tylko, że mój chłopak nie lubi właśnie spagetti kurcze chciałam go czymś zaskoczyć, bo on w sumie jest bardzo dobrym kucharzem i on potrafi jakies tak super potrawy
Współczuje koleżance innych kłócacych się użytkowników, a miałam nadzieje dowiedziec się czegoś ciekawego do jedzenia...
Ja bym radziła naleśniki usmażyć, a później napełnić cześć łososiem wędzonym, a część szpinkiem (można też razem). I podgrzać w piekarnieku (nie wiem jak długo - aż będą ciepłe). Do tych z łososiem to najlepiej sos koperkowy. A na te ze szpinakiem jakiś ser (taki jakiś biały roztapiający się)
Ser:
W garnku wymieszać gotując, łyżkę masła i łyżkę mąki, dodać ok 3/4kostki rosołowej knorra, dolewać wody, zeby miało w miarę dobra konsystencję (na początek proponuje tak z 1 lub 2 kubki - bedzie wodniste na początku) i żeby był koperkowy to koperek i mieszać i na koniec jeszcze wody, do jakiejś dogodnej konsystencji. Każdy sos możesz tak zrobic, tylko na końcu jak grzydowy to zmielone suszone grzyby, jak pomidorowy to przecier pomidorowy itd.
A naleśniki to pewnie wiesz, a jak nie to znajdziej w internecie.
[ Dodano: 05 Gru 2006 07:03 pm ]
Sorry to nie miał być przepis na ser tylko na sos
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum