A u mnie w budzie jest jakaś wielka inwentaryzacja czy cos podobnego i wypozyczac nic nie można.
Chodziło mi o miejską.
Mam jakieś 250 metrów do niej i widze ją z okna.
Wysłany: 31-05-2007, 14:50
Ceemka napisał/a:
Mam jakieś 250 metrów do niej i widze ją z okna.
Ja mam 200
Kiedys lubilam przychodzic, przyklejać karteczki na nowe ksiazki i bawić się pieczątkami, od dziecka wypożyczam gazety mamie i sobie, i nigdy, nawet jesli zapomne czegos na czas oddac, nic sie nie dzieje, nie płacę kar.
W mojej bibliotece jestem VIPem
Dlaczego warto, mógłbym prosić o jakieś argumenty?
bo wtedy uczysz się pisać choćby, robisz mniej błędów... jak dla mnie książki za głupotę uważają ludzie ograniczeni.
Ograniczeni? Tylko ludzka głupota jest nieograniczona
Mniej błędów popełniasz wtedy gdy nauczysz się zasad ortograficznych. Szybciej, łatwiej, skuteczniej. Zaczynamy od: "Zdanie zaczynamy od wielkiej litery..."
Wyobraźnia? Hm...? Jest od groma rzeczy które o wiele bardziej pobudzają, rozwijają wyobraźnie np. film. Dlaczego więc czytać książki? Po co?
Film to pójście na łatwiznę - masz gotową wizję, czyjąś, nie myślisz jak ty byś to widział.
Nie wiem czy uczenie się na pamięć zasad ortografii i jej wszystkich wyjątków jest przyjemniejsze od czytania książek i wzrokowego zapamiętywania jak się co pisze itd.
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum."
Wyobraźnia? Hm...? Jest od groma rzeczy które o wiele bardziej pobudzają, rozwijają wyobraźnie np. film. Dlaczego więc czytać książki? Po co?
Dla przyjemności. Niektórym czytanie książek może sprawiać radość, mogą się rozwijać, patrzeć na bohaterów swoimi oczyma, wydawać sądy na ich temat. Do książek można wracać, zobaczyć jak kiedyś postrzegało się pewne zachowanie bohatera, a jaki teraz mamy na to pogląd. Książki są ponadczasowe. Osobiście też wolę oglądać filmy, stety czy niestety. A czytam głównie fantastykę ;P
_________________ "Mówisz: wiem czego chcę, i że tego właśnie chcesz. W mieszkaniu brakuje powietrza,
więc połóż się przy mnie i zróbmy to teraz!
Pokażę Ci jak się spada z dachu, nauczę Cię jak się spada z dachu... "
Film to pójście na łatwiznę - masz gotową wizję, czyjąś, nie myślisz jak ty byś to widział.
Myślę. Dzięki czemu mogę skrytykować bądź pochwalić, ułożyć własny scenariusz, pochwalić się i zaimponować znajomym, tym samym zrealizować swoje marzenia
Alicja napisał/a:
Nie wiem czy uczenie się na pamięć zasad ortografii i jej wszystkich wyjątków jest przyjemniejsze od czytania książek i wzrokowego zapamiętywania jak się co pisze itd.
Zależy co kto lubi i co komu sprawia przyjemność, ja nie wnikam: "Szybciej, łatwiej, skuteczniej.". Przyjemniej? Być może.
alter ego napisał/a:
Żeby miło spędzić czas. Zaiste hedonistycznie.
Sakura napisał/a:
Dla przyjemności. Niektórym czytanie książek może sprawiać radość, mogą się rozwijać, patrzeć na bohaterów swoimi oczyma, wydawać sądy na ich temat. Do książek można wracać, zobaczyć jak kiedyś postrzegało się pewne zachowanie bohatera, a jaki teraz mamy na to pogląd. Książki są ponadczasowe.
Zimne piwo, znajomi, dobry mecz. Lepiej spędzać czas z ludźmi. Jest miło, śmiesznie i przyjemnie. Można również spotkać się z kobietą/facetem, zjeść pyszną kolację, wypić dobre wino, ewentualnie pójść popływać, pozjeżdżać na nartach, albo odwiedzić babcie. Być może alienacja z kartką sprawia Ci/Wam większą przyjemność. Nie, nie to musi być przesmutne życie
Zimne piwo, znajomi, dobry mecz. Lepiej spędzać czas z ludźmi. Jest miło, śmiesznie i przyjemnie. Można również spotkać się z kobietą/facetem, zjeść pyszną kolację, wypić dobre wino, ewentualnie pójść popływać, pozjeżdżać na nartach, albo odwiedzić babcie. Być może alienacja z kartką sprawia Ci/Wam większą przyjemność. Nie, nie to musi być przesmutne życie
Spotykam się ze znajomymi, wychodzę na piwo, odwiedzam dziadków, chodzę na basen, udzielam się czasem artystycznie i czytam książki.
Nie mam przesmutnego życia.
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum