Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: Charming
21-01-2008, 11:10
Co sądzicie o tatuażąch,kolczykach w różnych dziwnych....
Autor Wiadomość
Alicja 
+++++
Dziewczyna Juny

Imię: Alicja
Wysłany: 02-04-2006, 11:53   

E tam klczyki są fajne, tatuaże też, tylko wszystko z umiarem. Największą głupotą jest robić sobie coś tylko dlatego, ze to jest modne, że wszyscy tak mają to ja też :/ Jak moje koleżanki szalały za kolczykami w uszach i robiły sobie po niewiadomo ile, to ja wysłuchiwałam "czemu nie masz kolczyków?" i nie dochodziły do nich odpowiedzi, że nie lubię mieć nic w uszach, więc zaraz było, że się boję (głupota...). A teraz jak tamtym sie znudziło to mi się spodobało... I mam w jednym uchu 3 a w drugim 2, przekłuwałam sama, igłą i żyję. I wcale nie wyglądam jak idiotka, bo noszę małe kolczyki, nie rzucają się w oczy, rodzice nawet nie wiedzieli dopóki im nie powiedziałam, bo mam długie włosy i niespecjalnie kolczyki widać. Chcę sobie zrobić w języku, albo w brwi, ale rodzice by mnie zabili, a wolę na razie nie podpadać...

Znak zodiaku: koziorozec

blastboy 
*
Pink Floyd

Imię: Tomek
Wysłany: 02-04-2006, 12:47   

Mi to nie przeszkadza, jak ktoś chce niech sobie nosi jego wybór. Co do mody to nigdy nie byłem modny i też mi to nie przeszkadzało, jak ludzie dookoła mnie się w końcu przekonali że nie będę robił tego czy tamtego, nie będę się ubierał inaczej etc. to w końcu i przestali mnie namawiać. Jesli chodzi i przesadyzm z kolczykami i tatuażami - to gdzie jest granica? Zawsze można spotkać kogoś kto ma ich wiekszą liczbę...ale rzeczywiscie jak ktoś ma po 4 kolczyki na brwiach, ustach, brzuchu i jeszcze w prau miejscach to trochę dużo, i nie wygląda to specjalnie extra.
  Znak zodiaku: rak

effelinka18 
**

Wysłany: 02-04-2006, 12:54   

u chłopaków strasznie mi sie podoba kolczyk w brwi :D :D

vanilla 
*

Wysłany: 02-04-2006, 13:32   

Ja mam kolczyki w uszach, nosie i języku i jestem z nich bardzo zadowolona. Język nie dawno przebijałam i nawet tak nie bolalo jak sie spodziewałam... Tylko troche dziwnie to przebiegało, nie tak jak myślałam. A nos to 2 sekundy i po bólu, prawie tak samo jak w uszach tylko troche bardziej boli. Niestety teraz prawie sie nie da wyciagnac kolczyka bo to jakos wrasta i za*biscie boli jak sie probuje go wyciagnac.

Non Omnis 
Non Omnis Moriar

Wysłany: 02-04-2006, 20:28   

mR_x napisał/a:
Moj kumpel sobie tak zrobil - pomimo tego ze to strasznie boli to nie chcialo mu sie to zagoic, zaczelo mu to ropiec.... :/ po dlugim czasie mu sie to zagoilo.

taaa... nie ma to jak domowe warsztaty lub "małoprofesjonalne" gabinety.
KtoS napisał/a:
Hm.. Troche to dziwne ale .... (wszystko jest mozliwe ;)
A tak poza ty to jeszcze niegdy nie slyszalem ze mozna tatulaz usunac :559:

a jednak można, tylko trzeba trochę zabulić i pocierpieć.

effelinka18 
**

Wysłany: 02-04-2006, 20:34   

Non Omnis napisał/a:
tylko trzeba trochę zabulić i pocierpieć.

wymyślili cos takiego jak znieczulenie... :] :] przy usuwaniu nie boli... no chyba że potem ;)

Non Omnis 
Non Omnis Moriar

Wysłany: 02-04-2006, 20:36   

effelinka18 napisał/a:
wymyślili cos takiego jak znieczulenie... :] :] przy usuwaniu nie boli... no chyba że potem ;)

tak sie tylko mówi moja droga, bo część znieczuleń można o kant du*y rozbić. wiem z autopsji. a potem to bedzie bolała napewno.

effelinka18 
**

Wysłany: 02-04-2006, 20:48   

Non Omnis napisał/a:
bo część znieczuleń można o kant du*y rozbić. wiem z autopsji. a potem to bedzie bolała napewno.

pisze jak mi sie wydaje... nigdy sobie nie usówałam tatuażu bo go nigdy nie miałam ;)

Karo 
*
ja.to.ja.

Imię: Karolina
Wysłany: 03-04-2006, 00:32   

Cytat:
Zawsze chcialem miec kolczyk w brwi nad okiem - ale juz nie chce i nie polecam
Moj kumpel sobie tak zrobil - pomimo tego ze to strasznie boli to nie chcialo mu sie to zagoic, zaczelo mu to ropiec.... po dlugim czasie mu sie to zagoilo.

Ja też chcę mieć kolczyk w brwi i sobie niedługo taki robię///
a co do kumpla.... trzeba trafić na dobre sprawdzone studio, bo niektórzy mimo, że się tym zajmują o przekłuwaniu nie mają za bardzo pojęcia...
  Znak zodiaku: lew

Non Omnis 
Non Omnis Moriar

Wysłany: 03-04-2006, 16:14   

Karo napisał/a:
Ja też chcę mieć kolczyk w brwi i sobie niedługo taki robię///

ja też :]
Karo napisał/a:
a co do kumpla.... trzeba trafić na dobre sprawdzone studio, bo niektórzy mimo, że się tym zajmują o przekłuwaniu nie mają za bardzo pojęcia...

nie "trzeba trafić" tylko "trzeba wybrać". przed przekłóciem warto sie najpierw rozejrzeć, popytać, zorientować. no i nie polecam do takich zabiegów kosmetyczki - uszy jeszcze ok, gorzej z brwią, mogą z tego wyjść nieciekawe rzeczy.

Avalanche 
*

Wysłany: 09-04-2006, 21:39   

co do tatuaży jestem stanowczo przeciwko...!!!
A kolczyki... kolczyka zawsze sie mozna szybko pozbyc... ;P
Bardzo mi sie podoba u chłopaka kolczyk w brwi... a u dziewczyny w nosie... :D
Ja własnie zbieram kaske.. i moze cos z tego wyjdzie... bo bardzo bym chciała ;)
  Znak zodiaku: waga

holly-thomas 
**
Top Gear...:)

Imię: Eliza
Wysłany: 10-04-2006, 17:11   Re: Co sądzicie o tatuażąch,kolczykach w różnych dziwnych...

To zalęzy gdzie. Jak dla mnie mały tatuaż na ręce,plecach czy obk kostki super wygląda. A nawet u niektórych kolesi fajnie wyglądają duże tatuaże ale niektórzy sporo przesadzaja. nie chchiałabym miec wytatuowanego na całym ciele chłopaka... :559:
a co do kolczyków to owszem-uczy a u starszych(chodzi mi tak koło 20) w nosie czy w wardze.
Tylko nie rozumiem-jak niektórzy mogą chcieć mieć kolczyka w intymnych miejscach? Tylko okaleczają się z powodu mody?
tatuaż,kolczyk owszem ale tylko z rozsądkiem :036:
  Znak zodiaku: wodnik

effelinka18 
**

Wysłany: 12-04-2006, 15:18   

holly-thomas napisał/a:
Tylko nie rozumiem-jak niektórzy mogą chcieć mieć kolczyka w intymnych miejscach? Tylko okaleczają się z powodu mody?

no niekoniecznie z powodu mody ... niektórzy pzrekuwają intymne miejsca tylko dlatego że im się to podoba,, przeciez nikomu nie musza tego pokazywać..
i nie robią tego na pokaz... po prostu dla siebie

JoViTa 
*

Wysłany: 12-04-2006, 15:48   

Każdy wie co robi, robiąc sobie dziary czy też przekłówają intymne miejsca. Taki mają kaprys, to sobie robia co chcą. Nikt nie ma prawa zabraniac im tego. Ja bym chciała mieć tatuaż, ale na łopatce, plecach lub ramionach. Kolczyk natomiast w pempku. W intymnym miejscu bym sobie nigdy nie zrobiła, bo po ch... mi kolczyk w takim miejscu.

Antiba 
*
[sic!]

Wysłany: 12-04-2006, 16:11   

Kolczyki - jak najbardziej, byle z umiarem i w rozsądnych miejscach ;)
Tatuaże - już nieco bardziej sceptycznie. Kolczyk zawsze wyjmiesz - z usunięciem tatuażu sprawa nie jest już taka prosta. I może się znudzić. W końcu to co wytatuujesz sobie w wieku lat 16, może być dla Ciebie koszmarne w wieku lat 35. I co wtedy? ;)

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu