Wysłany: 19-07-2008, 12:02
Wracam po roku trzymania w domu, do "Salonów krakowskich" Anny Gabryś, z końca XIX i początku XX w.
Zamierzam napisać o tym tekst, więc adresy tym bardziej mi się przydadzą.
Imię: Agnieszka
Wysłany: 19-07-2008, 14:38
Graham Masterton "Strach ma wiele twarzy" - krótkie opowiadania, jak na horrory którymi zostały nazwane trochę mało straszne, ale im bliżej końca tym ciekawsze i bardziej wartościowe.
A co dokładniej czytasz?
Jakis czas temu czytałam "Gracza", teraz zbieram się powoli do "Idioty".
Obecnie czytam "Wszyscy byli odwróceni" Marka Młasko.
Imię: Anna
Wysłany: 20-07-2008, 18:00
Widzę, że nie tylko ja jestem kompletnie chora psychicznie, by czytać dzieła kogoś, kto ma tak okropny styl, jak Dostojewski. : )
Ostatnio w przerwie w chwytaniu każdej możliwej cząstki Bułhakowa (prócz "Białej gwardii") czytam to, czego jeszcze nie znam moich ukochanych pisarzy: Adama Wiśniewskiego-Snerga (ostatnio "Arka" - doskonałe) i Janusza A. Zajdla (teraz "Paradyzja" - wyśmienite, genialne!)
To wszystko jednak w przerwie między kolejnymi książkami o fizyce.
[ Dodano: 20-07-2008, 19:01 ]
Acha. Dzisiaj wieczorem przeczytam "Dublińczyków" Joyce'a (po raz pierwszy).
Wczytałam się w "Złotą jesień średniowiecza polskiego" Samsonowicza. Muszę przyznać, że czyta mi się ją dość lekko i jest napisana ciekawym językiem. Jestem mile zaskoczona. ^^
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum."
Imię: Katarzyna
Wiek: 18 Dołączyła: 18 Cze 2008 Posty: 1246 Skąd: z raju...
Wysłany: 25-07-2008, 14:10
pro_War napisał/a:
"Mein Kampf" A.Hitlera.
moja siostra to czytala.
_________________ "My ludzie umieramy na samą myśl o miłościach, które przepadły na zawsze, o chwilach które mogłyby być piękne a nie były, o skarbach, które mogłyby być odkryte, ale pozostały na zawsze niewidoczne pod piaskami. Obawiamy się sięgać po swoje największe marzenia, ponieważ wydaje nam się, że nie jesteśmy ich godni, lub że nigdy nam się to nie uda. "
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum