Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: dkf
31-08-2008, 17:16
Co z ciałem po śmierci?
Autor Wiadomość
Karrola 
*

Imię: Karolina
Wysłany: 24-08-2006, 21:50   Co z ciałem po śmierci?

Nie znalazłam żadnego tematu, który zawierałby podobne pytani, także zakładam :P W razie czego, sorry,można ten temat zablokować.

W każdym razie: Co chcielibyście, żeby zrobiono z Waszym ciełem po śmierci? Czy chcielibyście tak jak większośc, mieć swoje miejsce na cmentarzu, żeby Wasi bliscy je sprzątali sadzili kwiatki i przychodzili z reguły raz do roku?

Ja mam 2 opcje: Pierwsza, żeby oddać wszystkie nadające się do tego organy innym, a resztę sapilić i wysypać w jakimś ciekawym miejscu.

Druga opcja jest całkowicie nierealna, może się wydawać teroche stuknięta, ale co tam. Waro sobie pomarzyć. W każdym razie chciałabym, żeby moje ciało wywieziono daleko w kosmos, żeby molo się tam unosić, żeby kiedyś zostało może przyciągnięte przez jakąś inna planetę. Kurde, fajnie by było :)

Znak zodiaku: panna

Nynka 
+++++
i'm unkind

Imię: Ninek
Wysłany: 24-08-2006, 21:56   

Karrola napisał/a:
W każdym razie: Co chcielibyście, żeby zrobiono z Waszym ciełem po śmierci? Czy chcielibyście tak jak większośc, mieć swoje miejsce na cmentarzu, żeby Wasi bliscy je sprzątali sadzili kwiatki i przychodzili z reguły raz do roku?

ehe. i chcę mieć różowy pomnik.

Znak zodiaku: rak

michau 
**
lof Nelcia

Imię: Michał
Wysłany: 24-08-2006, 21:56   

Karrola napisał/a:
Druga opcja jest całkowicie nierealna, może się wydawać teroche stuknięta, ale co tam. Waro sobie pomarzyć. W każdym razie chciałabym, żeby moje ciało wywieziono daleko w kosmos, żeby molo się tam unosić, żeby kiedyś zostało może przyciągnięte przez jakąś inna planetę. Kurde, fajnie by było

hehe fajna faza, nie wpadlbym na to. pytanie czy by sie NASA zgodzila :D :D

osobiscie nie myslalem jeszcze o smierci :P (nie spieszy mi sie jakos) ale mysle ze albo grob(trumna) albo krematorium i fiu z dymkiem :) . jednak
wole byc spalonym niz zeby mnie jakies robale zjadly :P
  Znak zodiaku: ryby

fobia 
Zasłużeni
Antichrist Superstar

Imię: Albert Fish
Wysłany: 24-08-2006, 21:58   

Po śmierci to gówno by mnie to obchodziło gdzie leży mój trup, ale fajnie byłoby być pochowanym na cmentarzu dla psów i kotów. Mam w planach wykupić sobie tam miejsce. A najlepiej będzie jeśli oddam sie na akademie medyczną, niech sie studenci na mnie pouczą.
Ostatnio zmieniony przez fobia 24-08-2006, 22:00, w całości zmieniany 1 raz  

Znak zodiaku: skorpion

Kamiluska 
Przyjaciel
Umrzeć,jedząc lody.

Wysłany: 24-08-2006, 21:59   

a mi to bez roznicy i tak bedzie juz trup ze mnie to co tam tylko moge oddac organy jak cos a tak to bez roznicy

Znak zodiaku: bliznieta

alanho 
+++++

Wysłany: 24-08-2006, 22:00   

bardzo chciałbym skończyć jako karma dla psów ew rybek ale czy to możliwe

Alicja 
+++++
Dziewczyna Juny

Imię: Alicja
Wysłany: 24-08-2006, 22:01   

Powycinac ze mnie wszyystko co się nada, spalić i urnę do grobowca przy reszcie rodziny.

Znak zodiaku: koziorozec

nelia 

Wysłany: 24-08-2006, 22:02   

Tez wlasnie myslalam kiedys o organach, ale nie jestem pewna czy chcialabym zeby mnie tak rozgrzebywali... A napewno nie chcialabym, zeby na pogrzebie trumna byla otwarta i ludzie na mnie patrzyli. Bleh

Kamiluska 
Przyjaciel
Umrzeć,jedząc lody.

Wysłany: 24-08-2006, 22:05   

nelia napisał/a:
Tez wlasnie myslalam kiedys o organach, ale nie jestem pewna czy chcialabym zeby mnie tak rozgrzebywali... A napewno nie chcialabym, zeby na pogrzebie trumna byla otwarta i ludzie na mnie patrzyli. Bleh

to juz i tak przeciez bez roznicy bo juz i tak nie zyjesz a twoje organy moga ocalic zycie komus innemu

Znak zodiaku: bliznieta

nelia 

Wysłany: 24-08-2006, 22:19   

No wiem wlasnie. Tylko nie mam pojecia jak to jest - jak np bede miala wypadek i umre to jak lekarze beda wiedzieli, ze moga wykorzystac moje organy? To sie jakas deklaracje sklada czy cos ? wie ktos cos na ten temat ?

juna 
++
dziewczyna Alicji

Imię: Wszemiła
Wysłany: 24-08-2006, 22:21   

A ja jestem egoistka i nie dam się pokroić:P niech mnie zamrożą w jakiejś dużej kostce lodu i podziwiają następne pokolenia :P - żartuje oczywiście.
Może smierć to normalna kolej rzeczy,ale jakoś nie lubie o niej myśleć- zwłaszcza o tym co bedzie z moim ciałem :/
  Znak zodiaku: skorpion

Charming 
Administrator

Imię: Kasia
Wysłany: 24-08-2006, 22:25   

Mnie mogą poddać kremacji i urnę trzymać w segmencie, na widocznym miejscu.

http://www.mportalik.com
  Znak zodiaku: waga

Karrola 
*

Imię: Karolina
Wysłany: 24-08-2006, 22:27   

To ja się brutalnie wtrące :P

Bo ja kiedyś słyszałam taką historie, że była taki chłopak co się zgodził na pobranie organów po śmierci i lekarze chcięli ich na czarny rynek i upozorowali śmierć tego chłopaka, żeby móc mu uż zabrać organy. Koniec historii. Fascynujące, czyż nie?! Dlatego ja chce fruwać w kosmosie!! Nikt nie będzie się starał, żeby mnie tam szybciej wysłać :P

michau napisał/a:
hehe fajna faza, nie wpadlbym na to. pytanie czy by sie NASA zgodzila

A ja na to niedawno wpadłam jak słuchałam pewnej piosenki. Tam był fragmebt w stylu "The death astronaun in space" I zaczełam sobie wyobrażać tego astronaute, jak sobie szybuje i też mi się tak zachciało.
A NASA by sie napewno nie zgodziło, bo jeszcze paru osobą by się zachciało, na orbicie by nam się cmenarzysko zrobiło, a na Ziemi by pierwiastków zaczynało brakować :D

[ Dodano: 24 Sie 2006 10:30 pm ]
nelia napisał/a:
To sie jakas deklaracje sklada czy cos ?

Ja słyszałam, że w dowodzie, czy gdzieś można mieć włożoną jakąś kartkę ze zgodą, ale nie wiem dobrze jak to jest, bo tak to by Ci jeszcze ktoś aką kartką włożył i co :P W każdym razie mi się nie śpieszy, żeby się tego dowiadywać, może za pare lat :D

Znak zodiaku: panna

kwiatman 
*

Wysłany: 24-08-2006, 23:06   

usunąć
Ostatnio zmieniony przez kwiatman 20-05-2008, 17:39, w całości zmieniany 1 raz  

Alearan 
+++++

Imię: Mala Cavilla
Wysłany: 24-08-2006, 23:57   

Cytat:
Powycinac ze mnie wszyystko co się nada, spalić i urnę do grobowca przy reszcie rodziny.

J/w. Ale wątrobe, bym sobię zakonserwował.
  Znak zodiaku: ryby

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu