hej! studiuje ktoś z Was dziennikarstwo??? kurcze bo ja jestem w pierwszej klasie liceum ogolnoksztalcacym i musialabym powoli myslec o przyszlosci moglby mi ktos przyblizyc ten kierunek?? pozdrawiam
podobno kierunek bardzo trudny, przede wszystkim musisz być wścibska i mieć gadane
Sama to wymyśliłaś? Czy też może dla ciebie pojęcie ,,dziennikarstwo'' ogranicza się do tego co możesz przeczytac w pismach typu ,,VIVA'' czy inny ,,JOY''?
_________________ I oto ujrzałem, koń trupioblady, a imię siedzącego na nim śmierć. I piekło szło za nim.
ja może dziennikarstwa nie studiuje, za to od trzech lat sie tego ucze, gdyż mam profil dziennikarski. z tego co wiem, a wiem, bo rozmawiałam z wielona dziennikarzami, bo odwiedziłam w ramach zajeć z edukacji medialnej prawie wszystkie gazety, radia i telewizje w krakowie, to każdy mówi to samo. mianowicie, że studia tak naprawde nie przygotowywują do pracy dziennikarskiej i że przez pierwszy dzień pracy można sie nauczyć więcej niż przez te kilka lat studiów. a tak przy okazji, to koleś, który nas uczy pracuje w radiu kraków, a nie jest dziennikarzem z wykształcenia.
Ja też chciałabym iść na dziennikarstwo... Ale dopiero kończę gimnazjum, więc pewnie jeszcze wiele razy mi się to zmieni...
_________________ "Miłość to nie pluszowy miś
Ani Kwiaty to też nie diabeł rogaty
Ani miłość kiedy jedno płacze
A drugie po nim skacze
Miłość to żaden film w żadnym kinie
Ani róże ani całusy małe duże
Ale miłość kiedy jedno spada w dół
Drugie ciągnie je ku górze."
Wysłany: 15-05-2007, 21:50
Kiedyś chciałam iśc na dziennikarstwo, gdy w telewizji leciała "Fiorella" wtedy bardzo chciałam być dziennikarką, lecz Fiolrella się skończyła a wraz z nią moje plany życiowe.. miło tak powspominac
_________________ nie żyję wczorajszym dniem.
nie oddycham wczorajszym powietrzem.
W liceum chodziłam do klasy dziennikarskiej.
Facet od edukacji medialnej miał kiepskie żarty - od tej pory na samą myśl o dziennikarstwie robi mi się niedobrze. Chociaż byli tacy, którzy go uwielbiali... dziwne stworzenia.
_________________ Przez życie trzeba przejść z godnym przymrużeniem oka, dając tym samym świadectwo nieznanemu stwórcy, że poznaliśmy się na kapitalnym żarcie, jaki uczynił, powołując nas na ten świat. Jan Stanisław Lec
Wysłany: 21-05-2007, 23:34
Na np UJ uczysz sie głownie teorii, np o wolnosci prasy w Chinach.
praktykę zalatwiasz sobie sama. Nie warto studiowac tego przez 5 lat, chyba ze chcesz byc medioznawcą. Jesli umiesz dobrze pisac, radzilabym jakis wszechstronny kierunek, typu kulturoznawstwo.
Jesli uda ci sie pociagnac dziennikarstwo + kulturoznawstwo - co sama zamierzam zrobic, to polecam.
Ale jesli chodzi o mnie, ja raczej pojde na 5 lat na kulturoznawstwo, a potem ewentualnie studium dziennikarskie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum