ja już ćwicze rok i to z dobrym skutkiem, a pozatym nauczyłem się cierpliwości dyscypliny i przełamałem bariere i jestem odważniejszy. Początki są trudne ale solidny trening czyni swoje. Tylko szkoda że musze trenować sam lub z jednym kolegą
_________________ FORZA ROSSO-NERI
TYLKO CZARNE KOSZULE
Filmiki te przedstawiaja Parkour z domieszka akrobatyki (salta i te sprawy).
A oto linki do 2 filmików ukazujących najlepsze tricki z roznych dziedzin sportu- akrobatyki, parkoura, martial arts i innych. Polecam sciagac, poniewaz w tych filmikach znalazly sie tylko akcje najlepszych trickersów:
Jest JEDNA, jedyna ofiara PK, nieodpowiedzialny chłopiec Alex.L chciał, choć nie miał predyspozycji przeskoczyć z budynku na budynek o wysokości 5 pięter (odległość między budynkami ok 5-6m), nie chcę się wypowiadać na ten temat i tak już dużo o tym mówiono ... .
Ja skaczę z moim klanem (17 osób, aktualnie pracujemy nad zrzeszeniem płci pięknej xD) w średniej wielkości mieście i chodź mało tu miejsc gdzie można ćwiczyć to wyjeżdżamy na np. zloty do innych miast.
Z PK wiąże się pewien mankament... , otórz sport ten wychodzi " z podziemi" i jest coraz bardziej popularny, w efekcie bliżej lata będzie za nami biegać grupa bachorów próbująca nas naśladować bez żadnego przygotowania...
Zdrowie, nie da się ukryć, że już po półrocznym treningu da się odczuć niszczejące stawy... ,należy je kontrolować i często chodzić na porady do lekarza, który przepisze nam glukozaminę ew. skieruje do ortopedy jeśli coś poważniejszego...
wg mnie to bardzo ciekawy sposób na spędzanie wolnego czasu widowiskowe daje dużo adrenalinki i duuużo satysfakcji (oraz siniaków, kontuzji itp.) szkoda że nie mam za bardzo warunków żeby cwiczyc ten sporcik
Wyrabia sylwetke, daje mnogość adrenaliny, pozwala na swobodę prowadzi do mnustwa kontuzji .. czasami nawet grozna dla życia ... skakałem, fajnie było i z chęcią wrócę na te wakacje żeby sobie sylwetke poprawić ... ale na prawde jak ktoś ma problemy z kordynacją ruchowa to nie polecam xD
_________________ "Trzymam skronie, tam - w koronie chmur i gromów"- Juliusz Słowacki
Le parcour jest zajebiste !!! podziwiam ludzi ktorzy to robia wielki szacunek dla nich !!! kazdy robi to co kochaaa
--------->Tylko Streetball!!!!!!!!!
Znak zodiaku:
xxxxx22 [Usunięty]
Wysłany: 09-06-2006, 17:48
1. Zmieńcie nazwę tematu, bo lipnie wygląda
2. W moim mieście jest kilka osób, które uprawiają Le parkour
3. Samemu takich cudów bym nie robił , jednak lubię sobie popatrzeć
4. Ogólnie - git forma spędzania wolnego czasu i ćwiczenia .
sam kiedyś chwile to trenowałem ale nie dałem rady, przerosło mnie to. ale gdybym mial warunki fizyczne nadal dalej bym to trenował. nie uważam ich za małpy... jeśli ktoś tak uważa niech spróbuje tego sam i się przekona, że to nie jest takie łatwe i żeby tak robić trzeba mieć świetne warunki fizyczne i mieć duże zdolności... pozdro
_________________ "Kochać nie znaczy być z kimś, kochać czyli ufać bezgranicznie"
na wycieczce szkolnej troszkę w pokoju ćwiczyliśmy le pakour'a. hehe niestety potem zostawały ściany na scianach od butów... szkoda że nie miałem cyfrzaka to bym to nakrecił noi ale cóż, ja nie umiem le pakoura ale niektórzy ćwiczyli to nawet przed urzedem miasta <joke>
_________________ Lilka jest bogiem, Citroën nałogiem.
"Ten kto wymyślił piwo był mędrcem" - Platon
"Zagubiłem się w Lilly Town" - pavlitto
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum