Po zakończeniu "Strefy śmierci" Kinga, w między czasie "The picture of Dorian Gray" Wilde'a nadszedł czas na "Hiszpańskie oczy" Marii Nurowskiej.
1. Bardzo mi się podobała, ale ... pomimo rekomendacji znajomej, że nie będę mogła spać - mogłam! Mało strachu, ale fabuła przypadła mi do gustu.
2. Inteligentna. Przedstawiająca wartości, które przemijają i te, które zostają. Ma morał. Ja akurat do szkoły musiałam po ang. przeczytać i polecam każdemu, bo słownictwo jest proste i wystarczy podstawowa wiedza by ją przeczytać.
3. Książka o kobiecie zgwałconej, która następnie wychowuje dziecko poczęte z owego gwałtu. Opisuje stosunki między matką, córką i wnuczkiem. Występują również nawiązania do przeżyć prawdopodobnie świeżo powojennych. Tak nieśmiało wydedukowałam. A;e jeszcze sporo przede mną, więc więcej powiedzieć nie mogę.
_________________ O jak dobrze być pierdolniętym.
Kochać tych wszystkich który Ciebie nienawidzą
W tym chorobliwie zdrowym świecie żyć jak największą schizą (...)
Jak dobrze jest bezgranicznie w ludzi wierzyć
Wystawiać bez obaw dupę , widzieć że nikt Cię w nią nie uderzy!
Zaczęłam czytać po raz drugi "Dudni kamień, dudni...", bo wypadłam z rytmu, a książka należy do tych, które należy czytać jednym tchem, a nie rozkładać na cotygodniowe raty po kilkanaście stron.
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum..."
ciekawa młodzieżowa ksiązka tylko jeden wątek w zakończeniu nie doszedł do ładu ;P
_________________ O jak dobrze być pierdolniętym.
Kochać tych wszystkich który Ciebie nienawidzą
W tym chorobliwie zdrowym świecie żyć jak największą schizą (...)
Jak dobrze jest bezgranicznie w ludzi wierzyć
Wystawiać bez obaw dupę , widzieć że nikt Cię w nią nie uderzy!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum