Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Charming
28-03-2007, 11:03
Brak wyrozumienia...
Autor Wiadomość
Amela 
*

Wysłany: 20-07-2006, 14:48   Brak wyrozumienia...

Nie wiem czy mój problem może zaliczyć się do tematu:dojrzewanie, ale chodzi o moją mame.
Mam prawie 17 lat, ale dla niej ten wiek to za mało żeby mieć chłopaka. Zaakceptowała to wkońcu, ale (jak to powiedziala) czuje sie okropnie i sztucznie w towarzystwie mojego chlopaka. Nie wiem doprawdy o co jej chodzi...bardzo zle mi z tego powodu, ze kogo bym nie miala- ona nie moze zaakceptowac. Moja siostra ma 15 lat i wychodzi z domu kiedy jej sie spodoba, umawia sie ze starszymi od siebie chlopakami, ale co? Dla ''kochanej'' mamy to normalne. Kiedy zaprasza ich do domu mama potrafi byc dla nich uprzejma(zawsze cos dobrego ugotuje, zawsze usmiechnieta, zawsze do ''uslug''). Gdy moj chlopak jest w domu mama patrzy na niego jakby chciala go pobić.
Dodam, ze moj chlopak nie ma jakiegos szczeniackiego zachowania. Bardzo zdolny chlopak, 18 lat, mily i nie jakis zboczeniec...
ale? to nie wystarcza...wiec co jeszcze? Co mam zrobić? ja juz tak nie moge. Jestem chloernie zla. Czuje sie po prostu ''wyniszczona'' od srodka;/
  Znak zodiaku: rak

Nynka 
+++++
i'm unkind

Imię: Ninek
Wysłany: 20-07-2006, 14:50   

Głupia sytuacja. Ale może porozmawiaj z mamą tak od serca. Spytaj się czemu nie traktuje Ciebie tak jak Twojej siostry, powiedz jej, że czujesz się z tym bardzo źle.
Może do niej dotrze, że jesteś już duża i to normalne, że w tym wieku chcesz mieć chłopaka :|

Ech. Trudny przypadek. ;]

tamarka 
Przyjaciel

Wysłany: 20-07-2006, 14:53   

Może Twoja mama pozwala na wszystko Twojej siostrze, bo wie, że w wieku 15 lat (tzn . ona tak myśli) jej kochana córeczka nie pomyśli nie daj Boże o sexie, czy coś takiego.. A wie, że Ty już jesteś starsza i można się tego spodziewać .. ?

Nie wiem. Pogadaj z mamą. Powiedz jej, że moze Ci ufać itd..

kocham:*

Znak zodiaku: strzelec

Amela 
*

Wysłany: 20-07-2006, 14:57   

najgorsze jest to, ze z nia nie da porozmawiac sie o sexie, bo od razu zmienia temat. Po drugie to moze, moze chodzi jej o sex, bo za kazdym razem jak moj chlopak jest w domu- ona nieustannie musi nas obserwowac. To juz jakas obsesja.. Nie podoba mi sie to, ze jestem non stop obswerwowana. Mówilam jej milion razy, ze nie mam zamiaru rozpoczac wspolzycia, ale do niej to nie dociera..Jak tam dalej bedzie chlopak sie zniesmaczy i juz wiecej tu nie przyjdzie, bo do tego wlasnie ona chce doprowadzic;/

Nynka 
+++++
i'm unkind

Wysłany: 20-07-2006, 14:59   

To powiedz chłopakowi jaka jest sytuacja i widujcie się jak najrzadziej u Ciebie w domu.

malinkaaa 
Przyjaciel
Nieprzeciętna ;D:P

Imię: ~EveLinaaa~
Wysłany: 20-07-2006, 14:59   

tamarka_zgr napisał/a:
Pogadaj z mamą. Powiedz jej, że moze Ci ufać itd..

jestem tego samego zdania
  Znak zodiaku: ryby

Amela 
*

Wysłany: 20-07-2006, 15:04   

nie, takie wyjscie odpada..chlopak i tak przyjezdza tutaj 4 razy na rok i nie wiecej(jest z zagranicy), ale to nie w tym rzecz ze jest obcokrajowcem. Nie ma takiego wyjscie ze ja tam pojade, bo mama by sie w zyciu nie zgodzila.

Nynka 
+++++
i'm unkind

Wysłany: 20-07-2006, 15:07   

Boże, ja bym się zatęskniła na śmierć jakby mój chłopak tak daleko był i tylko tyle razy w roku byśmy się widzieli ;P

Eh, no chora sytuacja. a Twój tata? ;> Może pogadaj z nim i poproś żeby porozmawiał z Twoją mamą.

tamarka 
Przyjaciel

Wysłany: 20-07-2006, 15:07   

poczekaj jeszcze trochę.. jak skończysz bynajmniej to 17 lat i jej powiedz od razu : `Słuchaj Mamo, ja mam dosć traktowania mnie jak dzieciaka i twoje zachowanie kompletnie nie zmieni stosunków pomiędzy mną a Moim chłopakiem, więc albo sobie daruj, albo brnij w to dalej, tylko nie miej pretensji, gdy stracisz córke `

no :]

Amela 
*

Wysłany: 20-07-2006, 15:13   

i tak juz zburzyla wszystko co bylo miedzy mna a nia;p
Tak, tak wiem.. tesknie do mojego chlopaka, ale codziennie rozmawiamy po jakies 3 godziny, wiec zawsze cos;)
eeehm mamie nie bede chyba podskakiwac, bo nie chce tracic kontaktow. Po liceum wyjezdzam do niego wiec nie chce niczego niszczyc-wkoncu to moja mama.
Ale czasem jednak boje sie, ze swoim zachowaniem zburzy wszystko pomiedzy mna a moim chlopakiem. Jest naprawde niemozliwa!

malinkaaa 
Przyjaciel
Nieprzeciętna ;D:P

Imię: ~EveLinaaa~
Wysłany: 20-07-2006, 15:30   

wiesz troche rozumiem Twoja mame masz dopiero "prawie" 17 lat boi sie o sowją córke...trezba tez docenić to ze sie troszczy
  Znak zodiaku: ryby

Amela 
*

Wysłany: 20-07-2006, 15:33   

to nie jest troska. Gdyby sie troszczyla na uwadze mialaby takze,ze chce z nia czasem porozmawiac jak córka z mamą. Ona albo nie ma dla mnie czasu, albo nie chce wysluchac co mam jej do powiedzenia. Dodam, ze ona w wieku 18 lat wyszla za mąż i teraz jest szczesliwa. Nie mowie, ze chce zrobic to samo, ale nie mozna miec nawet chlopaka, z ktorym widze sie 4 razy na rok?! co by powiedziala gdybym miala chlopaka tutaj?!

Nynka 
+++++
i'm unkind

Wysłany: 20-07-2006, 15:33   

Ale taka troska 'do przesady'
też jest ch*jowa.

Trzeba mieć trochę zaufania ;)

tamarka 
Przyjaciel

Wysłany: 20-07-2006, 15:34   

Amela napisał/a:
Ale czasem jednak boje sie, ze swoim zachowaniem zburzy wszystko pomiedzy mna a moim chlopakiem

jeśli się naprawdę kochacie, nie sądze, żeby mama Wam to zepsuła.

Amela 
*

Wysłany: 20-07-2006, 15:36   

tak wogole powiedzcie mi..jak zachowuja sie wasi rodzice gdy chlopak jest w domu?

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi