Zombie, wiem w 2 miesiące zrobiłem 1 udaną piosenke...alez byłem dumny
[ Dodano: 21 Lip 2005 06:46 pm ]
Jezeli z beznadziejnych piosenek zespół robi cos fajnego to swiadczy o jego klasie,ale poco przerabiac piosenki które juz są swietne...???
A ja jestem jak najbardziej za przerabianiem starszych kawałków. Zwróćmy choćby uwagę na Global Deejays czy Royal Gigolos. Normalnie mało kto zwróciłby uwagę na "California Dreamin'", "Sound of San Francisco", "Self Control" i inne. A tak bawimy się przy tych samych nutkach, co nasi rodzice - zespoły te przyczyniają się do tego, że muzyka łączy pokolenia!!! <lol>
Imię: Telewizor
Wysłany: 25-07-2005, 18:07
Covery, czasami lepiej wychodzą niż oryginalne wersje utworów, np. Guano Apes- Big In Japan. Rancid- La Bamba... jeszcze kilka by się znalazło, natomiast jeśli zespół który gra tylko covery to żaden zespół.
Znak zodiaku:
Talkative_Woman
Wysłany: 25-07-2005, 20:24
jeśli przeróbka idzie na lepsze to czemu nie ?? ale to zawsze zalezy od naszych gustów (jak zwykle) moim zdaniem każda przeróbka wnosi coś nowego i lepiej, że zespoły starają się robić nową wersje jakiejs piosenki niż próbować naśladować ją w orginale....
A ja jestem jak najbardziej za przerabianiem starszych kawałków. Zwróćmy choćby uwagę na Global Deejays czy Royal Gigolos. Normalnie mało kto zwróciłby uwagę na "California Dreamin'", "Sound of San Francisco", "Self Control" i inne. A tak bawimy się przy tych samych nutkach, co nasi rodzice - zespoły te przyczyniają się do tego, że muzyka łączy pokolenia!!! <lol>
Techno-przeróbki pięknych hitów gówno mają wspólnego z dobrymi orginałami, kicz i profanacja.
mi sie to wydaje zalosne, ze kogos nie stac na napisanie wlasnego kawalka. chociaz z drugiej strony, slyszalam ostatnio przerobke piosenki madonny "la isla bonita". tam sie tylko sporadycznie pojawia oryginalna melodia, tekst zreszta podobnie. wiec moze to po prostu nowy kawalek zainspirowany utworem madonny?
Techno-przeróbki pięknych hitów gówno mają wspólnego z dobrymi orginałami, kicz i profanacja.
ja tu nie mam na myśli jakiegoś techna 142BPM (takich coverków to i ja nie znoszę), ale takie lajtowe, housowo-popowe nutki. Zmienia się tylko forma - treść pozostaje taka sama (jeśli chodzi ci o szukaie w utworach treści, of course)
PS. Dużo zależy też od tego, kto jakiej muzyki słucha.
JAkieś takie 'bounsowe' bzdury zazwyczaj wypoierają bardziej skompikowane aranżacje, zamieniając utwór w płaskie, bezbarwne, mdłe, nijakie gówno. TAkie jest właśnie moje zdanie...
no wiesz, Rudolf - to jest sprawa gustu - ja lubię nowe wersje starszych utworów w klimatach "płaskiego, bezbarwnego, mdłego, nijakiego gówna", jak to określiłeś, a ktoś tego nie znosi. Rozumiem to i szanuję.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum