Boję się pogrzebania żywcem i zawsze chciałam żeby po śmierci przebili mi serce, co by była pewność, że naprawdę nie żyję - ale ostatnio pomyślałam o tym, że przecież mogę oddać narządy! Wtedy tym bardziej będę martwa, a przy okazji komuś może to uratować życie
_________________ Przez życie trzeba przejść z godnym przymrużeniem oka, dając tym samym świadectwo nieznanemu stwórcy, że poznaliśmy się na kapitalnym żarcie, jaki uczynił, powołując nas na ten świat. Jan Stanisław Lec
Ale nie pozwoliłabym pozbawić narządów wewnętrznych zmarłej bliskiej mi osoby.
Ja też (zresztą pewnie jak każdy) czuje się nieswojo myśląc o kimś bliskim, z kogo wycinają narządy.
Ale byłabym szczęśliwa, wiedząc, że dzięki tej osobie można kogoś innego uratować przed śmiercią! Dlatego jeśli moi bliscy sami wyrażą zgodę na oddanie narządów, to ja protestować nie będę.
_________________ Przez życie trzeba przejść z godnym przymrużeniem oka, dając tym samym świadectwo nieznanemu stwórcy, że poznaliśmy się na kapitalnym żarcie, jaki uczynił, powołując nas na ten świat. Jan Stanisław Lec
A ja proponuje przeczytac ksiazke "Bez mojej zgody".Zapewniam, ze nie bedziecie juz tak pewni swoich wyborow. Nie pisze tego zlosliwie. Po prostu problem jest tam przedstawiony w taki sposob, ze mozna diametralnie zmienic zdanie.
Z tego co się orientuję "Bez mojej zgody" to książka o dziewczynce, która urodziła się po to żeby być dawcą - a to już inna historia, niż poruszany tutaj wątek. Ale mogę się mylić, dlatego costamcostam, napisz coś więcej o tej książce, jakieś argumenty czemu można zmienić zdanie, itp... bo ciekawa jestem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum