Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: kamasutra
10-03-2008, 13:19
Czy rozróżniasz miękkie i twarde narkotyki?
Autor Wiadomość
BukMarek
*

Imię: Marek
  Wysłany: 16-12-2005, 23:54   Czy rozróżniasz miękkie i twarde narkotyki?

Czy uważasz, że te pierwsze są niegroźne?
  Znak zodiaku: byk

AC
**
Click Alt+F4

Wysłany: 17-12-2005, 12:57   Re: Czy rozróżniasz miękkie i twarde narkotyki?

BukMarek napisał/a:

Miękkie to rozdrobiony hasz, sproszkowana heroina, kokaina i amfetamina, naprawdę wygodnie na tym spać, trochę jak pierz w poduszce. Twarde to np kostki haszyszowe i pigułki ecstasy (choć w sumie nie tak twarde, poprostu twardsze).

Te pierwsze napewno są mniej groźne, choć czasem mogą dostać się do oka i szczypie :(

Znak zodiaku: koziorozec

WaveCeptor 
Racjonalista

Wysłany: 17-12-2005, 14:13   Re: Czy rozróżniasz miękkie i twarde narkotyki?

AC napisał/a:
BukMarek napisał/a:

Miękkie to rozdrobiony hasz, sproszkowana heroina, kokaina i amfetamina, naprawdę wygodnie na tym spać, trochę jak pierz w poduszce. Twarde to np kostki haszyszowe i pigułki ecstasy (choć w sumie nie tak twarde, poprostu twardsze).

Te pierwsze napewno są mniej groźne, choć czasem mogą dostać się do oka i szczypie :(

Co Ty koleś w ogóle pierdolisz? Pleciesz głupoty, wprowadzasz ludzi w błąd, udajesz mądrego, a tak naprawdę gówno wiesz:

Miękkie narkotyki: marihuana, haszysz
Twarde narkotyki: amfetamina, kokaina, ecstasy, heroina, LSD
"Szara strefa", czyli inne środki uzależniające : barbiturany (środki nasenne), grzyby halucynogenne, meskalina, inhalanty (środki wziewne), kodeina, morfina, paregoric, środki uśmierzające ból (noctec, somnos, nembutal), środki uspokajające (valium i miltow).

Oczywiście, że jest różnica między miękkimi, a twardymi narkotykami. Jest ale tylko dla ludzi oczytanych, światłych (vide ja) dla większości szarego tłumu, narkotykówi nie powinno się dzielić, no ale tak jak mówie z "wiedzą" to oni za dużo wspólnego nie mają.

WC gwiazdkuj wulgaryzmy, nie ubliżaj innym i nie twierdź że jesteś najmądrzejszy bo znów polecą ci warny ;) a przecież obiecałeś poprawe/kris

Znak zodiaku: ryby

kreska 
Przyjaciel
make a wish.

Imię: Catherine
Wysłany: 17-12-2005, 18:35   

WaveCeptor napisał/a:
Oczywiście, że jest różnica między miękkimi, a twardymi narkotykami. Jest ale tylko dla ludzi oczytanych, światłych (vide ja) dla większości szarego tłumu, narkotykówi nie powinno się dzielić, no ale tak jak mówie z "wiedzą" to oni za dużo wspólnego nie mają.

A ja powiem ze nie ma narkotykow miekkich i twardych chyba ze przeinaczymy nazwe sa tylko narkotyki uzalezniajace psychicznie i fizycznie ( morfina i heroina ) i narkotyki uzalezniajace tylko psychicznie ( wszystkie pozostale ).
Wiedza oparta na spotkaniu z osoba ktora ma z tym do czynienia na codzien. Bynajmniej nie diler czy jakis cpun.
  Znak zodiaku: wodnik

NiKa
[Usunięty]

Wysłany: 17-12-2005, 18:58   

Ostatnio u nas w sql była ankieta na temat narkotyków twardych i miękkich

AC
**
Click Alt+F4

Wysłany: 17-12-2005, 20:27   

NiKa napisał/a:
Ostatnio u nas w sql była ankieta na temat narkotyków twardych i miękkich

system edukacyjny ciągnie :P no ale nie dziwne skoro jego podstawy w III RP tworzyły osoby lubiące Miecia "Kapciowego" Wachowskiego

WaveCeptor napisał/a:
Co Ty koleś w ogóle pierdolisz? Pleciesz głupoty, wprowadzasz ludzi w błąd, udajesz mądrego, a tak naprawdę gówno wiesz
:D Brawo udowodniłeś, że nie masz pojęcia o narkotykach. To ty wprowadzasz ludzi w błąd dając jakieś pseudonaukowe pierdoły. Ja poprostu głupio (ale szczerze) odpowiedziałem na głupie pytanie.

dkf 
Administrator

Imię: Agnieszka
Wysłany: 17-12-2005, 21:15   

U nas w szkole też wiecznie robia jakieś prelekcje na temat narkotyków. Wiecznie już na wstępie powtarzają że nie ma podziału na miękkie i twarde narkotyki.

Znak zodiaku: strzelec

nice 
*

Wysłany: 17-12-2005, 21:25   

Marihuana zaliczana jest do miękkich narkotyków ok ale w takim przypadku dodał bym do tej listy alkohol i papierosy. bo to ona tak naprawdę zabijaja. wialkie koncerny robia na tym kase a tysiace ludzi umieraja ale o tym sie nie mowi jako o narkotyku. teraz powiecie ze marihuana nie zabija bezposrednio tylko jest pierwszym krokiem. ze 95 % ludzi najpierw zajaralo zanim przeszlo na twarde. ok a ile osob wczesniej piloa alkohol albo palilo papierosy??
  Znak zodiaku: rak

kunio_manio 
**
Maneater

Wysłany: 18-12-2005, 11:01   

Cytat:
Marihuana zaliczana jest do miękkich narkotyków ok ale w takim przypadku dodał bym do tej listy alkohol i papierosy.

No dokładnie. Tyle, że fajki uzależniają szybciej od marihuany- która uzależnia minimalnie.

AC
**
Click Alt+F4

Wysłany: 18-12-2005, 14:52   

kunio_manio napisał/a:
Cytat:
Marihuana zaliczana jest do miękkich narkotyków ok ale w takim przypadku dodał bym do tej listy alkohol i papierosy.

No dokładnie. Tyle, że fajki uzależniają szybciej od marihuany- która uzależnia minimalnie.

sufit ci na głowę spadł? :P

jakiej znowu listy? najmocniejszy halucynogen - atropina i tak jest legalna i nie ma ograniczeń wiekowych, każdy może sobie zrobić

nice 
*

Wysłany: 18-12-2005, 15:54   

Chodzi mi o to za ganja jest uwazana za najgorsze zlo a tym czasen jest 1000 innych latwiej dostępnych i o wiele mocniej uzależniających rzeczy. Chocby nawet "gałka muszkatułowa" dostępna w kazdym sklepie spożywczym. Przepisu przyżądzania nie podam :D
  Znak zodiaku: rak

AC
**
Click Alt+F4

Wysłany: 18-12-2005, 16:12   

nice napisał/a:
Chodzi mi o to za ganja jest uwazana za najgorsze zlo a tym czasen jest 1000 innych latwiej dostępnych i o wiele mocniej uzależniających rzeczy.

A ja też potwierdzam, że ganja to najgorsze zło :P

WaveCeptor 
Racjonalista

Wysłany: 19-12-2005, 07:55   

AC napisał/a:
Brawo udowodniłeś, że nie masz pojęcia o narkotykach. To ty wprowadzasz ludzi w błąd dając jakieś pseudonaukowe pierdoły. Ja poprostu głupio (ale szczerze) odpowiedziałem na głupie pytanie.

Odezwał się czlowiek który 9-krotnie był na odwyku i może nam coś powiedzieć o tym i o tamtym. Poza tym nie ma głupich pytań, a juz tak całkiem abstrahując od wątku głównego pociesze Cię, że jeszcze nie raz w swoim życiu odpowiesz głupio na nie jedno pytanie, ale nie martw się to cecha przewodnia grupy do której z pewnością należysz.

AC
**
Click Alt+F4

Wysłany: 19-12-2005, 17:17   

WaveCeptor napisał/a:
AC napisał/a:
Brawo udowodniłeś, że nie masz pojęcia o narkotykach. To ty wprowadzasz ludzi w błąd dając jakieś pseudonaukowe pierdoły. Ja poprostu głupio (ale szczerze) odpowiedziałem na głupie pytanie.

Odezwał się czlowiek który 9-krotnie był na odwyku i może nam coś powiedzieć o tym i o tamtym. Poza tym nie ma głupich pytań, a juz tak całkiem abstrahując od wątku głównego pociesze Cię, że jeszcze nie raz w swoim życiu odpowiesz głupio na nie jedno pytanie, ale nie martw się to cecha przewodnia grupy do której z pewnością należysz.

Nie byłem dziewięciokrotnie na odwyku :P Właściwie ani razu nie byłem :D bo nie ćpam. :)
A to była żartobliwa odpowiedź, którą ty wziąłeś za prawdziwą :rofl:

WaveCeptor 
Racjonalista

Wysłany: 19-12-2005, 20:57   

AC napisał/a:
WaveCeptor napisał/a:
AC napisał/a:

Nie byłem dziewięciokrotnie na odwyku :P Właściwie ani razu nie byłem :D bo nie ćpam. :)
A to była żartobliwa odpowiedź, którą ty wziąłeś za prawdziwą :rofl:

No kto to teraz sprawdzi? Możesz zasłaniać się żartem mnie to szczerze móiąc wali, ale na przyszłośc naucz sie z korzystania ikonek emocji które masz po lewej stronie podczas gdy piszesz posta np. ta ;) oznacza, że post trzeba traktować z przymrużeniem oka.

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu