Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy można być z kimś, kto czyta kiepskie książki?
Autor Wiadomość
dkf 
Administrator

Imię: Agnieszka
Wysłany: 20-04-2008, 22:23   

Czy tu naprawdę trzeba wam walnąć gadkę o uogólnionych i tym jakie są blee?? Nawet nie chce myśleć jakie ubogie by były moje kontakty z ludźmi jak bym zadawała się tylko z ludźmi słuchającymi tego co ja.

Znak zodiaku: strzelec

Elektroniczna 
Zasłużeni

Wysłany: 20-04-2008, 23:39   

dkf napisał/a:
Czy tu naprawdę trzeba wam walnąć gadkę o uogólnionych i tym jakie są blee?? Nawet nie chce myśleć jakie ubogie by były moje kontakty z ludźmi jak bym zadawała się tylko z ludźmi słuchającymi tego co ja.

Zaciekawiło mnie nawiasem mówiąc, dlaczego uważasz, że jeśli zadawałabyś się wyłącznie z ludźmi słuchającymi tego co Ty to Twoje kontakty z ludźmi byłyby ubogie?
"...we mgłę go wyprawiłam/ w deszcz co na rzęsach przysiadł/ samobójczymi kroplami/ żeby opaść i zniknąć/ wsiąknąć cieczą zieloną/ w spragnione ciało trawy/stoję niezmiernie sama/na nagiej obcej ziemi..."
  Znak zodiaku: ryby

**MJ** 
Moderator
martini bianco

Wysłany: 21-04-2008, 08:27   

Source napisał/a:
Akurat książkę Graya sam miałem okazję przeczytać
Ja również. Podałam ją jako przykład ze względu na przynależność do pewnej grupy czytadeł, bo chyba każdy zna ten tytuł, a o ile nie zrobiła mi krzywdy o tyle na kolana też nie powaliła.
Ale już milczę, bo znów odzywa się moje książkowe zmanierowanie

Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem

Oskar Wilde

:kijem:
  Znak zodiaku: panna

dkf 
Administrator

Imię: Agnieszka
Wysłany: 21-04-2008, 11:48   

Elektroniczna napisał/a:
Zaciekawiło mnie nawiasem mówiąc, dlaczego uważasz, że jeśli zadawałabyś się wyłącznie z ludźmi słuchającymi tego co Ty to Twoje kontakty z ludźmi byłyby ubogie?

Bo znam stanowczo za mało osób słuchających metalu żeby ograniczyć się jedynie to znajomości z nimi. Ominęłoby mnie poznanie wielu ciekawych ludzi, jeśli klasyfikowałabym ich jedynie pod kątem słuchanej muzyki. Jakoś zupełnie nie przeszkadza mi jak ktoś słucha np hh czy techna, ważniejsze chyba jest jaką jest osobą i jak mi się z nią gada.

Znak zodiaku: strzelec

Elektroniczna 
Zasłużeni

Wysłany: 21-04-2008, 12:15   

Ok :) dzięki za rozwinięcie myśli, bo inaczej zrozumiałam słowo "ubogie" w tym kontekście i stąd moje pytanie.
"...we mgłę go wyprawiłam/ w deszcz co na rzęsach przysiadł/ samobójczymi kroplami/ żeby opaść i zniknąć/ wsiąknąć cieczą zieloną/ w spragnione ciało trawy/stoję niezmiernie sama/na nagiej obcej ziemi..."

vievia 
Przyjaciel
jedyna.

Wysłany: 21-04-2008, 13:22   Re: Czy można być z kimś, kto czyta kiepskie książki?

devir napisał/a:

Patrząc z mojej perspektywy zauważyłem, że lepiej mi jest wybrać/szukać kobiety, która interesuje się taka muzyką jak ja, albo podobną, było by mi lepiej, moglibyśmy sobie słuchać tego samego i każdy były by zadowolony i nie słyszał bym tekstów w stylu: weź wyłącz to gówno…

jakoś nigdy nie zwracałam na to uwagi, ale szczerze mówiąc coś w tym jest, bo ja np. nie chciałabym żeby mój partner słuchał muzyki 'cięzkiej' bo ja tego nie lubię i jeśli by takiej słuchał pewnie nie chciałabym żeby robił to przy mnie

siła.siłacz.silna.silność.siłownia.
zrozum.

Znak zodiaku: baran

fobia 
+++++
Antichrist Superstar

Imię: Albert Fish
Wysłany: 21-04-2008, 16:02   

Patrząc na poziom czytelnictwa wśród grona ludzi których znam, jeśli ktoś czyta książki jest to już niewątpliwie dużym sukcesem. Nie ważne z jakiego są gatunku i kto je pisał. Każda książka w pewnym stopniu podnosi nas intelektualne, w każdej jest coś, co poszerzy nasze wiadomości. Nie wymagałbym od partnerki, żeby razem ze mną czytała Freuda czy Kinga.
Jeśli chodzi o hobby, to trudno byłoby mi znaleźć kobietę, która w wolnym czasie robi napalm z benzyny i styropianu, wysadza ogródek, programuje, czy zna na pamięć życiorysy kilkudziesięciu seryjnych morderców, chodź nie ukrywam, że chciałbym poznać takiego kogoś.

Znak zodiaku: skorpion

devir 
Zasłużeni
killed by distortion

Wysłany: 22-04-2008, 19:11   

Gabi napisał/a:
Devir, ale nie dla wszystkich zajebiste i kultowe musi być akurat to, co jest wg Ciebie...

Kurcze no jasne, ja tylko wyrazam swoja opinie bo nie dowierzala.

http://www.myspace.com/r3dm0th

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu