Wysłany: 10-09-2007, 17:52 Czy mu zaczyna zależeć tylko na jednym ??
Jestem ze swoim chłopakiem juz trochę ponad rok i ogółem dobrze nam się układa. Ale... Od pewnego czasu on zaczął narzekać na niedobór seksu Hm... No może zbyt często sie nie kochamy, bo ja po prostu jestem straszną panikarą i boję się wpadki... I wydaje mi się, ze mimo, ze mam już swoje lata, to do końca nie dojrzałam do tego, a nic na siłę... Do tej pory wszystko było dobrze, az nagle on zaczął mnie coraz częściej przekonywać do seksu A im bardziej on próbuje na mnie naciskać, tym bardziej ja zaczynam od tego uciekać i odsuwać się od niego... I zastanawiać sie, czy jemu nie zaczyna zależeć tylko na jednym i chce żeby seks stał się podstawą naszego związku :? ?? Czy może naprawdę to ja nie dostrzegam do końca jego potrzeb ??
Może jakiś mężczyzna spojrzy na to swoim męskim okiem i coś doradzi ??
Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi
to normalne ze jestes panikara i jego nacisk wywiera na tobie duza presje...ja tez nie lubie czuc presji..ale wiesz co?? mezczyzna to mezczyzna...on ma wieksze potrzby niz kobieta..chyba.. wiec nie panikuj...zaskocz go...
_________________ ZAKOCHANA.
ZAKOCHANA PO USZY.
ZAKOCHANA PO USZY I CZUBEK GŁOWY.
to normalne ze jestes panikara i jego nacisk wywiera na tobie duza presje...ja tez nie lubie czuc presji..ale wiesz co?? mezczyzna to mezczyzna...on ma wieksze potrzby niz kobieta..chyba.. wiec nie panikuj...zaskocz go...
Kurcze zainspirowałaś mnie
Gosiurek87, tak sobie myśle ,że jesli Ci na nim zależy to może powinnaś przełamać swój strach w tych sprawach, w końcu seks umacnia i przypieczętowyuje ( zazwyczaj) związek
_________________ ~When I no longer know the difference between teare and blood~
Ostatnio zmieniony przez aga2r 10-09-2007, 18:23, w całości zmieniany 1 raz
heh do czego??
w sumie to zwiazek nie opiera sie tylko i wylacznie na seksie...ale jesli jest z toba tak dlugo to musi cie kochac,a ty postaraj sie go uszczesliwic..zaskocz go.
_________________ ZAKOCHANA.
ZAKOCHANA PO USZY.
ZAKOCHANA PO USZY I CZUBEK GŁOWY.
dobrze by było jakby jakiś facet tu zajrzał.
ogólnie to nie wiem co może siedzieć w głowie Twojego faceta. Ty znasz go lepiej.
faceci jednak jakieś tam potrzeby seksualne mają.
może warto popracować nad tym, żeby się przełamać jeśli Twoim problemem jest tylko strach przed ciążą to radzę zapoznać się z jakąś skuteczną metodą antykoncepcyjną
_________________ poznam Cię po zapachu snów, po tęsknocie w Twoich oczach, którą gasi widok mój
Hmmm.. Nie wiem co znaczy nie za czesto.
A poza tym mam jedno podstawowe pytanie. A w sumie dwa.
Czy On wie czego sie boisz? I jak sie zabezpieczacie??
Po nicku wnioskuję, że masz 20 lat, więc pewnie Twój wybranek podobnie. A faceci w tym wieku (no i wieeele kobiet ) mają już swoje potrzeby. Co to znaczy "niezbyt często"? Raz na miesiąc, na 2 miesiące? Ja mam wysokie libido i na ten przykład nie wyobrażam sobie, że mogłabym tak rzadko kochać się z moim Mężczyzną!
Strach przed ciążą to normalka, ale zawsze możesz zainwestować w tabletki (a nawet przy nich używać prezerwatyw, dla komfortu psychicznego).
Po nicku wnioskuję, że masz 20 lat, więc pewnie Twój wybranek podobnie. A faceci w tym wieku (no i wieeele kobiet ) mają już swoje potrzeby. Co to znaczy "niezbyt często"? Raz na miesiąc, na 2 miesiące? Ja mam wysokie libido i na ten przykład nie wyobrażam sobie, że mogłabym tak rzadko kochać się z moim Mężczyzną!
Strach przed ciążą to normalka, ale zawsze możesz zainwestować w tabletki (a nawet przy nich używać prezerwatyw, dla komfortu psychicznego).
Kazdy lubi seks, oczywiscie wszystko z umiarem ( pierw sobie to musze wytłumaczyc ). Wszystko zalezy od tego jak czesto kochacie sie (dokladnie) ? Jedno z was pezegina ale dopuki nie dowiemy sie konkretow nie zabardzo jak radzic.
Pozatym faceci moze i faktycznie lubia sie czesciej kochac, ale to wynika z tego ze nas penis potem juz nie staje tak wiec kozystamy ile mozemy, taki zarcik ;P
A na serio nie ma zbytnio zadnej reguły, wszystko zalezy od osoby, niektorzy lubia czesto a inni zadziej i tyle, jezeli chodzi o wpadke to zaloze sie ze Twoj facet tez sie boji, ale sa sposoby zeby zmniejszyc szanse zajscia w ciaze.
_________________ "Autorytet, rząd, władza, państwo - każde z tych słów oznacza to samo - środek nacisku i wyzysku..."
Rozumiem że potrzeby wzrosły nagle. Może chłopak przeżywa jakiś stresujący moment w życiu? Może potrzebuje się rozładować emocjonalnie. Możliwe również że nieodpowiednio dobraliście się fizycznie. Mam kuzynkę dla której sex to 90% związku. Partner za nią nadążyć nie może. Z jednej strony powinnaś uspokoić się i nie podchodzić do tego tak nerwowo, pamiętaj jednak że TY i Twoje potrzeby są najważniejsze w związku. W życiu nie uznaje kompromisów - ma być tak jak ja chce.
Uwielbiam cytować samego siebie, daje mi to dużo radochy.
Source napisał/a:
Egoizm, oczywiście! Ale czy mogę kochać kogoś innego będąc tak zapatrzonym? Pewnie! I to nawet pełniejszą miłością niż tą propagowaną przez mas media. Miłość według nich wiąże się z oddawaniem siebie na rzecz idei co nie czyni człowieka szczęśliwym a przez to unieszczęśliwia drugą osobę. Jak osoba nieszczęśliwa może dzielić się szczęściem? Można poświęcać się do upadłego lecz nigdy nic dobrego z tego nie wynika. Najpierw trzeba zadbać o własne szczęście by móc móc myśleć o związku. Inaczej związek staje się cyrkiem w którym dwie niedojrzałe jednostki próbują uzupełnić braki kosztem drugiej osoby. Miłość nie jest poświęceniem siebie. Pełna miłość łączy się ze zrozumieniem drugiego człowieka - a wtedy działanie na jego korzyść jest naturalnym i przyjemnym uzupełnieniem Całości.
Ja również uwielbiam dawać. Wprost kocham to robić, tyle że z jednym warunkiem. Mogę Ci ofiarować wszystko co jest w moim menu. Nie dostaniesz nic czego nie ma na mojej karcie dań. Nie będę naginać własnych zasad z powodu czyjegoś naporu - nie znoszę nacisku - normalną reakcją na zbyt duży nacisk jest opór.
Ostatnio zmieniony przez Source 10-09-2007, 21:16, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum