Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Darn
09-03-2008, 19:35
Czy wiek ma coś do rodzaju słuchanej muzyki?
Autor Wiadomość
Jacobs 
**
man in black cape

Wysłany: 10-07-2006, 14:46   

Ramius napisał/a:
dzieciaki teraz coraz szybciej dorastaja i kumaja baze, ale o co mi chodzi. Chodzi mi o to co jest w tych piosenkach o teksty i czasem sama idee np. jezeli dzieciak dopadnie sie do muzyki nawolujacej do rasizmu, nietolerancji, zabijania, samobujstwa itd. to moze mu to troche zepsuc psychike.

ja tam wzrostu dojrzałości nie widze żadnego, i jaki dzieciak ma dostęp do muzyki nawolujacej do rasizmu, nietolerancji, zabijania, samobójstwa itd?
zrozumienie tekstów zwykle opiera się na dosłowności, a bardziej złozone teksty sa niezrozumiałe... niewiedza az kłuje w oczy, ale wiadomo- wszystko przychodzi z czasem i w końcu każdy sięgnie po jakies źródło wiedzy by się rozwijać, nikt teraz szybciej nie dorasta- pwoiedziałbym że jest wprost przeciwnie

underground89
[Usunięty]

Wysłany: 10-07-2006, 17:41   

To zależy. Ja w wieku 10 lat słuchałam tandetnego popu, dopiero w wieku 13 lat zmądrzałam.

fobia 
Zasłużeni
Antichrist Superstar

Imię: Albert Fish
Wysłany: 10-07-2006, 17:51   

Chyba ma bo jak miałem 9 lat to słuchałem HH, jak miałem 12 to techno, a od 13 roku życia sie nawruciłem na właściwą droge czyli słucham metalu.

Znak zodiaku: skorpion

Maverick 
NeverMind

Imię: Krystian Marcin
Wysłany: 10-07-2006, 17:54   

ja mm 16 l;at i lubie słuchac kazdy rodzaj muzyki oprucz HH, w takim razie czy wiek ma cos do rodzaju słuchanej muzyki ?? nie sądze ;P

Jacobs 
**
man in black cape

Wysłany: 10-07-2006, 18:11   

@under,to że słuchasz 'mądrzejszej muzyki' nie znaczy że lepiej ją rozumiesz i jestes mądrzejsza- to nie jest wyznacznikiem... pozatym ze wzrostem doświadczenia niektóre teksty wydają się mądrzejsze, inne głupsze
Ostatnio zmieniony przez Jacobs 10-07-2006, 18:13, w całości zmieniany 1 raz  
  Znak zodiaku: waga

agentm 
Racjonalista

Wysłany: 10-07-2006, 19:14   

Cytat:
Chyba ma bo jak miałem 9 lat to słuchałem HH, jak miałem 12 to techno, a od 13 roku życia sie nawruciłem na właściwą droge czyli słucham metalu.

Hahaha! Ja tez "zmarzdalem" jak mialem 13/14 lat :D i zaczalem sluchac rocka i metalu.
Potem majac 17 lat nawrocilem sie pownownie i moje horyzonty muzyczne zaczely sie poszerzac ;)
Ciekawe kiedy Wam przejdzie :P

natttaly 
**

Wysłany: 11-07-2006, 07:42   

mniej niz 10 - nie pamietam ale raczej wszystko
10-11 rock, punk
12-13 metal, heavy metal
14- metal, heavy metal, speed metal, power metal
15- metal, heavy metal, speed metal, power metal death metal, doom metal, grindcore

o cos takiego u mnie, no i oczywiscie slucham jeszcze kilkunastu innych odmian metalu ale to tylko sporadycznie :D
Lepiej zapomnij
Pozwól zapomnieć
Lepiej daj mi następną szansę

Znak zodiaku: rak

olciak 
*

Wysłany: 11-07-2006, 12:21   

natttaly napisał/a:
15- metal, heavy metal, speed metal, power metal death metal, doom metal

piszesz ze słuchasz jeszcze innych rodzaji sporadycznie a ja nie wiedziałam ze tyle ich jest:P...

bendis 
**

Wysłany: 11-07-2006, 12:32   

Sprawdziłam właśnie swoje całe zasoby muzyczne i są pewne zmiany, znowu, ale dwa główne kierunki od lat się nie zmieniły. Pierwszy, naczelny - w jednym worku - Tool, Disturbed, Pearl Jam, Soundgarden, Muse........, drugi - wszelkie Masale, Habakuki, Indiosy, etc etc.
trzeci, ciągle się rozwijaący kierunek - muzyka często niby elektroniczna, ale ciągle spokojniejsza - na gorsze dni, gdy muszę się wyciszyć <czyli znaczy, że wciąz sie starzeję :D >.
Oczywiście jest sporo rzeczy, których nie chcę i nie umiem sklasyfikować, po prostu je lubię.

I dalej upieram się, że wrażliwość na muzykę się po prostu ma, nieważne czy 14 czy 30 lat. I oczywiście rodzaj słuchanej muzyki też nie świadczy o inteligencji, ale czasem wartopomysleć zanim się stwierdzi - słucham <wstaw gatunek> i znam się na tym, po czym okazuje się, że ograniczamy się tylko do "hitów" z pierwszych miejsc powszechnie znanych stacji - czasem trzeba trochę głębiej sięgnąć.
Może za 50 lat będę się w stanie nazwać znawcą choćby jednego zespołu, nie wpsomnę o gatunku :D .

It seems we loose the balance
on our path to the paradise
nation, religion are only words tell me why
in their name we die
  Znak zodiaku: strzelec

natttaly 
**

Wysłany: 11-07-2006, 15:27   

olciak napisał/a:

piszesz ze słuchasz jeszcze innych rodzaji sporadycznie a ja nie wiedziałam ze tyle ich jest:P...

duuzo bardzo duzo jeszcze jest tylko troche mniej popularne
Lepiej zapomnij
Pozwól zapomnieć
Lepiej daj mi następną szansę

jakkolwiek 
+++++

Ostrzeżeń:
 3/5/10
Wysłany: 11-07-2006, 15:33   

natttaly napisał/a:
olciak napisał/a:

duuzo bardzo duzo jeszcze jest tylko troche mniej popularne

Mniej popularne? Black jest bardziej popularny niż speed :diabelek:
Ostatnio zmieniony przez jakkolwiek 11-07-2006, 15:35, w całości zmieniany 2 razy  

Znak zodiaku: strzelec

holly-thomas 
**
Top Gear...:)

Imię: Eliza
Wysłany: 11-07-2006, 19:02   

No coz ja jak chodzilam do przedszkola sluchalam Britney spears<hahaha>. Potem przyszedł czas na paktofonike a od wieku...nie wiem, moze 8-9lat (pamietam bo dzieiciaki w drugiej i trzeciej klasie nabijali sie ze mnie bo lubiasłam Closterkellera(do dzis)) przyszedł czas na rock, punk gothic. Niedawno doszło też reggae:P
  Znak zodiaku: wodnik

Maverick 
NeverMind

Imię: Krystian Marcin
Wysłany: 11-07-2006, 19:18   

a to smieszne bo ja w przedszkolu słuchałem disco polo... :559: a teraz prawie wszystkich gatunków muzycznych oprucz HH... no i disco polo... :D

holly-thomas 
**
Top Gear...:)

Imię: Eliza
Wysłany: 11-07-2006, 19:24   

Maverick napisał/a:
a to smieszne bo ja w przedszkolu słuchałem disco polo... :559: a teraz prawie wszystkich gatunków muzycznych oprucz HH... no i disco polo..
a no i oprocz brit disco polo tez:) a najbardziej lubiałam te programy co leciłY na polsacie czy gdzie o DP:)
  Znak zodiaku: wodnik

kam
*

Wysłany: 11-07-2006, 23:06   

Mysle ze wiek ma cos do rodzaju muzyki jakiej sie slucha.Chodzi o doswiadczenie.Wzrastajac poznajemy coraz wiecej.

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu