kwestia szczęścia, ale kolega (na przykładzie komputerów) mówił mi że często dają do tego typu sklepów rzeczy z jakimiś drobnymi usterkami czasami wychodzącymi dopiero po jakimś czasie... więc ja mam do tego typu "okazji" uprzedzenie...wolałabym trochę poczekać lub dołożyć trochę kasy i kupić coś w sklepie fotograficznym
Ja bym to określił inaczej. Kiedy kupowałem mp3 playera iRiver T10 to u oficjalnego importera płaciłem 349 zł za 1 GB a w MM chcieli 390 zł za 512 MB o_0
Strasznie lubię fotografowanie, niestety nie dysponuję profesjonalnym sprzętem, ale mój Panasonic mi wystarcza, żeby uchwycić piękne chwile.
Ostatnio zmieniony przez pavlitto 28-09-2007, 21:20, w całości zmieniany 1 raz
Kama, najbardziej, ze względu na fotki, jakie robię na bloga, zależy mi na wysokim ISO, ostrości, dobrym zoomie i lampie błyskowej- i nie moge wydac całego tys. PLN, więc Canon A710 IS odpada. Chcę aparat do 700 zł. W tym momencie robię zdjęcia pożyczonym antykiem, muszę odczekiwać, by zrobić drugie ujęcie- nie mogę od razupstrykać kilka razy, co jest denerwujące.
Ja mam na imię Magda;) Chyba, że ten post nie do mnie
Domyślałam się, że chcesz przeznaczyć max tysiąc na komplet, a więc w cenie sam aparat, akumulatorki, ładowarka, karta pamięci itd. A więc skoro nie A710IS, to najnowszy, o którym nawet nie wiedziałam - A720IS O dziwo chodź to wyższy model jest tańszy od poprzednika. Zapewne minimalnie różni się czymś na minus od A710, jednak nadal warto go kupić:) Canon serii A robią naprawdę dobre zdjęcia, prawie w każdych warunkach. Nie jest wcale aż tak przerażająco drogi. W sklepie internetowym agito (najlepszym internetowym sklepie ze sprzętem elektronicznym jaki znam - już nie raz tam kupowałam ) kosztuje w promocji 798 zł
Ja tym sklepie kupowałam m.in swój aparat, nawet już z tym sklepem oddanie na gwarancje przeżyłam ( aczkolwiek nie aparatu) i wszystko działa po prostu świetnie. Kurier przywiezie Ci zakupiony aparat po domek na drugi dzień po zamówieniu, płacisz przy odbiorze:) Jeśli nawet po czasie było coś nie tak z aparatem, to w ramach gwarancji kurier za darmo przyjeżdża pod dom, zabiera sprzęt i za darmo naprawiony przywozi. A podczas naprawy, agito samo dzwoni do klienta informować o postępach gwarancji, mówią co było uszkodzone, są naprawde mili.
Jeśli kupiłabyś w tym sklepie internetowym ten aparat i od razu np tą kartę pamięci,
+ na allegro aku sanyo eneloop (różnią się tym od zwykłych, że nie wyładowują się kiedy leżą sobie bezczynnie nieużywane {tak jak zwykłe aku})
+ jakąś ładowarkę, ja mam coś podobnego do tego, z funkcją rozładowywania
to spokojnie zamkniesz się w 1000 zł, jeszcze Ci na pokrowiec zostanie ;P Na wszystko masz gwarancję.
A myślę że naprawdę warto, nawet jeśli miałabyś dołożyć 50-100 zł, jeśli nie masz do dyspozycji całego tysiąca. Lepiej dozbierać i kupić coś dobrego, w końcu to sprzęt na lata
Polecam jeszcze dla spokoju poczytać opinie o aparatach w necie. A od Ciebie zależy już co kupisz:)
_________________ Życie to 10% tego, co nam się przydarza i 90% tego, jak na to reagujemy. Nasze podejście jest wszystkim. Nie ma innego wyjścia. Koniecznie musisz się dobrze bawić.
ja interesuje sie fotografia juz od bardzo dawna i musze powiedziec ze bardzo sie ucieszyłam jak znalazłam w necie informacje o tym ze 20-21 listopada w Teatrze Bajka w Warszawie odbedzie sie impreza Canona-mozna sie jeszcze rejestrowac-www.canon.pl/esodiscovery
[ Dodano: 23-11-2007, 13:35 ]
Jestem juz po imprezie i Ci co na niej byli juz wiedza jak było super.Naprawde oby czesciej takich warsztatów bo niezpomniane wrazenia, mozliwosc testowania sprzetu...super.
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum