"Nie ponaglaj rzeki"- przeczytane
"pod purpurowym niebem"- w trakcie.
Ciężko jest mi to zaklasyfikować do jednego gatunku- nazwałabym to romansem historycznym może. Nie wiem Polecam bardzo- szczególnie dziewczętom. Mojej współlokatorce też się podoba bardzo.
Wysłany: 15-05-2008, 14:27
Tafadalo! Proszę do stołu- May S. Bsisu, arabska książka kucharska, możliwe, że zrobię sobie z niej e-booka, bo żal mi oddawać,
na zmianę z:
"Ostatnim pokoleniem" Aliny Całej (zbiór zachowanych pamiętników dzieci żydowskich z lat 30)
i "Kobietami z lewego brzegu" Shari Benstock- nt. artystycznego Paryża w latach 1900-1940- marzyłam o tej książce, udało mi się kupić ją w Taniej Księgarni za 1/3 poprzedniej ceny.
Imię: Albert Fish
Wysłany: 21-05-2008, 15:05
Na długi łikend zrabowałem okoliczną bibliotekę i mam kilka książek. Na razie zacząłem "Podniebny Świat" C.Fowlera. Pamiętam tą książkę z przed kilku lat, kiedy przeczytałem ją 3 razy pod rząd. Jedna z najlepszych powieści jakie miałem w ręku.
"Chłopiec z latawcem" -przeczytałam. ogólnie w porządku, chociaż zakończenie mnie rozczarowało.
Teraz kończę "Los utracony", mimo, że koleżanka po przeczytaniu powiedziała, że "wjeżdża na psychę", mnie jakoś bardzo nie ruszyło, chociaż coś w sobie ma. Chociaż na pewno przejmuje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum