Nie wiem czy ten temat był wcześniej poruszany na tym forum,ale chciałabym poznac Waszą opinię.Wierzycie w egzorcyzmy,w to,że człowiek może zostac opętany przez demony czy może ,że taki cżłowiek ma po prostu chorobę psychiczną,epilepsję??A co myślicie o teorii,że opętany może byc tylko człowiek słabej wiary,próżny,pyszny,dumny,obrzucający przekleństwami Boga??
Wysłany: 29-11-2005, 18:42
W sumie po każdym filmie o tej tematyce o tym rozmyślam i ciężko jest mi znaleźć odpowiedź ; / momentami myślę że coś w tym musi być! Przecież nikt nie jest nam w stanie tego jakoś naukowo udowodnić. Wszelkie próby są obalane wielkimi niewiadomymi, choćby kwestia siły i umiejętności jakie uzyskuje osoba opętana.
mimo to zawsze znajdą się tacy którzy na wszystko znajdą wyjaśnienie.Nawet absurdalne.I zawsze bedą stawiali większy znak zapytania.Nawet A.Mickiewicz w nie wierzył,a Watykan w końcu tez.
Hmm. Ja nie wiem czy to prawda czy nie, nigdy nie mialam z takim zjawiskiem stycznosci. Chociaz ksiadz kiedys na religi duzo opowiadal taki historiii o tych egzorcyzmach. Raz jestem w stanie w to uwierzyc, alekiedy indziej rozum dochodzi do glosu i wtedy mam watpliwosci.
Chociaz patrzac na bestwialskie postepowanie niektorych ludzi, to ise zastanawaim czy normalny czlowiek zrobil by cos takiego.
Nie wiem czy ten temat był wcześniej poruszany na tym forum,ale chciałabym poznac Waszą opinię.Wierzycie w egzorcyzmy,w to,że człowiek może zostac opętany przez demony czy może ,że taki cżłowiek ma po prostu chorobę psychiczną,epilepsję??A co myślicie o teorii,że opętany może byc tylko człowiek słabej wiary,próżny,pyszny,dumny,obrzucający przekleństwami Boga??
W takie coś nie wierzę. Wierzę za to w porządną schizofremię...
_________________ \m/ _/....\_ \m/
_ \ _(O_o)_ / _
------------------
Najpierw był chaos... potem poszedłem do sklepu, kupiłem dwie nalewki, stworzyłem świat i było ok.
------------------
trudno powiedzieć... wierzą w coś, czego nie da sie wytłumaczyć, wierzę również w duchy (a może stwory silniejsze psychicznie od ludzi; jakieś Anioły, dobre i złe czy coś w tym guście) i one wplatają siew nasze życie.
Wysłany: 29-11-2005, 22:04
jak bym zobaczył egzorcyzmy, odprawianie tak jak to jest przedstawione w filmach
to pewnie sam bym potrzebował egzorcysty
Cytat:
...
że opętany może byc tylko człowiek słabej wiary
...
zbytnio nie jestem wierzący
i nie widze obiawów opetania
_________________ Sklep rowerowy, cześci rowerowe, akcesoria rowerowe, napinacze, odzież rowerowa, narzędzia, porady, informacje, turystyka, opinie, wszystko do roweru i wszystko w jednym miejscu.
nie chodziło mi o to. ja również w to wierzę, ale myślałam o czymś, co daje siłe i prowadzi dalej i dalej... przecież to niekoniecznie musi być Bóg. może miłość, albo poświęcenie, dla każdeko cos sie znajdzie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum