Ja właściwie prawie nie czytam książek. Lektury czytam z przymusu (żeby jakoś maturę napisać) a i tak ledwo udaje mi się do tego zmusić. Zaznaczyłem opcję 'tak', bo zgodzę się, że rozwijają słownictwo, poprawiają ortografię etc. Niestety, moim zdaniem są nudne. Czytanie nie sprawia mi przyjemności, jedynie męczy.
Zgodzę się, że warto. Ale na pewno nie jest to rozrywka (przynajmniej dla mnie).
_________________ używanie trudnych słów nie sprawi, że twoje wypowiedzi będą mądrzejsze...
Imię: ~EveLinaaa~
Wiek: 18 Dołączyła: 09 Mar 2006 Posty: 3483 Skąd: z Holiłudu
Wysłany: 04-12-2006, 14:14
Warto czytać ksiązki. !
Moja pani od polskiego zawsze nam powtarza, że powinniśmy czytać cokolwiek ... Nawet jeżeli nie są to jakieś poważne powieści tylko te z niższych półek głupoty itd. Bo chodzi o to że czytając widzimy pisownie więc jest mniejsze prawdopodobieństwo że będziemy popełniać błędy ortograficzne, zwiększa się nasze tempo czytania i w ogole dużo daje.
Ja osobiście czytam nawet dość dużo - po porstu lubię [chciaż lektur obowiązkowych nie czytam - bo są beznadziejne]
Naturalnie, ze warto. Pamietam ze po 1kl gimnazjium w wakacje przez caly miesiac pczytalam po 1-2 ksiazki dziennie ;D teraz nie mam na to czasu. Ale i tak staram sie cos zawsze czytac.
_________________ Ostatnio trochę OTuję o penisie!
Imię: po prostu lika
Wysłany: 04-12-2006, 19:05
Ja o jeden czas czytałam dużo książek. Długo już nic nie przeczytałam bo też nie za bardzo mam na to czasu. Tęsknię jednak trochę do książek i mam w planach przejść się znów do biblioteki (mam nadzieję, że nie wyrzucili mojej kartoteki ) Myślę, że warto czytać książki.
_________________ "Czasem wystarczy tylko cisza.
Aby zrozumieć jedno słowo..."
wiesz więcej, poprawia Ci się ortografia, rozwija wyobraźnia i powiększa słownictwo- zdecydowanie warto.
Jak wiele innych czynności, np. filmy, pół-naga kobieta, słownik, programy dokumentalne etc. Jedyna różnica to to, że powyższe formy rozrywki pochłaniają nam o wiele mniej czasu. Książek nie czytam, nie wiem czy mi się nie chce czy nie mam czasu, mam to w dupie nigdy się nad tym nie zastanawiałem.
Imię: czterdzieści cztery
Wysłany: 04-12-2006, 22:40
Kocham książki, pożeram je i uważam, że są jedną z tych rzeczy, dla których żyję.Cały czas coś czytam. Sama też piszę i wiążę właśnie z tym przyszłość. Poza tym studiuję literaturę angielską, więc wszystko obraca się wokół książek;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum