Ja przyznaję, że pierwsze na co patrzę poznając dziewczynę to wygląd, ale nie mam tak, że jeśli wygląd mi nie odpowiada, to koniec naszego spotkania. Zawsze można porozmawiać, dowiedzieć się czegoś o drugiej osobie, zawsze można się z kimś zaprzyjaźnić
_________________ Może też rozsądnej panny szukać warto...
Kumple mówią, znajdź niunię z wielką klasą,
Ja mówię znajdę, ale taką z czymś pod czaszką.
Imię: ~EveLinaaa~
Wiek: 18 Dołączyła: 09 Mar 2006 Posty: 3483 Skąd: z Holiłudu
Wysłany: 05-11-2006, 11:13
Wg mnie to nie tylko mężczyźni są wzrokowcami ... ale kobiety też.
Przecież zawsze liczy się "pierwsze wrażenie" a potem cała zreszta chociaż to nie znaczy, że nie można się zaprzyjaźnić z ta osobą tak jak to ktoś przede mną odpowiedział.
Wysłany: 05-11-2006, 11:14
Moim zdaniem to każdy człowiek najpierw zwraca uwagę na wygląd. Dopiero później poznaje się charakter człowieka, najwazniejsze jest jednak pierwsze wrażenie. A jak już ktoś zrobi na nas świetne pierwsze wrażenie z wyglądu i charakteru to potem po kolejnych spotkaniach okazuje się czy charakter tej osoby napewno nam odpowieada:)
_________________ nie żyję wczorajszym dniem.
nie oddycham wczorajszym powietrzem.
Imię: czterdzieści cztery
Wysłany: 05-11-2006, 16:26
ależ kobiety również są wzrokowcami, tylko my zwracamy uwagę na inne części ciała-nie na tyłek, piersi(chociaż na to mężczyźni za bardzo nie patrzą), ale oczy i dłonie...Mimo wszystko- ciężko najpierw nie dostrzec wygladu, a dopiero potem charakteru
taka jest prawda i to dotyczy wszystkich a nie tylko facetow a co do tego ze najwazniejsze jest pierwsze wrazenie ono czesto jest mylne dopiero jak sie kogos pozna to mozna o nim cos konkretnego powiedziec
_________________ "Bóg mówi, bierz, co chcesz... i płać".
to że ludzie zwracają najpierw uwagę na wygląd jest oczywiscie z racji tego, że nie sposób od razu poznać charakteru, chociaż jest taka możliwość np poznać sie przez neta gadać ze sobą ale niw wymieniać się fotkami, poznać sie, swoje zainteresowania itp. a potem dopiero spotkać no ale co by było gdybyśmy z tą osobą dogadywali sie super a okazałoby się, że nie jest totalnie w naszym typie i ogólnie masakra? Także wydaje mi się, że wygląd i charakter muszą ze sobą współgrać i nie uwierze, że ktoś twierdzi, że wygląd nie ma znaczenia, ma może nie aż tak wielkie ale podobać sie sobie trzeba musi być to coś jakaś chemia
Imię: czterdzieści cztery
Wysłany: 10-11-2006, 12:50
sloneczko1605 napisał/a:
i nie uwierzę, że ktoś twierdzi, że wygląd nie ma znaczenia, ma może nie aż tak wielkie ale podobać sie sobie trzeba musi być to coś jakaś chemia
zgadzam się-wygląd ma ogromne znaczenie.Nie mówię tutaj, że ktoś msi być od razu oszałamiająco piękny, ale musi mieć w sobie cos przyciągającego. Polecam wszystkie książki Murakamiego-on opisuje kobiety, które nigdy nie są piękne, ale zawsze są pociągające
ja uważam ze dla facet zawsze zwraca uwage na wygląd teraz jestem z chlopakiem i jestem szczesliwa ale on tez choc wydawal mi sie inny pierwsze to o czym pomyslam to bylo to o czym kazdy chlopak mysli zranilo mnie to okropnie ale da się życ w koncy kazdy facet taki jest:(
Widząc jakąś osobę, na podstawie wyglądu podświadomie oceniamy ją...Jedni w większym stopniu, inni mniejszym,ale jednak...A co do facetów, tak już to jest, nawet podczas całowania mają "oczy szeroko otwarte"
_________________ "Kiedy sie czegoś mocno pragnie to cały wszechświat działa potajemnie na naszą korzyść"
"To Zasada Przychylności, szczęście początkującego...Bo los chce żebyś spełnił swoja własną legendę..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum