dałam ludziom temat... i proszę.. się rozpętała walka... między... mmm... praktycznymi dziewuchami i tymi takimi... dla których regulowanie brwi ważniejsze jest od zmieniania majtek... takk... ten post pisałam... jakoś tak dawno temu... bo teraz to już tymi sprawami niebyt się łamię.. przyzwyczaiłam się, że me włosy są bujniejsze od włosisk innych dziewczyn.. co ma też swoje dobre strony.. a brwi nie mam krzaczastych... naturalnie jakoś tak składnie wyrosły...
i współczuję tym... co sobie golą... wiecie ?? bo to świadczy o braku akceptacji własnego ciała... a wiecie co ? w tym to już tylko psycholog może pomóc... a przynajmniej tak słyszałam... ----- > a jak już tniecie te brwi... to proszę niezbyt mocno... bo chyba wiecie, że nie wszystkie potem odrastają i na starośc zostaniecie całkowicie bez brwi... to dopiero wygląda nieestetycznie... fuuj...
dałam ludziom temat... i proszę.. się rozpętała walka... między... mmm... praktycznymi dziewuchami i tymi takimi... dla których regulowanie brwi ważniejsze jest od zmieniania majtek
no nie wiem dla kogo niby regulacja brwi jest ważniejsza od zmieniania majtek to już jest po prostu brak higieny, co ma jedno do drugiego?
taka.jedna.Olka napisał/a:
a brwi nie mam krzaczastych... naturalnie jakoś tak składnie wyrosły...
i współczuję tym... co sobie golą... wiecie ?? bo to świadczy o braku akceptacji własnego ciała... a wiecie co ? w tym to już tylko psycholog może pomóc... a przynajmniej tak słyszałam...
No to super, że masz ładne, naturalnie ukształtowane brwi. Niestety nie każda z nas takie ma. Brwi się nie goli tylko wyrywa. Tylko raz widziałam dziewczynę która zgoliła sobie brwi. Współczułam jej faktycznie. Ale nie wiem czy to akurat świadczy o tym że nie akceptowała swojego ciała.A gdzie słyszałaś takie newsy, że są psycholodzy pomagający ludziom, którzy nie mogą poradzić sobie z problemem :wyrywać czy nie wyrywać brwi?
----- > a jak już tniecie te brwi... to proszę niezbyt mocno... bo chyba wiecie, że nie wszystkie potem odrastają i na starośc zostaniecie całkowicie bez brwi... to dopiero wygląda nieestetycznie... fuuj...
Tak, skoro już tnę te brwi, to będę uważać. Najwyżej na starość zapuszczę grzywkę sięgającą do oczu, zasłoni mi nieistniejące brwi.
_________________ Życie to 10% tego, co nam się przydarza i 90% tego, jak na to reagujemy. Nasze podejście jest wszystkim. Nie ma innego wyjścia. Koniecznie musisz się dobrze bawić.
no nie wiem dla kogo niby regulacja brwi jest ważniejsza od zmieniania majtek
Dla mnie.
_________________ "It matters not how strait the gate,
How charged with punishments the scroll,
I am the Master of my fate,
I am the Captain of my soul."
Zmieniaj majtki zły chłopczeee. Brudne majtki przyćmią nawet najlepiej wyregulowane brwi
_________________ Życie to 10% tego, co nam się przydarza i 90% tego, jak na to reagujemy. Nasze podejście jest wszystkim. Nie ma innego wyjścia. Koniecznie musisz się dobrze bawić.
się rozpętała walka... między... mmm... praktycznymi dziewuchami i tymi takimi... dla których regulowanie brwi ważniejsze jest od zmieniania majtek...
bo to świadczy o braku akceptacji własnego ciała... a wiecie co ? w tym to już tylko psycholog może pomóc... a przynajmniej tak słyszałam...
Rozumiem, że Ty nigdy nie ingerujesz w swój wygląd? W sumie fajnie... musisz mieć włosy, które ciągną się za Tobą po ziemi - bo przecież na pewno nigdy ich nie podcinałaś, bo to oznaczałoby brak akceptacji własnego wyglądu
Gdybyś poszła do psychologa, mówiąc mu, że nie podobasz się sobie, bo masz brzydkie brwi, to jego pierwszą radą byłoby: "Pójdź do kosmetyczki i je sobie wyreguluj" - serio, serio!
_________________ Przez życie trzeba przejść z godnym przymrużeniem oka, dając tym samym świadectwo nieznanemu stwórcy, że poznaliśmy się na kapitalnym żarcie, jaki uczynił, powołując nas na ten świat. Jan Stanisław Lec
i to jest właśnie to o czym mówiłam... ludzie spłycacie sprawę jak cholera... ja nie pisałam tu językiem fachowym... tylko po swojemu...
i wiecie ?
nie słowa, wchodzące w skład wypowiedzi się liczą... ale sens całości...
a ten jest zrozumiały raczej... prawda ?
i wiecie... to jest właśnie to o czym piszę...
ludzie z ograniczonymi umysłami...
bo jak ktoś chce koniecznie zabrać głos w jakiejś sprawie...
to słowa się przyczepi... bo to jedyne co ma w miarę interesującego do przekazania...
no fajnie fajnie...
bierzcie się za pisanie książek...
naprawdę...
może by z tego wyszło coś wartościowego...
jakiś nowy nurt może stworzycie...
życzę powodzenia
W temacie... niech każdy sobie goli/depiluje/wyrywa co mu się podoba... jeśli będzie z tym szczęśliwy to nie zabraniajmy tu tego. Podobnie jak czuje się szczęśliwy nie robiąc tego, to jego sprawa...
Pohamujcie swoją agresję, każdy ma swoje zdanie... dyskutować i argumentować można, bo po to jest forum, ale kłócić się szkoda
_________________ Bądź gotów zrobić więcej niż myślisz, że możesz...
nie słowa, wchodzące w skład wypowiedzi się liczą... ale sens całości...
No to mozę napisz jeszcze raz, tylko innymi slowami, o co Ci chodziło? Bo z Twoich wcześniejszych wypowiedzi wynika, że mylisz dbanie o siebie z brakiem akceptacji własnego ciała
I przepraszam, że zapytam Cię Olu, ale ile masz lat?
_________________ Przez życie trzeba przejść z godnym przymrużeniem oka, dając tym samym świadectwo nieznanemu stwórcy, że poznaliśmy się na kapitalnym żarcie, jaki uczynił, powołując nas na ten świat. Jan Stanisław Lec
Ostatnio zmieniony przez Leany 08-03-2007, 13:51, w całości zmieniany 1 raz
mam lat 16...
dbanie o siebie to brak akceptacji ?
higiena to podstawa ! to chyba oczywiste...
ale depilowanie rąk... ?
to dbanie o siebie ?
no nie wiem...
dla mnie to jest już głupota...
i to jest spowodowane czym ?
brakiem akceptacji...
bo gdybyśmy się nie wstydzili... to byśmy je zostawili w spokoju...
a zresztą... niech każdy sobie robi co chce ze swoim ciałem...
ten post jest zupełnie niepotrzebnie napisany...
a może nie sam post...
lecz dyskusja, która staje się absurdalna...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum