Tak troche dziwnie napisane, bo szybko przeskakuje akcja ale ogólnie to ciekawie się zapowiada ;]
_________________ "It matters not how strait the gate,
How charged with punishments the scroll,
I am the Master of my fate,
I am the Captain of my soul."
Imię: Ania
Wiek: 17 Dołączyła: 18 Mar 2006 Posty: 1423 Skąd: z nieba.. :)
Wysłany: 23-07-2007, 22:34
"Tajemnice Historii Świata"
Adama Krawca
Muszę przyznac że na początku podchodziłam do niej ze sporym dystansem, ale kiedy przeczytałam dwa pierwsze rozdziały bardzo mi się spodobało. Książka nie jest historyczną nudą ale barwnie opowiedzianą historią. Wyjaśnia bardzo wiele zagadnień począwszy od zaginionych cyilizacji po zamachy 11.09.2001r. Pokazuje najciekawsze i najbardziej tajemnicze wydarzenia ostatnich kilku tysięcy lat, przybliża dawne cywilizacje, przyczyny ich rozwoju i upadku..
Są rozdziały o: Dżyngis Hanie, czarownicach w Salem, Kowbojach, Indianach, Złocie w Eldorado i ... a co Wam będę opowiadać -> sięgnijcie po nią sami!!! WARTO!
Jestem już na końcu i chyba nie polecam. Teoretycznie miła i łatwo się płynie, ale to kolejny dowód na to, że kobiety jednak nie potrafią pisać porządnej sensacji.
_________________ Król bezgranicznie kochał swą małżonkę, królową, a ona całym sercem kochała jego. Coś takiego musiało skończyć się nieszczęściem.
Imię: Anna
Wysłany: 24-07-2007, 15:52
Cierpię na niedobór książek Mam nadzieję, że na urodziny coś dostanę
Nie jestem teraz u siebie w mieście, a tu nie jestem zapisana do żadnej biblioteki.
Za to mogę powiedzieć co czytałam ostatnio. Po raz enty skończyłam "Wizję Lokalną" Lema. To moja ulubiona książka i autor. Polecam również Zajdla i Snerga, to tak na marginesie
_________________ Żyć, błądzić, padać, triumfować, odtwarzać życie z życia!
Ostatnio zmieniony przez harlequin 24-07-2007, 15:52, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Anna
Wysłany: 24-07-2007, 17:44
dkf napisał/a:
Przecież to nie jest problem sie zapisać.
Musiałabym mieć przynajmniej legitymację. W Świnoujściu nawet to nie wystarczy - nieletni muszą przyjść z dowodem rodzica, jeżeli chcą się zapisać do biblioteki.
A z chęcią bym poczytała jakieś faje książki science-fiction
_________________ Żyć, błądzić, padać, triumfować, odtwarzać życie z życia!
Ja nie lubię czytać książek. To dla mnie nudne i dłużące się zajęcie hehe Lektur wogle nie czytam. Nie dam rady. Bo i po co? Jak przeczytam lekture to i tak nie wiem o czym ona była. haha
Obecnie czytam "Cienie przeszlosci"- Robert Goddard. Ociagalam sie z przeczytaniem tej ksiazki, bo myslalam, ze bedzie nudna, ale zaczelam i naprawde mnie zainteresowala. Akcja jest wpleciona w czasy I wojny swiatowej; jest tam pare rodzinnych tajemnic do rozwiazania, zabojstwo. Moze ta ksiazka nie jest czyms niesamowitym, ale fajnie sie ja czyta
_________________ Kiedyś ktoś Cię opuści- uświadom to sobie, bądź na to gotowy, mniej boli...
Ostatnio zmieniony przez Peggy Sue 29-07-2007, 20:46, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum