Jerzy Dudek ma szansę trafić na Santiago Bernabeu. Polskim bramkarzem Liverpool FC interesuje się Real Madryt.
"Po czwartkowych doniesieniach prasowych, muszę potwierdzić, że rzeczywiście otrzymałem ofertę od jednego z największych klubów na świecie, jeśli nie największego. Długo udawało mi się utrzymać to w tajemnicy, bo pierwszy kontakt i zapytanie pojawiły się już kilkanaście dni temu" - napisał Dudek na swojej stronie internetowej.
"Jest to dla mnie ogromna nobilitacja, że pojawiła się taka oferta. Bardzo mocno się nad nią zastanawiam. Na dziś mogę powiedzieć, że kilka szczegółów już ustaliliśmy..." - zakończył tajemniczo.
O negocjacjach Realu z Dudkiem i jego menedżerem Janem de Zeeuwem poinformował w czwartek hiszpański "AS". W imieniu "Królewskich" prowadzi je dyrektor sportowy Predgrag Mijatović.
Według hiszpańskiej prasy, Dudek, któremu 30 czerwca kończy się umowa z Liverpoolem, wstępnie powiedział "tak" klubowi z Madrytu. Jego głównymi atutami w negocjacjach z "Królewskimi" miałyby być niezbyt wysokie, jak na sumy żądane przez gwiazdy trafiające do Realu, wymagania finansowe i fakt, że 1 lipca stanie się zawodnikiem wolnym, za którego nie trzeba płacić odstępnego.
"Ostatnio Dudek był w Liverpoolu rezerwowym, więc jego pozycja w negocjacjach nie jest tak samo wysoka, jak przed dwoma laty, kiedy był bohaterem finału Ligi Mistrzów" - twierdzą hiszpańscy dziennikarze.
Dudek miałby być w Realu zmiennikiem Ikera Casillasa, którego pozycja jest niepodważalna. Za pozyskaniem nowego bramkarza przemawia też fakt, że dotychczasowy rezerwowy - Diego Lopez - uzgodnił już warunki kontraktu z Villarreal CF.
źródło: http://sport.interia.pl/p...-z-realu,926710
nie wiem jak was ale mnie ta wiadomość zaskoczyła
_________________ "Bóg mówi, bierz, co chcesz... i płać".
Z ławki Liverpoolu na ławkę Realu - to dla niego dobry układ. No chyba że Jurek mysli jeszcze o grze w pierwszej jedenastce (tutaj też ma kilka ofert )
Dobre jest w tym tylko to że będzie grzał ławe i więcej zarabiał. Pewnie i tak nie dojdzie do Realu. Miał dojśc do PSV Eindhoveen. I co doszedł? tyle było tych plotek ze strony dziennikarzy o J.Dudku i treansferach do innych klubów że nie da rady zliczyć.
Wolałbym żeby Dudi poszedł gdzieś, gdzie zagra, a nie z ławki na ławkę, ale i tak wybierze pewnie ofertę klubu, który das najwięcej szmalu
_________________ "Na pochybel wszystkim,
Bo jutro z tego nie będzie już nic.
Jutro z tego nie będzie już nic,
Stoję sam na sam z życiem i muszę coś zniszczyć"
Imię: Wooof
Wiek: 20 Dołączył: 07 Lip 2006 Posty: 2019 Skąd: z okolicy
Wysłany: 19-06-2007, 17:12
parker napisał/a:
ma zarabiać mniej niż w Liverpoolu
a i tak lawka go czeka, dla mnie biznes bez sensu.
_________________ Witam w rzeczywistości...
KOCHAM OLEŃKE :-*
Nie dbam o wasz szacunek...
Misja zyciowa: ignorowac prowokatorow i ludzi pustych, bo oni i tak zgina z wlasna glupota.
_________________ "It matters not how strait the gate,
How charged with punishments the scroll,
I am the Master of my fate,
I am the Captain of my soul."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum