Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: kamasutra
12-03-2008, 14:35
Capoeira ! slyszeliscie ??
Autor Wiadomość
Róża 
*

Imię: Kasia
Wysłany: 06-06-2005, 22:09   Capoeira ! slyszeliscie ??

Słyszeliscie o capoeira ?? moze sami trenujecie ?? piszcie co wiecie i myslicie na ten temat !!
Pozdrowienia :)
  Znak zodiaku: panna

HighFlighter 
Przyjaciel
Ekspert w dziale

Wysłany: 07-06-2005, 01:09   

Mało skuteczne, pajacowanie moim zdaniem.

vanion 
Zasłużeni

Wysłany: 07-06-2005, 07:47   

widzialem gdy bylem w przejazdem w Szwajcarii. W jakims parku spotkalismy grupke hipisów spowitych dymem gandy a pare metrow od nich grupka ludzi cwiczyla sobie Capoeire :P

Róża 
*

Wysłany: 07-06-2005, 09:41   

a mi sie capoeira bardzo podoba ... ale trzeba ją poznac, zrozumiec o co w nej chodzi bo to co sie widzi z boku moze wygladac troche inaczej!
Capoeira kreuje zupełnie inna jakość niż sztuki walki wywodzące się z dalekiego wschodu, jest zupełnie inna to nie tylko walka, ale tez taniec i spiew :)

Pozdrowienia

Marcus 
**
iluzjonista

Imię: Kamil
Wysłany: 10-06-2005, 17:15   

Rozumiem ze chcesz trenowac capoeire.Tylko jedno.Nie oczekuj ze nawet jak 10 lat bedziesz chodzic na treningi to nauczysz sie skutecznie walczyc.

Znak zodiaku: waga

HighFlighter 
Przyjaciel
Ekspert w dziale

Wysłany: 11-06-2005, 01:20   

To jest brazylijski taniec niewolników ;d smieszna sprawa, tymbardziej ze malo skuteczne jak juz mowilem.

mustasz 
*

Wysłany: 11-06-2005, 17:39   

Czy wy trenowaliście kiedyś jakiekolwiek sporty walki?? Bo wydaje mi się że większość opinii zaczynających się od słów "mało skuteczne" pisali ci, którzy nie mają pojęcia na ten temat. Na pierwszych zajęciach dotyczących sportów walki uczestnicy deklarują się, że nie będą używać swoich umiejętności jeżeli biedzie inne wyjście z trudnej sytuacji. Tak jest np. w judo, czy karate, a capoeira to nie jest wyłącznie sport w którym trzeba mocno kopnąć aby zrobić krzywdę. To coś więcej, to połączenie tańca z elementami walki. Więc jeśli chcecie zrobić komuś krzywdę zapiszcie się np. Krav maga.

Róża 
*

Wysłany: 11-06-2005, 22:01   

malo skuteczna ?? a trenowales, ze wiesz ?... jak sie ktos przyklada to w rok moze byc juz dobry! i nie tylko moze sie obronic na ulicy ... no wiec skad wiecie za malo skuteczna hm ??

Didek
[Usunięty]

Wysłany: 12-06-2005, 08:20   

Ja tam ze Stachem aka BigMitchMakerem ganiamy po osiedlu z siekierka i nam zadne sztuki walnie nie sa potrzebne.

HighFlighter 
Przyjaciel
Ekspert w dziale

Wysłany: 12-06-2005, 22:40   

Zobacz sobie jacy zawodnicy wygrywaja turnieje Pride albo K1, co trenowali i ile.

Marcus 
**
iluzjonista

Wysłany: 17-06-2005, 21:50   

Zgadzam sie z highFlighterem.Widziałas jakis zawodnikow capoeiry w mma??Nie!Capoeira jest tak samo skuteczna jak aikido....
Mustasz po pierwsze nie gadaj mi o sportach walki.Trenowałem boks przez ponad 2,5 roku i po roku muay thai i bjj.Naprawde wiem cos na ten temat.Uwiez mi jak narazie to najskuteczniejsze jest bjj.Po drugie nigdy zadnej deklaracji nie składałem(mimo to staram sie uniknac starć ze wzgledów odpowiedzialnosci prawnej).A po trzecie nie wiem do czego przypiałes tekst z ta deklaracja.Prawda jest taka ze jak podejdzie do ciebie gościu i sytuacja bedzie nieciekawa to capoeira na niewiele ci sie zda....
Najlepiej uderzyc pare razy prostymi a nastepnie sprowadzic do parteru i zakonczyc dzwignia badz duszeniem..
Ostatnio zmieniony przez Marcus 18-06-2005, 16:50, w całości zmieniany 1 raz  

mustasz 
*

Wysłany: 18-06-2005, 15:22   

Marcus, TY się naucz czytać, a potem pisz!!!!!! Następnym razem zacznij czytać od pierwszego postu, a nie od dwóch czy trzech oststnich :P

Endrjiu
[Usunięty]

Wysłany: 23-06-2005, 00:11   

Capoeira jest fajny według mnie sport, jest super sztuką walki, ale na ulicy fakt, nie ma zastosowania. Jak sie chcesz nauczyć bic to pójdziesz na boks, na muay thai albo jakieś inne uderzane albo kopane np: Taekwon-do. Capoeirę gdybym trenował to dla relaksu, dla kondycji, dla lepszego samopoczucia. Każda sztuka walki ma wady i zalety np: tajski boks-kontuzjogenny, capoeira-nie ma zastosowania w samoobronie.

Róża 
*

Wysłany: 27-06-2005, 15:44   

hmm a czy jaka kolwiek sztuka walki znajdzie zastosowanie na ulicy jesli sie jej nie cwiczy bardzo dlugo.. mysle ze i tak liczy sie sila ...

Marcus 
**
iluzjonista

Wysłany: 27-06-2005, 15:50   

Róża oczywiście ze trzeba trenować duzo.Ale jak juz mówiłem jak doszloby co do czego to capoeira nie ma zastosowania.Nie tylko na ulicy ale i np. w walce z ludzmi walczacymi innymi stylami.Moim zdaniem najwieksze zastosowanie ma bjj.Mimo iz trenowalem tylko rok to jestem pod wrażeniem.W parterze(dla tych co nie wiedza-pozycja lezaca) mozna osiagnac zdumiewajace efekty.Róża siła jest ważna ale nie najbardziej.

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu