trzeba mieć normalnych i słuchających cie rodziców
czyli nie takich jak moi.
jeżeli mojemu tacie coś nie pasuje, to...
jest nieprzyjemny.
ostatnio zdenerwował się, że byłam w stanie coś sobie sama załatwić, pomimo, że wcześniej z premedytacją pozbawił mnie środków. obiecał, że jeżeli samej mi się uda, to pozwoli... ale że stało się to już następnego dnia, została urażona jego duma, to chwycił mnie za kabel od słuchawek (miałam je powieszone na szyi, moje ukochane słuchawki) i tak długo szarpał tym kablem dookoła siebie (czyli jeżeli kablem to i mną ), aż upadłam i kabel się urwał.
potem i tak wyszło na moje. i tyle z tego wyszło, że słuchawek dobrych nie mam.
mama mi ufa, a ojciec choć miezkamy razem, nic o mnie nie wie. i ja jemu nie ufam.
ostatnio zdenerwował się, że byłam w stanie coś sobie sama załatwić, pomimo, że wcześniej z premedytacją pozbawił mnie środków. obiecał, że jeżeli samej mi się uda, to pozwoli... ale że stało się to już następnego dnia, została urażona jego duma, to chwycił mnie za kabel od słuchawek (miałam je powieszone na szyi, moje ukochane słuchawki) i tak długo szarpał tym kablem dookoła siebie (czyli jeżeli kablem to i mną ), aż upadłam i kabel się urwał.
no raczej tak.
sadze ze jestem raczej odpowiedzialnym nastolatkiem i nie daje im powodow by mi nie ufali.
chociaz czasem ojciec chyba mysli ze mam z jakies 5 lat mniej, bo daje jakies naprawde dziwne nakazy i zakazy...
_________________ It’s got to be, easy to see
What everyone takes out of me
Knocking me down, dragging me out
How did you end up in that crowd?
chcoiaz bardziej dostal starszy brat bo mial mnie pilnowac
Kiedyś, podczas przykrej sytuacji z moim bratem, dostałam większy opie**** niż on. Ja za to, że mu widziałam go pijanego, a mu nie pomogłam, bo był z kumplami i myślałam, że odprowadzą go do domu. A jego odwiozła do domu policja. Ale oczywiście do mnie wszyscy mieli większe pretensje. -.-'
Starszy zawsze obrywa bardziej.
Moj brat mial podobnie jak mnie sie cos dzialo. Ciezar odpowiedzialosci w duzym stopniu spocywal na nim. Mimo, ze do 19 roku zycia moja mama nie widziala mnie pijanej.. nie ma sie w sumie co dziwic skoro nie pilam wczesniej.
Tylko, że to nawet nie jest mój rodzony brat, a cioteczny. A ochrzan zebrałam nawet nie od dziadków, którzy byli długi czas jego opiekunami, a od mojego taty.
ja na szczescie takich problemow nie mam^^
rodzice mnie pijanego nie widzili, ale kiedtys to naprawde przecholowalem ;P
jak rodzice wylecieli do Stanow a ja zostalem w Polsce to na sylwka tak sie naje***** ze stracilem kontakt z rzeczywistoscia...
i dziadek mnie zobaczyl w takim stanie (nie pytajcie jak to sie stalo... ~~) i zagrozil ze zadzwoni do rodzicow i im wszystko powie..
to ja wtedy myslac ze bede sprytniejszy /oczywiscie bylem tak pijany ze nie moglem nawet myslec logicznie ;/ / wyslalem im smsa z informacja ze sie nawalilem...
potem sie dowiedzili wszystkiego i wielka tragedia rodzinna...
na szczescie moi starzy po lekkim zdenerwowaniu przejzeli na oczy bo wiedza ze kazdy robi bledy i dalej mi ufaja i sie ciesze bo wiem ze takiego czegos juz w zyciu nie zrobie
_________________ It’s got to be, easy to see
What everyone takes out of me
Knocking me down, dragging me out
How did you end up in that crowd?
Wysłany: 23-02-2008, 09:20
Carrot napisał/a:
wyslalem im smsa z informacja ze sie nawalilem...
Zawsze wracając na bani udawało mi się przemknąć w pokoju do swojego pokoju i walnąć do łóżka, unikając pytań.
Bywały one rano, ale trochę koloryzowałam prawdę
A teraz jestem za stara, żeby robić takie głupoty i żeby kogoś to naprawdę obchodziło
Jakos mnie to nie dziwi, skoro majac 13 lat wrociles pijany do domu
no troche zal i z drugiej strony troche wstyd bo mamy dosc znane nazwisko i troche to popsuloby reputacje rodzinie. ale ze poza dom nie wyszlo to mnie uratowalo
poza tym ja nie planowalem tego ale troche sprobowalem i potem juz samo poszlo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum