Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: miyako
09-03-2008, 18:58
co myslisz o zespołach które przerabiają stare hity???
Autor Wiadomość
Rudolf
**
Pogromca Lewaków

Wysłany: 21-07-2005, 14:36   

Nie no taki cover 'One", albo "Another brick...", które zrobił KoRn to była totalna profanacja :>

SmartMan 
*
nobody orders me!!

Wysłany: 21-07-2005, 14:43   

Zombie, wiem w 2 miesiące zrobiłem 1 udaną piosenke...alez byłem dumny :D

[ Dodano: 21 Lip 2005 06:46 pm ]
Jezeli z beznadziejnych piosenek zespół robi cos fajnego to swiadczy o jego klasie,ale poco przerabiac piosenki które juz są swietne...???

Znak zodiaku: waga

vanion 
Zasłużeni

Wysłany: 21-07-2005, 14:55   

Cytat:
które zrobił KoRn to była totalna profanacja :>

ale za to 'cover' przeboju Britni pt. Oops I Did It Again bylo swietne ;DDD

Rudolf
**
Pogromca Lewaków

Wysłany: 21-07-2005, 17:04   

A nie wiem, nie słyszałem...

Tak, czy inaczej nie lubie KoRn'a,a takie rzeczy z takimi klasykami to aż się w głowie nie mieszczą... (Boże, co on zrobił z solówką Glimoura?!)

Dziobass 
*

Imię: Kamil
Wysłany: 25-07-2005, 13:51   

A ja jestem jak najbardziej za przerabianiem starszych kawałków. Zwróćmy choćby uwagę na Global Deejays czy Royal Gigolos. Normalnie mało kto zwróciłby uwagę na "California Dreamin'", "Sound of San Francisco", "Self Control" i inne. A tak bawimy się przy tych samych nutkach, co nasi rodzice - zespoły te przyczyniają się do tego, że muzyka łączy pokolenia!!! <lol>
  Znak zodiaku: bliznieta

Srutti Frutti 
ExInTheSky

Imię: Telewizor
Wysłany: 25-07-2005, 18:07   

Covery, czasami lepiej wychodzą niż oryginalne wersje utworów, np. Guano Apes- Big In Japan. Rancid- La Bamba... jeszcze kilka by się znalazło, natomiast jeśli zespół który gra tylko covery to żaden zespół.
  Znak zodiaku: lew

Talkative_Woman 

Wysłany: 25-07-2005, 20:24   

jeśli przeróbka idzie na lepsze to czemu nie ?? ale to zawsze zalezy od naszych gustów (jak zwykle) moim zdaniem każda przeróbka wnosi coś nowego i lepiej, że zespoły starają się robić nową wersje jakiejs piosenki niż próbować naśladować ją w orginale....

Rudolf
**
Pogromca Lewaków

Wysłany: 25-07-2005, 21:10   

Cytat:
A ja jestem jak najbardziej za przerabianiem starszych kawałków. Zwróćmy choćby uwagę na Global Deejays czy Royal Gigolos. Normalnie mało kto zwróciłby uwagę na "California Dreamin'", "Sound of San Francisco", "Self Control" i inne. A tak bawimy się przy tych samych nutkach, co nasi rodzice - zespoły te przyczyniają się do tego, że muzyka łączy pokolenia!!! <lol>

Techno-przeróbki pięknych hitów gówno mają wspólnego z dobrymi orginałami, kicz i profanacja.

kris 
+

Wysłany: 25-07-2005, 21:26   

Rudolf, napisał/a:
Techno-przeróbki pięknych hitów gówno mają wspólnego z dobrymi orginałami, kicz i profanacja.

Tylko że często to te hity są beznadziejne i przeróbki są znacznie fajniejsze.

Rudolf
**
Pogromca Lewaków

Wysłany: 25-07-2005, 22:27   

Zdecydowanie nieczęsto...

kris 
+

Wysłany: 25-07-2005, 23:25   

Tobie sie nie podobają takie przeróbki, a innym sie podobaja. Każdy ma swój gust i nie zmienisz tego że mi sie podobają.

blue.girl 

Wysłany: 25-07-2005, 23:25   

mi sie to wydaje zalosne, ze kogos nie stac na napisanie wlasnego kawalka. chociaz z drugiej strony, slyszalam ostatnio przerobke piosenki madonny "la isla bonita". tam sie tylko sporadycznie pojawia oryginalna melodia, tekst zreszta podobnie. wiec moze to po prostu nowy kawalek zainspirowany utworem madonny?

Dziobass 
*

Wysłany: 26-07-2005, 23:01   

Rudolf napisał/a:
Cytat:

ja tu nie mam na myśli jakiegoś techna 142BPM (takich coverków to i ja nie znoszę), ale takie lajtowe, housowo-popowe nutki. Zmienia się tylko forma - treść pozostaje taka sama (jeśli chodzi ci o szukaie w utworach treści, of course)

PS. Dużo zależy też od tego, kto jakiej muzyki słucha.

Rudolf
**
Pogromca Lewaków

Wysłany: 27-07-2005, 11:32   

JAkieś takie 'bounsowe' bzdury zazwyczaj wypoierają bardziej skompikowane aranżacje, zamieniając utwór w płaskie, bezbarwne, mdłe, nijakie gówno. TAkie jest właśnie moje zdanie...

Dziobass 
*

Wysłany: 27-07-2005, 20:24   

no wiesz, Rudolf - to jest sprawa gustu - ja lubię nowe wersje starszych utworów w klimatach "płaskiego, bezbarwnego, mdłego, nijakiego gówna", jak to określiłeś, a ktoś tego nie znosi. Rozumiem to i szanuję.

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu