Imiê: P jak Poison
Wys³any: 06-03-2008, 15:56 Re: Czego nie lubicie u ch³opaków/dziewczyn?
buldog napisa³/a:
Czy jakich zachowac nie lubicie u plci przeciwnej?
Tak. Dziewczyny czêsto nie mówi± wprost o co im chodzi.
Denerwujesz mnie. Nie kochasz. Nie rób tak, zrób siak.
Wszystkie mo¿liwe b³êdy semantyczne, gramatyczne etc.
Gramatyka transformacyjna mówi jasno ¿e, nie da siê kogo¶ zdenerwowaæ.
Mo¿na poczuæ siê zdenerwowanym czyim¶ zachowaniem, sam proces przeprowadza osoba, która siê denerwuje. Druga osoba nie ma nic z tym wspólnego.
Po co ten wywód? Bo tego w³a¶nie nie znoszê. Uzale¿niania siê od samego siebie. Braku odwagi do podjêcia odpowiedzialno¶ci za w³asne ¿ycie. Winni s± wszyscy nie kobieta. Wrrr. Przy okazji s± to najwiêksze manipulantki, jak s³usznie zauwa¿y³ Devir.
Testy s± zabawne i do pewnego momentu daj± sporo rado¶ci. Osobi¶cie du¿o rado¶ci dawa³o mi pchanie siê w ³apy najwiêkszych "suk", które zabija³y spojrzeniem. Zaje**** tor przeszkód, ze wszystkimi mo¿liwymi utrudnieniami.
Devir napisa³/a:
one moga nas testowac a my je nie.
Mo¿e to byæ krzywdz±ce i pewnie spotka siê z mocnym sprzeciwem p³ci piêknej.
Kobiety nie maj± zasad, do puki sam im ich nie narzucisz.
Mocniejsza projekcja rzeczywisto¶ci zawsze wygrywa. Tak rodz± siê liderzy. Przekazuj± innym swoj± idê, wizjê rzeczywisto¶ci. Druga sprawa. Je¿eli dobrze wszystko rozgrywasz, jeste¶ spójny ze swoich zachowaniem, testy siê nie pojawiaj±. Test zazwyczaj pokazuje, ¿e gdzie¶ co¶ po drodze zepsu³e¶. Trzecia sprawa. Je¶li wystarczaj±co mocno zakrêci³e¶ kobietê, mo¿esz robiæ wszystko co Ci siê podoba. Zrobi wszystko, by Ciê nie straciæ.
Pozdrawiam
Source.
Ostatnio zmieniony przez Source 26-03-2008, 20:16, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Wys³any: 26-03-2008, 20:10
Source napisa³/a:
Mo¿e to byæ krzywdz±ce i pewnie spotka siê z mocnym sprzeciwem p³ci piêknej.
Mocniejsza projekcja rzeczywisto¶ci zawsze wygrywa. Tak rodz± siê liderzy. Przekazuj± innym swoj± idê, wizjê rzeczywisto¶ci. Druga sprawa. Je¿eli dobrze wszystko rozgrywasz, jeste¶ spójny ze swoich zachowaniem, testy siê nie pojawiaj±. Test zazwyczaj pokazuje, ¿e gdzie¶ co¶ po drodze zepsu³e¶. Trzecia sprawa. Je¶li wystarczaj±co mocno zakrêci³e¶ kobietê, mo¿esz robiæ wszystko co Ci siê podoba. Zrobi wszystko, by Ciê nie straciæ.
Source, traktujesz zwi±zki, jako jaki¶ wy¶cig, rywalizacjê?
Czy raczej wspó³pracê?
Bo czytam Twoje posty w dziale mi³o¶æ i nasuwa mi siê to pierwsze. Owszem, fajnie jest siê pobawiæ, potestowaæ, poigraæ, ale na pocz±tku, w fazie flirtu.
W sta³ym zwi±zku nikt tego (wiecznej niepewno¶ci, niebezpieczeñstwa) d³ugo nie wytrzymuje, nawet ja .
Nie trzeba siê przepychaæ w zwi±zku z partnerem ³okciami, wiecznie z nim (i)graæ, ¿eby by³o dobrze.
Przesadzi³e¶. [/quote]
Nie zrozum mnie ¼le. Jak ju¿ mówi³em, nie szukam prawdy, ale rzeczy skutecznych. W tym kontek¶cie w jakim to wykorzystuje, sprawdza siê. Przekona³em siê, ¿e kobiety, jak to zauwa¿y³ Devir, lubi± w³aziæ nam na g³owê, mimo wiedzy, ¿e nie powinny.
dkf napisa³/a:
W obydwie strony to idzie, bo czêsto to kobiety okrêcaj± sobie was dooko³a ma³ego paluszka.
Was jest wiêcej, to trzeba przyznaæ. Wa¿n± rolê odgrywaj± tutaj uwarunkowania spo³eczne - stawianie "¿eñskich narz±dów rodnych" na piedestale.
Czo³ganie siê na kolanach by zdobyæ kobietê jest propagowane spo³ecznie. Pora¿ka.
Gabi napisa³/a:
Source, traktujesz zwi±zki, jako jaki¶ wy¶cig, rywalizacjê?
Czemu mówisz o zwi±zkach, kiedy ja mówiê o samym procesie zdobywania?
Gabi napisa³/a:
Owszem, fajnie jest siê pobawiæ, potestowaæ, poigraæ, ale na pocz±tku, w fazie flirtu.
Moje ¿ycie jest ubogie do tego stopnia, ¿e tylko raz wyszed³em poza t± fazê. Stwierdzi³em, ¿e to nie dla mnie. Pojawia siê zbyt du¿o rzeczy mi zbêdnych. Mo¿e kiedy¶...
Gabi napisa³/a:
W sta³ym zwi±zku nikt tego
Którego nigdy nie do¶wiadczy³em. Nawet w przyja¼niach w wersji PRO by³em nieprzewidywalny, arogancki i robi³em rzeczy, których przyjacielowi robiæ nie przystoi. Pchanie ³apek, dwuznaczno¶ci, tematy, propozycje, starania. Rozpad³o siê, ale przewidujê wznowienie na te wakacje. Mo¿e poci±gnê t± znajomo¶æ na niezbadane tereny... Warto. ¦licznotka.
Nie lubiê sztucznej otoczki w relacjach - patetyczne s³owa, wyszukane gesty, zero sympatii. Nie wiem komu odpowiada takie udawanie. Na pewno nie mi.
_________________ "Taka ju¿ jest niewiasta, lubie¿no¶ci pe³na. I w chuci nienasycona. Jak ¶wiat ¶wiatem, tak by³o i tak bêdzie in saecula saeculorum..."
Imiê: Agnieszka
Do³±czy³a: 27 Sie 2005 Posty: 8493
Wys³any: 26-03-2008, 20:55
Source napisa³/a:
Nie zrozum mnie ¼le. Jak ju¿ mówi³em, nie szukam prawdy, ale rzeczy skutecznych. W tym kontek¶cie w jakim to wykorzystuje, sprawdza siê. Przekona³em siê, ¿e kobiety, jak to zauwa¿y³ Devir, lubi± w³aziæ nam na g³owê, mimo wiedzy, ¿e nie powinny.
Jak jest ju¿ takim znawc± jêzyka polskiego i ka¿demu wytykasz jak nie powinno siê mówiæ to przyda³o by siê odpowiednie dobranie s³ów do tego stwierdzenia, bo po wyja¶nieniu wiem o co ci chodzi, ale i tak zdanie jest beznadziejne. Bo z tym co napisaæ devir muszê si e zgodziæ.
Source napisa³/a:
Czo³ganie siê na kolanach by zdobyæ kobietê jest propagowane spo³ecznie. Pora¿ka.
No nie przesadzaj ty ju¿. jednak w wiêkszo¶ci kobiety lubi± silnych i w du¿ej mierze niegrzecznych facetów.
ja nie cierpie w facetach tego ¿e kiedy dochodzi do rozstania zachowuj± siê jak szczeniaki. ka¿dy jeden.
Och, jak dobrze, ¿e kobiety zawsze zachowuj± siê dojrzale.
_________________ "Taka ju¿ jest niewiasta, lubie¿no¶ci pe³na. I w chuci nienasycona. Jak ¶wiat ¶wiatem, tak by³o i tak bêdzie in saecula saeculorum..."
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum