Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: **MJ**
10-03-2008, 13:38
Emo
Autor Wiadomość
Mirek96 
*
~#*SLNC*#~

Imię: X
Wysłany: 28-01-2007, 14:07   

Emo jest za bardzo amerykańskie... podobają mi się ich fryzy, ale te ich opisy typu "nie czytaj tego, bo i tak cię nie lubię" są trochę żałosne... na vampirefreaks.com swego czasu wzbudzali straszną sensację, teraz wszyscy tak wyglądają...
  Znak zodiaku: bliznieta

amanda 

Imię: Amanda
Wysłany: 05-02-2007, 19:29   

hmm mam przyjaciolke, która jest emo:) pewnie dlatego kojarzy mi się ono nawet pozytywnie czego nie moge powiedzieć o punk'ach i metalach...

piurko 
+++

Wysłany: 05-02-2007, 19:32   

amanda napisał/a:
pewnie dlatego kojarzy mi się ono nawet pozytywnie czego nie moge powiedzieć o punk'ach i metalach...

następne myślenie stereotypowe nie można myśleć o danej grupie na podstawie jednego jej przedstawiciela

amanda 

Imię: Amanda
Wysłany: 05-02-2007, 19:36   

Cytat:
następne myślenie stereotypowe nie można myśleć o danej grupie na podstawie jednego jej przedstawiciela

może i tak ale spotkałam kilku w zyciu i nie zapamiętałam ich dobrze więc przynajmniej mam podstawy do takiego myslenia

piurko 
+++

Wysłany: 05-02-2007, 19:40   

amanda napisał/a:
może i tak

napewno a nie może
amanda napisał/a:
ale spotkałam kilku w zyciu

żeby poznać daną sukulture czy grupe trzeba troche z nią pobyć,poznać a nie oceniać na zasadzie przelotnej znajomości
amanda napisał/a:
więc przynajmniej mam podstawy do takiego myslenia

j.w ,nie masz takich podstaw

Pan T. 
*
Gnothi Seauton.

Wysłany: 07-02-2007, 20:59   

amanda napisał/a:
hmm mam przyjaciolke, która jest emo:) pewnie dlatego kojarzy mi się ono nawet pozytywnie czego nie moge powiedzieć o punk'ach i metalach...

Nie rozumiem ludzi, którzy tak mówią. Wybacz, ale czy nie powinno sieoceniać ludzi za to jacy są, a nie kim są i jak wyglądają? W moim przypadku od 4 podstawówki słucham nu-metalu. W 2 gimn zacząłem ubierać się w moro i od razu każdy do mnei gadał "metal" bądź "śmieciarz". Dopiero po ubraniu to do nich dotarło. Teraz zakłądam jeansy i już nic nie mówią. Nie rozumiem tego. Ale co to w ogóle jest subkultura? Muzyka, ubiór, sposób na życie? Mam kumpla, który ubiera się jak typowy skate. Szerokie buty, szerokie spodnie, wielka bluza z kapturem, czapka z daszkiem na bok; a słucha Korna, Slipknota i innych nu-metalowych zespołów. I w tym przypadku jest skatem czy metalem? :P
A tak wracajc do tematu, by nie był 100% off, mógłby ktoś podać jakieś fajne emo zespoły czy utwory, których warto posłuchać? Z góry thx.

devir 
Przyjaciel
killed by distortion

Wysłany: 07-02-2007, 23:12   Re: Emo

xMoniczkAx napisał/a:
Od niedawna interesuje mnie styl emo,punk,zaczelam sluchac emo screamu,czuje ze cos mnie z tym łączy,ale niestety niewiem dokladnie co to jest.Teraz nie chodzi mi o muzyke,ale o sposób bycia,sposób życia.Czy może mi ktoś wytłumaczyć wszytko dokładnie?Bo mieszkam w mniejszej prowincji i nie ma tu punków a w internecie też mało o tym pisze...Pozdrawiam

witaj, siedzie troszke w muzyce i moge Ci cos powiedziec na ten teamt.

Styl bycia emo polega na wyrazaniu emocji, przewaznie nagatywnych, złosci, smutku,ale tez miłosci czy porzadania, chodz przewanie dwa pierwsze sa naj.... Oczywiscie jak ot w subkulturach wiekszosc wyraza sie przez struj jakis sie nosi i tu Ci moge powiedziec ze jest to polaczenie metala ze "schludnym punkiem" koliczyli jakies paski metalowe, opaski, znaczki wipete w plecaki czy koszule, łańcuchy i takie tam; dominuje kolor czarny.
Nie wiem co Ciebie ciekawi ze zyciu emo, bo emo to taka zdołowana osoba, która sobie nie radzi z zyciem i problemami które do dotykaja i sie zamyka w sobie, dlateog sie tak ubiera dziwnie, poniewaz to ubiór ma za niego "mówić", wyrazac emocje itp. Styl bycia emo jest dziwny jakies samobojcze rysunki,pamietniki czy piosenki ( duzo emo rysuje i gra na gitarze ukladajac do tego tekst ). Ogolnie tak wyglada emo, oczywiscie kazdy jest inny i kazdy emo sie rozni tak wiec...to Ci powie najlepiej...

http://youtube.com/watch?v=NMNpzJwOUOU

http://youtube.com/watch?v=JGLv3IEL0VI

...pozatym jezeli słuchasz tej muzyki to i rozumiesz teksty ( bo w nich jest ogromny przekaz ) to powinno Ci wystarczyc jak się "stać" emo....chodź nie radze, jeszcze coś sobie ubzdurasz i sie zabijesz....jest tak duzo smutku i cierpienia, patrza tez na swiat w dosc dziwny sposób, torszke Werterowski. no to tyle by było z grubsza....a co mógłbym Ci doradzić to nie stawaj sie kims kim nie jesteś, bądź sobą najlepiej sie na tym wychodzi :)

http://www.myspace.com/r3dm0th
  Znak zodiaku: ryby

Alicja 
+++++
Dziewczyna Juny

Imię: Alicja
Wysłany: 07-02-2007, 23:15   

devir napisał/a:
dominuje kolor czarny

Emo lubią kratę. I są kolorowe!

devir napisał/a:
Ogolnie tak wyglada emo, oczywiscie kazdy jest inny

Wszyscy są tacy sami. Jak to bywa w "subkulturach".

Znak zodiaku: koziorozec

devir 
Przyjaciel
killed by distortion

Wysłany: 08-02-2007, 10:01   

Alicja napisał/a:

Fakt, ale to u facetów, a u dziewuch czerń ( z tego co zauważyłem )...

Alicja napisał/a:
Wszyscy są tacy sami. Jak to bywa w "subkulturach".

Nie do końca, to że sie ubiarasz i należysz do subkultury nie znaczy ze masz tak samo mysleć jak oni, prostu przykład: punk słuchajacy cięzkiego techno ;)

Pan T. 
*
Gnothi Seauton.

Wysłany: 08-02-2007, 11:12   

devir napisał/a:
Styl bycia emo polega na wyrazaniu emocji, przewaznie nagatywnych, złosci, smutku (...) bo emo to taka zdołowana osoba, która sobie nie radzi z zyciem i problemami które do dotykaja i sie zamyka w sobie, dlateog sie tak ubiera dziwnie, poniewaz to ubiór ma za niego "mówić", wyrazac emocje itp. Styl bycia emo jest dziwny jakies samobojcze rysunki,pamietniki czy piosenki ( duzo emo rysuje i gra na gitarze ukladajac do tego tekst ).

Mam znajomą emo, która jest całkowitym przeciwieństwem tego opisu. Wyraża emocje, ale tylko te dobre, nawet wiecej-cieszy się życiem i jest 100% optymistką.

devir napisał/a:
Alicja napisał/a:

Z tego co ja zauważyłem, to u kobiet góruje czerwono-czarny, czarno-biały strój.

devir napisał/a:
punk słuchajacy cięzkiego techno ;)

IMO to nie punk.

manieqq 

Wysłany: 08-02-2007, 12:09   

xMoniczkAx napisał/a:
emo

No prawie jak emu, taki struś. Może ten gatunek nawiązuje do ciężkiego życia tego rodzaju ptaków :P

piurko 
+++

Wysłany: 08-02-2007, 13:43   

http://youtube.com/watch?...related&search=

w filmie tym występuje avatar jakkolwiek , jest to film na temat emo

[ Dodano: 08 Lut 2007 01:46 pm ]
http://www.youtube.com/watch?v=tQ-Ru3SclJI
a tu ładna piosenka o emo

[ Dodano: 08 Lut 2007 02:05 pm ]
http://www.lemon-tree.host.sk/home.htm
a to jakiś serwis poświęcony muzyce emo i tym innym...rzeczom

Alicja 
+++++
Dziewczyna Juny

Imię: Alicja
Wysłany: 08-02-2007, 14:14   

devir napisał/a:
Nie do końca, to że sie ubiarasz i należysz do subkultury nie znaczy ze masz tak samo mysleć jak oni, prostu przykład: punk słuchajacy cięzkiego techno ;)

Tzn., że tylko zgapia z nich ciuchy, a nie należy do tej subkultury.

devir napisał/a:

Bo one się robią na mhoczne emo.

Znak zodiaku: koziorozec

ZOLA
*

Wysłany: 08-02-2007, 14:27   

Emo...
wchodze na fotke or myspace..widze mase pozerów,mase szczeniaków które chcą być emo a co gorsza uważają sie za takich :| Dziołszki wpinają sobie we włosy kokardki ze świątecznych stroików-buahaha-a chłopcy zaczesują grzywy i na siłe zapuszczają włosy. pff....

devir 
Przyjaciel
killed by distortion

Wysłany: 08-02-2007, 14:32   

Cytat:
Tzn., że tylko zgapia z nich ciuchy, a nie należy do tej subkultury.

Nie.

Cytat:
IMO to nie punk.

A właśnie że punk.

Wy jeszcze żyjecie w przekonaniu, że to muzyka czyli osobe punkim czy matalem, a tak nie jest. Muzyka to dodatek, a to czy ktoś jest punkim czy nie określaja jego poglady jakie ma. I tak to z tym jest... :)

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu