Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: **MJ**
11-03-2008, 14:59
Czy narkotyki sa przyczyna samobójstwa
Autor Wiadomość
ann_ka 

Wysłany: 10-02-2005, 09:27   

Zawsze można pomóc.... trzeba tylko chcieć... Pomoc można znaleźć w poradni - mówie tu o pomocy dla rodzin, przyjaciół osób uzależnionych.. Tam są ludzi którzy potrafią pokazać co można zrobić żeby chociażby nie pogorszyć sprawy..... Nom ale niestety... prawie wszystko zależy od osoby ćpającej.. czy wogóle chce coś zrobić ze swoim nałogiem,.......

niepociumana 
*

Wysłany: 10-02-2005, 10:49   

właśnie... ale często kiedy juz nie ma nadziei, ani kasy... na dalesze ćpanie ... wtedy sie zabijają... narkotyki to jest śmierć i tego nic nie zmieni...

Admin 
Administrator

Imię: Patryk
Wysłany: 10-02-2005, 11:54   

Ja jestem za przymusowym leczeniem, niech łapią ćpunów i na leczenie ich, nie pytając o zgodę, bo im sie to najcześciej podoba i na leczenie nie chcą sie zgodzić, a tak nie mieli by wyboru. 90 % osób które by zostało przymusowo wysłane na leczenie, by później dziękowało za to.

Znak zodiaku: panna

niepociumana 
*

Wysłany: 10-02-2005, 13:15   

Admin napisał/a:
bo im sie to najcześciej podoba

podoba do pewnego momentu....

Admin 
Administrator

Imię: Patryk
Wysłany: 10-02-2005, 13:19   

Cytat:
podoba do pewnego momentu....

Napewno tak. Ja znam jedna osobę która brała, ale po pewnym czasie sama zgłosiła sie na odwyk i teraz juz jest ok, szkoda tylko że mało osób tak robi.

ann_ka 

Wysłany: 10-02-2005, 15:08   

Bezsensu jest leczenie na siłe...jak ktoś nie chce się leczyć to i tak zaćpa wcześniej czy późnej... Trzeba poprostu ponieść konsekwencje brania... a wtedy już nie ma wyjścia i trzeba wybrać.. albo życie na czysto... albo śmierć......

Poison 
Przyjaciel
:]

Imię: P jak Poison
Wysłany: 10-02-2005, 18:24   

to zależy jaki narkotyk... ponieważ marycha raczej nie spowoduje, że ktoś popełni samobójstwo, ale np po grzybach ma się halucynacje i można np. wyskoczyć przez okno bo "zachce sie komuś polatać" :/ ... takich to na odwyk

"Umiera się na wiele sposobów: z miłości, z rozpaczy, ze zmęczenia, z nudów, ze strachu... Umiera się nie dlatego, aby przestać żyć, lecz po to by żyć inaczej": Paulo Coelho

enefesu 
**
(:

Wysłany: 11-02-2005, 23:14   

Bardziej bym powiedziała, ze choroba depresyjna pcha ich do takich czynów. Ale częściej jest to załamanie.. wielki dołek..
Bo choroba.. hmm.. To jest co innego.. :)

przem144 
**
Terminator

Imię: Przemek
Wysłany: 20-02-2005, 19:53   

Moim zdaniem narkotyki to pierwszy krok do samobójstwa. Najpierw odrzucają go przyjaciele, później dziewczyna/chłopak, a na koniec rodzina. Taka osoba zawala szkołe no i z czasem ma kłopoty z policją. Przez te wszystkie problemy zaczyna sie ostatni krok do samobójstwa czyli załamka. Jeźeli w tym okresie nie pomoże się takiej osobie dojdzie wreście do samobójstwa. Więc ja mówie narkotykom NIE przez ogromne N!

robertosss 
*

Wysłany: 04-03-2005, 08:11   

Tak sa!! Moze nie samoe narkotyki ale ich skutki.... czesto ludzie sie załamuja i popełniaja samobojstwa... Juz sie wypowiadałem na innym forum o Ani... zgineła tydzien temu.... rzuciła sie z bloku... śmieć na miejscu [*]

gare 
*

Wysłany: 19-03-2005, 19:26   

wcześniej lub później narkotyki cie zabiją ... chyba że chcesz przestać i podejmiesz w tym kierunku odpowiednie kroki

Zagubiona
[Usunięty]

Wysłany: 05-04-2005, 13:16   

Samobójstwem są jakby ,,dalsze koszty" poniesione przez ćpuna np. powolne zanikanie potrzeb , osobowości... Wszystko to, co niesie uzaleźnienie popycha ludzi do samobójstwa, bo sobie z tym nie radzą.

LadY_dOr0tka
*

Wysłany: 11-04-2005, 16:20   

roznie to bywa , , ,

Maverick 
NeverMind

Imię: Krystian Marcin
Wysłany: 25-06-2005, 20:29   

.... przyczyną samobójstwa ?? Ale to chyba w najbardziej zaawansowanym stadium narkomaństwa ?? Choć, to wiele zależy od osobowości...

Znak zodiaku: skorpion

kris 
+

Wysłany: 25-06-2005, 21:26   

Ostatnio w tv głośno było o jakiś tabletkach na gardło czy na coś, które zawierały jakieś ilości narkotyku, koleś wziął za dużo i wylądował na krawędzi wieżowca, jeszcze troche i by fiknął...

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu