Imiê: Albert Fish
Wys³any: 02-08-2008, 20:49
To zale¿y czego od niej oczekujesz. Np. na moje potrzeby by³a by dobra, ale je¶li chcesz mieæ kombajn do grania w Crysisa to kup co¶ lepszego. Napisz zatem co masz zamiar z ni± robiæ.
Imiê: Albert Fish
Wys³any: 02-08-2008, 21:42
W takim razie mo¿e jako¶ pójdzie, na minimalnych detalach powinno, chocia¿ nie jestem pewien, czy na lepszych te¿ nie. Sam mam podobn± p³ytê i dla mnie jest dobra, te gry które mam chodz± bez niczego, chocia¿ nie s± jakie¶ bardzo wymagaj±ce. My¶lê, ¿e jako¶ da rade.
Kwestia pierwsza. P³yta g³ówna nie ma nic wspólnego z wydajno¶ci± komputera. Albo inaczej, wp³ywa na jego wydajno¶æ w granicach b³êdu pomiarowego. Pytanie wiêc jest b³êdne. To co powinno Ciê interesowaæ, to jakie podzespo³y taka p³ytka mo¿e obs³ugiwaæ. Czy obs³uguje dual-chanel, rodzaj obs³ugiwanej pamiêci, rodzaj procesora który mo¿e obs³u¿yæ(dok³adniej chodzi o podstawkê, i jakie procesory z danej podstawki korzystaj±) czy z³±cze grafiki(na dzieñ dzisiejszy pci-e wiêc dylematu brak) i ich ilo¶æ. Pomijam takie pierdo³y jak ilo¶æ wyj¶æ USB, sposób komunikacji z dyskiem, raid etc. gdy¿ te podzespo³y wp³yw na wydajno¶æ maj± ¿aden(pomijaj±c dysk).
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum