Szkoła niestety takiemu czemuś nie sprzyja. Na taki układ będę musiała jeszcze jakiś czas poczekać, ale fakt nad tym co naprawdę Lubie mogę siedzieć naprawdę długo. Niestety są jeszcze przykre obowiązki które trzeba zrobić.
Kwestia zmienienia kontekstu. Jasne ze można się uczyć z chemii bo nauczycielka to kawał jędzy, można się uczyć z obawy przed jedynką - można natomiast uczyć się dla dobrych stopni czy korzyści wypływających z nich. Każde działanie można przetransformować tak by sprawiało nam przyjemność - my nadajemy znaczenie rzeczom i zachowaniom, nic nie jest narzucone z zewnątrz.
Imię: Agnieszka
Wysłany: 03-10-2007, 19:14
Source napisał/a:
Kwestia zmienienia kontekstu. Jasne ze można się uczyć z chemii bo nauczycielka to kawał jędzy, można się uczyć z obawy przed jedynką - można natomiast uczyć się dla dobrych stopni czy korzyści wypływających z nich.
U mnie to wygląda tak że mam świetne oceny z tych przedmiotów które lubię i z przyjemnością coś na nie robie, a z niektórych jedynie wychodziłam na 2 bo nie były mi do niczego potrzebna i uważam że nie będę na nie zbędnie marnować czasu i energii.
Ogólnie przez szkolę nie mam na wiele rzeczy czasu, bo lekcje, potem dojazd, zrobienie minimum tego co trzeba w domu, no i nieraz nie ma kiedy. Znajomi mają podobnie więc raczej nie chcą nigdzie łazić, a do tego każdy raczej musiałby gdzieś dojechać.
za czasów LO faktycznie nie miałam zbyt dużo czasu. ze znajomymi spotykałam się bardzo rzadko. nie tylko z powodu braku czasu, co z problemów z dojazdem. weekendy zostawiałam sobie na faceta (do czasu).
a teraz? mam dużo czasu na wszystko. zastanawiam się jakby go tutaj wypełnić .
muszę się porozglądać za jakimiś ciekawymi zajęciami. czasu na znajomych mam tyle, że integrujemy się dwa razy dziennie (nie licząc wspólnych wykładów).
E tam głupoty gadasz. Ja jeszcze na wakacjach podjąłem decyzje że do końca roku się zapiszę. Sama mnie capoeira znalazła - 22km od miejsca zamieszkania. Nie pozostaje mi teraz nic jak tylko skontaktować się z ludźmi którzy to prowadzą - żyje się chyba po to by spełniać własne marzenia .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum