Wysłany: 16-09-2007, 19:40
Jasne. Nie widzę różnicy w miłości do dziecka adoptowanego a do rodzonego.
Tylko taką, że trzeba być niezłym psychologiem, by zaopiekować się porzuconym przez kogos dzieckiem, ciagle zapewniac je, ze sie go nie opusci.
Tylko taką, że trzeba być niezłym psychologiem, by zaopiekować się porzuconym przez kogos dzieckiem, ciagle zapewniac je, ze sie go nie opusci.
To też zalezy od tego, czy dziecko to wie, że jest adoptowane, czy nie. Z jednej strony chcialabym wziąść dziecko już starsze, które ma mniejszą szanse na adopcje, ale z drugiej boję się, że nie podołam i lepiej byłoby adoptować maluszka.
_________________ jeśli dziś masz dobry dzień chcę byś zaraził, zaraziła mnie.
gupia kretynka
Gdybym nie miał własnych, bo nie, nie zaadoptowałbym, jeśli dlatego, że ja albo żona nie możemy mieć dzieci, to tak.
_________________ "Na pochybel wszystkim,
Bo jutro z tego nie będzie już nic.
Jutro z tego nie będzie już nic,
Stoję sam na sam z życiem i muszę coś zniszczyć"
Bo, niema we mnie za grosz instynktu macierzyńskiego. Boje się,że mogłabym nie pokochać tego dziecka i tym samym skrzywdzić je:(
Ten instynkt może się jeszcze w Tobie obudzić. Myśle, że każdy byłby w stanie pokochać nieswoje dziecko, tylko niektórzy muszą w to włożyc nieco więcej wysiłku, a czasem bywa tak, że im się nie chce. Nie mówię teraz o tobie, tylko ogólnie.
_________________ jeśli dziś masz dobry dzień chcę byś zaraził, zaraziła mnie.
gupia kretynka
Ten instynkt może się jeszcze w Tobie obudzić. Myśle, że każdy byłby w stanie pokochać nieswoje dziecko, tylko niektórzy muszą w to włożyc nieco więcej wysiłku, a czasem bywa tak, że im się nie chce. Nie mówię teraz o tobie, tylko ogólnie.
Mysle ,że to przyjdzie z wiekiem.
Gabi napisał/a:
aga2r, a ile masz lat? Bo we mnie też nie ma
Mam 19 lat. I naprawde uważam ,że jestem jeszcze za młoda nawet na planowanie dzieci. Ale kto wie, może kiedyś...
_________________ ~When I no longer know the difference between teare and blood~
Ostatnio zmieniony przez aga2r 19-09-2007, 17:51, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum